11 / 05 / 2024

emlak vergisi şehir dışı

emlak vergisi şehir dışı

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ilk taksiti ödenecek emlak vergisi gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi başka şehirden ödenir mi? İşte emlak vergisi ödeme yerleri..

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

İzmirli depremzedelerden emlak vergisi alınmayacak!

İzmirli depremzedelerin emlak vergisi ödemesi meclise taşınıyor. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in getirilecek önerge ile orta ve ağır hasarlı konutlardan emlak vergisi alınmasını engellemeyi planladığını dile getirdi.

Ukrayna'da emlak vergisi ödeme sistemi değişecek!

Ukrayna'da yapılan yeni düzenleme ile emlak vergisi artık konut metrekare alanı dikkate alınarak değil, konut değeri dikkate alınarak alınacak. Bununla beraber şehir merkezinde yaşayanlar daha fazla emlak vergisi ödeyecek.

Yaşar Neslihanoğlu'ndan emlak vergisi açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında konuştu. Neslihanoğlu, "Tüm belediyelerin bu ay yüzde 50 kesintisi var. Bu ay emlak vergisi ayı. Şu ana kadar kaç kişi gelip emlak vergisi yatırdı? Hiç kimse. İnsanlar zor durumda" diye konuştu..

Konutların konumuna göre emlak vergisi farkı alınacak!

Büyükşehir Yasa Taslağı'nda en çok merak edilen hükümler arasında 'yeni gelir kaynağı' yer alıyor. Emlak vergisi, motorlu taşıtlar vergisi ve birçok vergiden belediyelere pay ayrılması planlanıyor...

İş yerlerinde emlak vergisi hesabı!

İş yerleri için, mülkün rayiç değeri üzerinden büyükşehir olan iller için binde 4, diğer illerde binde 2 oranında ilçe belediyelerine ödeme yapılıyor. Binde 2 veya binde 4 oranlarının uygulandığı Emlak Vergisi rayiç değeri de (matrah) iki kalemin toplamından oluşuyor.

Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi emlak vergisi davasında son durum!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi emlak vergisi davasında son durum bildirisini yayınladı. 

Nevşehir Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

2017 yılına ilişkin Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi ile İlan Reklam Vergisi’nin 1. taksit ödeme süresi için Nevşehir Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı yapıldı.

Eskişehir'in Emlak Vergisi rekortmenleri açıklandı!

Eskişehir'in 2015 yılı 'Emlak Vergisi' rekortmenleri açıklandı. Sıralamaya Kanatlı Ailesi damgasını vurdu. Listede yine ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı ve Kurucusu Firuz Kanatlı ikinci, Yönetim Kurulu üyelerinden Aydan Kanatlı üçüncü ve Gülden Kanatlı Derbil dördüncü oldu.

Kırşehir Belediyesi'nden emlak vergisi hatırlatması!

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu, emlak vergisi birinci taksit ödemelerinin 31 Mayıs'ta sona ermesi nedeniyle mükelleflere uyarıda bulundu.

Emlak vergisi büyükşehir belediyesi sınırlarında 2 kat fazla ödeniyor!

Emlak Vergisi konusu yaklaşık 24 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Sahip olunan gayrimenkullerin büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde bulunması durumunda, yüzde 100 artırımlı Emlak Vergisi ödemek gerekiyor.

Kocasinan Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Hayatı kolaylaştırmak, yaşanabilir bir şehir sunmak için gece-gündüz çalışan Kocasinan Belediyesi, emlak Vergisi’nin projelerin kaynağı olarak kullanılarak vatandaşa geri ödendiğini bildirdi.

Beyşehir Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Beyşehir 2015 yılı Emlak Vergisi ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım’da bitiyor. Belediye, emlak vergisi mükelleflerinin cezalı duruma düşmemeleri için emlak vergisi ikinci taksitlerini son tarih olan 30 Kasım’a kadar ödemeleri gerektiği hatırlattı.

emlak vergisi şehir dışı Haberi

emlak vergisi şehir dışı

Emlak vergisi başka şehirden ödenir mi?

Emlak vergisi ödeme zamanı başladı. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ilk taksiti ödenecek emlak vergisi gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ancak, gayrimenkulün başka şehirde olması halinde vergi ödemesi için farklı seçenekler de bulunuyor.


Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca emlak vergisi ödemelerinde internet de yer alıyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisi için ödenmesi gereken bedel, gayrimenkullerin rayiç bedelleri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması yolu ile bulunuyor.


İkinci taksitinin Kasım ayı içerisinde ödeneceği emlak vergisinde kimi gayrimenkul sahipleri muaf tutuluyor.


Emlak vergisi muafiyetleri

200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık...