29 / 04 / 2024

Emlak Vergisi tahsilat

Emlak Vergisi tahsilat

Bankaların 27 milyar liralık batık kredisini 3.3 milyara alan varlık yönetim şirketleri, 2.9 milyar lirayı tahsil etti. Hilmi Güvenal, “Tahsilattaki uzmanlığımız ile faturalara ve Emlak Vergisi’ne de talibiz” dedi.

Yenimahalle Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Hafta sonu belediyenin tahsilat veznelerinin açık olacağını duyuran Yenimahalle Belediyesi, vergi mükelleflerini emlak vergisi konusunda uyardı. 

Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

Tahsil edilen emlak vergisi tutarının yüzde onunun, tahsilatın yapıldığı mahalle muhtarlığına ödenek olarak aktarılmasını amaçlayan Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi..

Bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

İlçe belediyeleri tahsilat vezneleri yarından itibaren emlak ve çevre temizlik vergisi tahsilatlarına başlayacak. 2016 yılında emlak vergileri zamlı olarak ödenecek. Peki, bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Emlak vergisi için son 4 gün!

Evi, işyeri veya arsa ve arazisi olan vatandaşların ödemeleri gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. İkinci taksit dönemi devam eden emlak vergisi için son 4 gün bulunuyor. Hafta sonu vergi tahsilatı yapılabiliyor...

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

Emlak vergisi neye göre hesaplanır?

Emlak vergisinden muaf değilseniz emlak vergisini ödemekle yükümlü olursunuz. Peki ödeyeceğiniz emlak vergisi neye göre hesaplanır? Hesaplamada hangi değerler dikkate alınır? sorularının cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak Vergisi tahsilat Haberi

Emlak Vergisi tahsilat

Bankaların 27 milyar liralık batık kredisini 3.3 milyara alan varlık yönetim şirketleri, 2.9 milyar lirayı tahsil etti. Hilmi Güvenal, “Tahsilattaki uzmanlığımız ile faturalara ve Emlak Vergisi’ne de talibiz” dedi.


2008 yılından bu yana bankalardan, 2 milyon borçluya ait 27 milyar liralık batığı 3.3 milyar liraya satın alan varlık yönetim şirketleri, bu süreçte 500 bin kişiden 2.9 milyar lira tahsilat yaptı. Bankalarda şu anda 54 milyar lira tutarında batık kredi var. Varlık Yönetim Şirketleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanvekili Hilmi Güvenal, sistemdeki batığın üçte birinin kendilerinde olduğuna dikkat çekerek, "Bankalar tahsil edemedikleri kredileri bize indirimli olarak satıyor. Biz olaya 7-10 yıl vadeli bir perspektifte bakıyoruz. Zamanla teorik olarak birileri bu borçlardan kurtulmak isteyecektir" dedi.


EN KÖTÜ BATIĞI ALIYORUZ


Ticari ve KOBİ kredilerinde ipotek ile...