30 / 04 / 2024

emlak vergisi mevzuatı

emlak vergisi mevzuatı

Emlak vergisi ne için ödenir? Emlak vergisi hangi mallar için ödenir? Emlak vergisini ödeyecek mükellefler kimlerdir? İşte 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu esasları bu haberde..

Emlak vergisi kiracı öder mi?

Konutunuzda bir kiracının olması durumunda, emlak vergisinin de mükellefi değişiyor mu? Emlak vergisi kiracı öder mi? Yoksa kiracı olsa bile vergi mükellefi ev sahibi mi oluyor?

Emlak vergisi mevzuatı!

Emlak vergisi mevzuatı dahilinde kanunlar, tebliğler, yönetmelikler ve genelgeler bulunuyor. Emlak vergisi ile tüm esaslar 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında toplanıyor. İşte emlak vergisi mevzuatı...

Emlak vergisi matrahı nasıl belirlenmeli?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, bugünkü yazısında Emlak Vergisi Mevzuatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber..

Emlak vergisi kimlerden alınmaz?

Mevzuat gereğince emlak vergisinde bazı kurum ve kuruluşların daimi ile geçici muafiyetlerinin yanı sıra vatandaşların meskenleri için de muafiyet uygulaması bulunuyor. Peki, emlak vergisi kimlerden alınmaz?

Emlak vergisi ilk sene muaf mı?

Emlak vergisi mevzuatı gereğince; Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi oluyor. Peki, emlak vergisi ilk sene muaf mı?

Emlak vergisi beyanı mevzuatı!

Yeni taşınmaz mal sahibi olan kimselerin emlak vergisi mükellefiyeti için belediyeye emlak vergisi beyanında bulunmaları gerekiyor. Emlak vergisi beyanı nasıl verilir? İşte emlak vergisi beyanı mevzuatı...

Emlak vergisi mevzuatı!

Emlak vergisi mevzuatı dahilinde kanunlar, tebliğler, yönetmelikler ve genelgeler bulunuyor. Emlak vergisi ile tüm esaslar 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında toplanıyor. İşte emlak vergisi mevzuatı...

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi mevzuatı Haberi

emlak vergisi mevzuatı

Emlak vergisi ne için ödenir?

11 Ağustos 1970 tarihinde 13576 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabidir. 


Bu Kanundaki bina tabiri, yapıldığı madde ne olursa olsun, gerek karada gerek su üzerindeki sabit inşaatın hepsini kapsar. Bu Kanunun uygulanmasında Vergi Usul Kanununda yazılı bina mütemmimleri de bina ile birlikte nazara alınır. 


Yüzer havuzlar, sair yüzer yapılar, çadırlar ve nakil vasıtalarına takılıp çekilebilen seyyar evler ve benzerleri bina sayılmaz.


Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder. Bina Vergisinin matrahı, binanın bu kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeridir. 


Sabit istihsal tesisatına ait değerler vergi matrahına alınmaz.


Emlak vergisi için ödeme..

Bina vergisinin...