29 / 04 / 2024

emlak vergisi ödenmeye ne zaman başlanır

emlak vergisi ödenmeye ne zaman başlanır

Emlak vergisi, taşınmaz malların sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, yeni bir ev ya da dükkan aldığınızı düşünelim. Emlak vergisini ne zaman ödeyeceksiniz? İşte emlak vergisi başlama tarihi...

Emlak vergisi 2017 ödemeleri devam ediyor!

2017 yılı emlak vergisi 1. taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Vergi için ikinci taksitler Kasım'da ödenmeye başlanacak..

Emlak vergisi için son 4 gün!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmeye devam ediyor. 2015 yılı vergi takvimine göre 1 Haziran'da ilk taksit ödemeleri son bulacak emlak vergisi için son 4 gün bulunuyor...

Emlak vergisi borcunu ödeme işlemleri!

Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunması ile başlıyor. İlk vergi ödemesi satışın yapıldığı seneyi takip eden yılda ödenmeye başlıyor. Peki, vergi nasıl ödenir? İşte emlak vergisi borcunu ödeme işlemleri..

Emlak vergisi ne zaman ödenmeye başlanır?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi, bağlı olunan belediyeye senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenmeye başlanır? Emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman biter?

Emlak vergisi 2014!

Emlak vergisi 2014 yılı bilgilerine göre, büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi oranları yüzde kaç oldu? Emlak vergisi 2014 ne zaman ödenmeye başlanacak? İşte 2014 emlak vergisi...

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi ödenmeye ne zaman başlanır Haberi

emlak vergisi ödenmeye ne zaman başlanır

Emlak vergisi başlama tarihi!

Emlak vergisi, taşınmaz malların sahipleri tarafından ödeniyor. Taşınmazın birden fazla sahibi olması halinde verginin nasıl ödeneceği mülkiyet türüne göre değişiyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftir; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Kanunen emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunması ile başlıyor. Satışın yapıldığı sene emlak vergisi yeni malik tarafından ödenmiyor. O seneye ait emlak vergisi eski malik tarafından ödeniyor.


Ancak satışın gerçekleştiği senenin sonuna kadar emlak vergisi için beyannamenin verilmesi gerekiyor.


Örneğin, 2015 yılında bir ev aldığınızı düşünelim. Yıl sonuna kadar beyanname vermeniz gerekiyor. Vergi ödemeleriniz ise 2016 yılı itibarıyla başlayacak. 


Emlak vergisi ödeme tarihleri:

Emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksitler ise Kasım...