12 / 05 / 2024

emlak vergisi ödemeyecek kurumlar

emlak vergisi ödemeyecek kurumlar

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için devlete ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi ödemelerinde kimi kurumlar muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisinden muaf olan kurumlar nelerdir? İşte emlak vergisinden muaf olan kurumlar..

EYT'liler dikkat! Hangi EYT'liler emlak vergisinden muaf? Bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek...

EYT'liler 2023 yılında emekli olanlardan koşulları sağlayanlar bu yıl emlak vergisi ödemeyecekler. Peki Hangi EYT'liler emlak vergisinden muaf? Bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek.

İndirimli emlak vergisi 2020!

Her yıl iki kere belediyelere ödenen emlak vergisi ikinci taksit dönemi yaklaştı. Peki kimle emlak vergisi ödemeyecek? Kimler indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlanabilecek? İşte indirimli emlak vergisi 2020...

Emlak vergisi ödemelerinde muafiyet koşulları 2020!

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki kimler emlak vergisi ödemeyecek? Emlak vergisinden muaf olanlar kimler? İşte emlak vergisi ile ilgili tüm merak edilenler...

Kimler Kasım'da emlak vergisi ödeyecek?

Emlak vergisinde 2. taksit dönemi 1 Kasım itibari ile başlayacak. Kimler Kasım'da emlak vergisi ödeyecek? Kimler vergi ödemeyecek?

2018'de kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinden bazı kişiler muaf tutuluyor. Ancak muafiyet için kişilerin bazı şartları taşıması gerekiyor. Peki 2018'de kimler emlak vergisi ödemeyecek? İşte muaf olanlar...

Emlak vergisi ödemeyecek olanlar 2017!

1319 sayılı Kanun gereğince ödenen emlak vergisi, her sene iki eşit taksit halinde gayrimenkul sahipler tarafından tahsil ediliyor. Peki, emlak vergisi ödemeyecek olanlar 2017 kimler?

Spor kulüpleri emlak vergisi ödemeyecek!

1998’den sonra Galatasaray'a Emlak Vergisi’ni ödemediği için 10 ayrı dava açıldı. Davaları Galatasaray kazandı. Spor kulüplerinin AŞ yapılanmaları, sonuçta dernek çatısı altında olduğu için vergi ödemeyecek

Emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Emlak vergisinde, tek mesken sahipleri için muafiyet uygulaması da bulunuyor. Muafiyetten yararlanabilecek kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Kimler emlak vergisi ödemeyecek?

2015 yılı emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri kasım ayı sonunda bitiyor. 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan ev hanımları, gaziler, işsizler, dullar, yetimler ve emekliler emlak vergisi ödemeyebilir.

Emlak vergisi ödemeyecek olanlar kimlerdir?

Meskenlerde 0 oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Kanunen geliri olmayan kimseler diğer koşulları da taşımaları halinde emlak vergisi ödemiyor. Peki, emlak vergisi ödemeyecek olanlar kimlerdir?

2015'te kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajı, milyonlarca “emekli, ev hanımı, işsiz, gazi ve engelli” vatandaşlar için 2015’te de devam ediyor. Peki kimler emlak vergisi ödemeyecek?

İşsiz ev sahibi emlak vergisi ödemeyecek!

Ankara'da yaşayan A.T, herhangi bir geliri olmadığını belirterek, 2002'den itibaren sahibi olduğu 200 metrekarelik eviyle ilgili 2014 ve sonrası yıllar için indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlandı.

Tek mesken için emlak vergisi ödemeyecek olanlar!

Emlak vergisinde mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi avantajı bulunuyor. Peki, tek mesken için emlak vergisi ödemeyecek olanlar kimlerdir? İşte sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması şartları..

emlak vergisi ödemeyecek kurumlar Haberi

emlak vergisi ödemeyecek kurumlar

Emlak vergisinden muaf olan kurumlar!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi ödemelerinde kimi kurumlar muaf tutuluyor. Aşağıda yazılı binalar, kiraya verilmemek şartıyla Bina Vergisinden daimi olarak muaftır. (a), (b), (s) ve (y)(*) fıkraları için kiraya verilmeme şartı aranmıyor.


a) (1610 sayılı Kanunun 1'inci maddesiyle değişen şekli) Katma bütçeli idarelere (mazbut vakıflar dahil), İl Özel İdarelerine, belediyelere, köy tüzel kişiliğine, kanunla kurulan üniversitelere ve Devlete ait binalar; 


b) (1610 sayılı Kanunun 1'inci maddesiyle değişen şekli) İl Özel İdareleri, belediyeler ve köyler ile bunların teşkil ettikleri birlikler veya bunlara bağlı müesseselere ait; 


aa) Su, elektrik, havagazı, mezbaha ve soğuk hava işletme binaları; 


bb) Belediye sınırları içinde yolcu taşıma işletme binaları ve kapalı durak yerleri; 


c) (1610 sayılı Kanunun 1'inci maddesiyle değişen şekli) Köylere ve köy birliklerine...