14 / 05 / 2024

emlak vergisinde çalışanlara muafiyet var mı

emlak vergisinde çalışanlara muafiyet var mı

Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmaz malın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre değişiyor. Vergide, tek mesken muafiyeti bulunuyor. Peki, tek evi olan çalışan emlak vergisi öder mi?

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

Ticaret Bakanlığı, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın (ATEM) girişimleri ile “Ev alırken, satarken ya da kiralarken dikkat!” uyarısında bulunarak kamu spotu yayınladı. 

‘Gençlere, çalışanlara, emeklilere ev almak hayal oldu’ diyen Buğra Gökçe sosyal konut müjdesi verdi!

Ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken İzmir Büyükşehir Başkan Aday Adayı Buğra Gökçe X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gençlere, çalışanlara, emeklilere konut almak hayal oldu” dedi. Şehirdeki konut fiyatlarını paylaşan Gökçe bir de hesaplama yaptı.

'Çiftçilerin arazilerinden emlak vergisi alınmasın' önerisi!

Adana Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçiler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arazilerden emlak vergisi alınmamasını söyleyen Doğan, Ziraat Bankası çiftçi kredisinin de iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi. İşte o açıklamalar...

2024 asgari ücret planlaması belli oldu: Çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

2024 asgari ücret için gerim sayım başladı. Ay başında başlayacak olan komisyonda süreç resmen belli olacak. Peki asgari ücret çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

Emlak vergisinde ‘büyükşehir’ detayına dikkat!

Emlak vergisinde 2023 yılı ikinci taksit dönemi 1 Kasım'da başladı. Ödemeler 30 Kasım mesai bitimine kadar sürecek. Ancak emlak vergisinde dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor, işte konu ile ilgili detaylar...

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

Tüm çalışanlara son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayan tam 25 bin TL zarar edecek!

Tüm çalışanlara bir son dakika uyarısı geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bunu yapmayan tam tamına 25 bin TL zarar edecek... Acil bakın...

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

Asgari ücretli çalışanlara ara zam yapılacak mı? 2023 asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek? Siz de şimdi bakın! 

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, son günlerde sık sık ara zam konusunu araştırıyor. Peki asgari ücretli çalışanlara ara zam yapılacak mı? 2023 asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek?

Çalışanlara müjde! İmzalar atıldı saatlik çalışma ücretlerine yüzde 50 zam!

Çalışanlara müjdeli haber verildi. Toplu sözleşmede imzalar atıldı. Saatlik çalışma ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. İşte detaylar!

Çalışanlara promosyon kampanyalarında rekabet yoğun! Kişi başı 16.250 TL promosyonu almak için detaylar!

Bankalar tarafından çalışanlara verilecek promosyonlar ile alakalı farklı kurumlardan peş peşe duyurular gelmeye devam ediyor... O banka tarafından kişi başı 16.250 TL Promosyon Verilecek! İşte detaylar...

Asgari ücretle çalışanlara duyuruldu! Resmi karar ile birlikte 6.000 TL'ye kadar...

Asgari ücretle çalışanlara duyurulur. Brüt maaşlarının yüzde 60'ı kadar aylık alınacak. İşte detaylar!

Promosyon tutarı bir anda 8 katına çıktı! Çalışanlara promosyon piyangosu vurdu! İşte detaylar!

Promosyon ödeme miktarları günden güne artmaktadır. İşte çalışanlara verilen promosyon miktarı!

emlak vergisinde çalışanlara muafiyet var mı Haberi

emlak vergisinde çalışanlara muafiyet var mı

Tek evi olan çalışan emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisinin mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmaz malın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre değişiyor. 


Vergi her sene iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Büyükşehir belediyelerinde yer alan taşınmaz malların vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Vergi ödemeleri, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Vergisi ödenecek taşınmazın bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Vergide mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi avantajı bulunuyor. Bu vergi tarifesine göre gerekli koşulları taşıyan tek meskene sahip olan kimseler emlak vergisi ödemiyor. Peki, tek evi olan çalışan emlak vergisi öder mi?


Brüt alanı 200 metrekareyi aşmayan...