22 / 05 / 2024

Emlak vergisi süresinde ödenmezse ne yapılmalıdır

Emlak vergisi süresinde ödenmezse ne yapılmalıdır

Emlak vergisi, taşınmaz mal varlığından alınan vergi türü olarak tanımlanıyor. Emlak vergisi süreklilik taşıyor. Peki, emlak vergisi süresinde ödenmezse ne yapılmalıdır?

Sıfır oranlı emlak vergisi dilekçesi 2022!

Sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanmak isteyenler bir dilekçe ile başvurularını yapabiliyor. İşte sıfır oranlı emlak vergisi dilekçesi 2022...

Sıfır oranlı emlak vergisi ne demek?

Emlak vergisi için ödenecek tutar belli oranlar ile hesaplanıyor. Bazı konut sahiplerine bu oran sıfır olarak uygulanıyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisi ne demek?

Sıfır oranlı emlak vergisi arsalarda da geçerli mi?

Sıfır oranlı emlak vergisi bazı durumlarda emekliler için önemli bir tasarruf sağlıyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisi sadece evlerde mi geçerli? Arsa sahipleri sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabilir mi?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajından kimler yararlanabilir?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajından yararlanmak için tüm koşulları uygun olmasına rağmen yalnızca ‘ortak alanlardan gelen payların ilave edilmesi suretiyle konutlarının brüt metrekaresi, 200 metrekareyi aşan ve vergi ödeyen mülk sahiplerinin’ yargıya başvurma imkanları bulunuyor.

Tek konutu bulunanlar için 'sıfır oranlı emlak vergisi' avantajı!

Mülk sahipleri kendilerine veya mülklerine özel durumlarda vergi avantajının devam edip etmediği araştırıyor. İşte 10 soruda vergi 'sıfır oranlı emlak vergisi' avantajı...

Mayıs ayında emlak vergisi ödemeleri ertelenecek mi?

Türkiye'de bulunan milyonlarca ev sahibi Mayıs ayında emlak vergisi ödemelerinin ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor. Bu kapsamda 2020 ayı ilk taksit ödemeleri Mart ve Nisan ayların yapılıyor. 1 Mart’ta başlayan ödemeler 31 Mayıs’ta sona eriyor.

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Emlak Vergisi ilk taksiti yatırma süresinin 31 Mayıs 2019 tarihinde sona ereceğini söyledi.

Emlak vergisi istisnasında süre uzatıldı!

Emlak vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu tarafından alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresinin devam etmesini içeren Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Buna göre vergi istisnası 31 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.

Emlak vergisi beyanname verme süresi 2018!

Emlak vergisi beyannamesi, gayrimenkul satın alanlar tarafından veriliyor. Peki beyanname ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme süresi 2018..

Kayseri Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkan  Memduh Büyükkılıç, Emlak vergisi 2'nci taksitlerinin 1 Kasım ile 30 Kasım 2018 tarihleri arasında yatırılması gerektiğiniz söyledi.

Sıfır oranlı emlak vergisi şartları 2018!

Emlak vergisinde bazı malikler hakkında sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, kimler vergiden muaf olabiliyor? Sıfır oranlı emlak vergisi şartları 2018 nelerdir?

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Torba Yasa 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Emlak vergisi sınırı 2017!

TBMM'ye sunulan Torba Yasa kapsamında emlak vergisine sınırlama getiriliyor. İşte emlak vergisi sınırı 2017..

Emlak vergisi süresinde ödenmezse ne yapılmalıdır Haberi

Emlak vergisi süresinde ödenmezse ne yapılmalıdır

Emlak vergisi süresinde ödenmezse ne yapılmalıdır?Emlak vergisi, taşınmazlardan alınan dolaysız bir vergi türü olarak biliniyor. Bina, arsa gibi taşınmaz sahipleri yıllık olarak emlak vergisi ödemekle sorumlu tutuluyor. Emlak vergisi, objektif vergiler grubuna dahil olup, süreklilik taşıyor. 


Senede iki eşit taksit halinde ödenmesi gereken emlak vergisi her taşınmaz malda farklı oranlarda hesaplanıyor. Taşınmaz malın sahip olduğu rayiç bedel, verginin ne kadar olacağını belirliyor.


Taşınmazın bağlı olduğu belediyeye başvuru yapılarak, emlak vergisi ödeme işlemleri başlatılıyor.  Başvuru için gerekli belgeler;


Tapu ve fotokopisi

Nüfus cüzdanı ve fotokopisi

Binanın yapı kullanma izni ve fotokopisi

Binanın adresi (İkamet, vergi numarası)

Başvuru yılına ait damga pulu

Bu belgeler hazırlanarak, ilgili belediyenin emlak vergisi bölümüne başvuru yapılmaktadır. 


Belediyeler tarafından tahsil edilmekte olan emlak vergisi doğrudan bina, arsa, arazinin bağlı olduğu belediyeye yapılabiliyor. Ayrıca, emlak vergisi...