04 / 05 / 2024

Emlak vergisi mayıs 2015

Emlak vergisi mayıs 2015

Taşınmaz mal sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Belediyeye ödenen emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde veriliyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi takvimi 2015..

Milli Emlak'tan Mayıs fırsatı! Ankara ve iki ilde daha 20 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve iki şehirde yer alan arazileri 20 bin TL'den başlayan fiyatlarlar satışa çıkardı. Arazilerin satış ihaleleri 3 Mayıs ve 7 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Milli Emlak'tan Mayıs 2024 fırsatı! 3 şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara, Kastamonu ve Konya'da yer alan üç adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Arsa ve arazilerin satış ihaleleri Mayıs ayı içerisinde yapılacak.

Emlak vergisi ödemesinde süre daralıyor! Ödenmezse ceza katlanacak! Son gün 30 Kasım!

Konutu, iş yeri, aracı, arsası olan vatandaşlar için sayılı gün kaldı. Kasım ayıyla beraber Emlak Vergisi ve ek MTV’nin ödenmesi gerekiyor. Ödeme yapılmadığı takdirde faiz işlemeye başlıyor. İşte detaylar...

Aydın Efeler Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

İzmir Efeler Belediyesi, ilçedeki taşınmaz sahiplerini emlak vergisi ödemeleri konusunda hatırlatmada bulundu.

Akdeniz Belediyesi’nden emlak vergisi uyarısı!

Mersin Akdeniz Belediyesi ,  7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Ocak  olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Kocasinan Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,  7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Çalışmalarına devam eden Melikgazi Belediyesi, emlak vergisi ödemekle yükümlü mükelleflerine 1. taksit son ödeme tarihinin 1 Haziran 2020 olduğunu hatırlattı.

Emekliler için 2020 emlak vergisi rehberi!

Emlak vergisi mayıs ve kasım aylarında iki taksit halinde ödeniyor. Emekli olanlar ise emekli oldukları tarihi izleyen yıldan bu yana sıfır emlak vergisi muafiyetinden yararlanabiliyor.

Mayıs ayında emlak vergisi ödemeleri ertelenecek mi?

Türkiye'de bulunan milyonlarca ev sahibi Mayıs ayında emlak vergisi ödemelerinin ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor. Bu kapsamda 2020 ayı ilk taksit ödemeleri Mart ve Nisan ayların yapılıyor. 1 Mart’ta başlayan ödemeler 31 Mayıs’ta sona eriyor.

Yenimahalle Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Hafta sonu belediyenin tahsilat veznelerinin açık olacağını duyuran Yenimahalle Belediyesi, vergi mükelleflerini emlak vergisi konusunda uyardı. 

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu yaptığı emlak vergisi ödeme işlemlerinin veznelerde yoğunluk yaşanmaması için son güne bırakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder mi?

Emeklilerin 200 metrekarenin altındaki tek meskenleri için emlak vergisi oranı sıfır olarak uygulanıyor. Peki tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder m?

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Emlak Vergisi ilk taksiti yatırma süresinin 31 Mayıs 2019 tarihinde sona ereceğini söyledi.

Emlak vergisi mayıs 2015 Haberi

Emlak vergisi mayıs 2015

Emlak vergisi takvimi 2015!

Taşınmaz mal sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Emlak vergisinin mükellefi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef olup; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyorlar.


Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. 


Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri ve türüne göre belirleniyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi takvimi 2015

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinin, 2015 yılına ait ödemeleri devam ediyor. 1 Mayıs 2015 tarihi itibari ile emlak vergisi ilk taksiti için son aya girildi.


Mükellefler...