04 / 05 / 2024

emlak vergisi öder miyim

emlak vergisi öder miyim

Emlak vergisinde kanunen bazı muafiyetler bulunuyor. Peki, emlak vergisi mükellefi miyim? Yoksa emlak vergisi mükellefi değil miyim diyorsanız işte emlak vergisi muafiyetleri..

Evi ve arsası olan emekliler dikkat! 2024 emlak vergisi muafiyet şartları tek tek belli oldu!

Mart ayında ilk taksitleri ödenecek olan emlak vergisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki emlak vergisinde muafiyet şartları neler? Emekliler emlak vergisi öder mi? İşte merak edilen soruların yanıtları... 

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi muafiyet uygulamasından faydalanabilen kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

Bir tane evi olan emlak vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan emlak vergisi ödemeleri devam ederken, vergi ödemelerinden kimlerin muaf olduğu merak ediliyor. Peki, bir tane evi olan emlak vergisi öder mi? Muafiyet için hangi şartlar aranıyor?

Arabası olan emekli emlak vergisi öder mi?

Tek evi olan emekliler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, arabası olan emekli emlak vergisi öder mi? Araba sahibi olmak muafiyet durumunu engeller mi?

İki evi olan ev hanımı emlak vergisi öder mi?

Ev hanımları emlak vergisi ödemelerinden muaf olabilecek kimseler arasında yer alıyor. Peki, iki evi olan ev hanımı emlak vergisi öder mi? Emlak vergisi muafiyet koşulları neler?

Evini kiraya verip eşiyle yaşayanlar emlak vergisi öder mi? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, evini kiraya verip eşiyle beraber yaşayan vatandaşların emlak vergisi ödeyip ödemediği sorusunu kaleme aldı.

Emlak vergisi muafiyetinden hangi şartlarda yararlanılır?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri için verilen 31 Mayıs tarihinde bitiyor. Emlak vergisi ödeyecek vatandaşlar muafiyet şartlarını merak ediyor. Yazlık ev için emlak vergisi ödenir mi? Emekliler emlak vergisi öder mi gibi soruların yanıtları araştırılıyor. İşte muafiyetle ilgili detaylar...

Arsası olan emlak vergisi öder mi?

Arsası olan bir kişinin emlak vergisi ödenip ödemeyeceği binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Peki arsası olan emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman? Nasıl ödenir?

Belediyeler tarafından toplanmakta olan emlak vergisi, mülk sahipleri tarafından her sene düzenli şekilde ödeniyor. Peki emlak vergisini kimler öder? Online emlak vergisi nasıl ödenir? 2020 E-devlet emlak vergisi sorgulama ve ödeme detayları...

Emlak vergisini kimler ne zaman öder 2020?

Ev sahiplerinin belediyelere ödediği Emlak Vergisi'nde ilk taksitin son günü 1 Haziran 2020 olarak belirlendi. Peki kimler emlak vergisi öder? Emekliler emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi 2020 ödemeleri ne zaman?

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emlak vergisini kimler öder? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder mi?

Emeklilerin 200 metrekarenin altındaki tek meskenleri için emlak vergisi oranı sıfır olarak uygulanıyor. Peki tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder m?

emlak vergisi öder miyim Haberi

emlak vergisi öder miyim

Emlak vergisi mükellefi miyim?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Emlak vergisi, gayrimenkul sahibi tarafından ödeniyor. Varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Ancak kanunen bazı muafiyetler bulunuyor. Peki, emlak vergisi mükellefi miyim? Yoksa emlak vergisi mükellefi değil miyim diyorsanız hemen yanıtlayalım:


Emlak vergisi muafiyeti..

200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Ancak buna...