13 / 05 / 2024

emlak vergisinde kısıtlılık halleri

emlak vergisinde kısıtlılık halleri

Kanunen Türkiye'deki tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin mükellefler tarafından ödenmesi gerekiyor. Vergi hesaplamalarında bazı muafiyet ve kısıtlamalar da bulunuyor. Peki, emlak vergisinde kısıtlılık nedir?

Emlak vergisinde kısıtlılık halleri!

Kanunlar veya diğer kamu düzeni koyan mevzuatla tasarrufu kısıtlanan bina arsa ve arazinin vergisi, kısıtlamanın devam ettiği sürece nasıl ödenir? İşte emlak vergisinde kısıtlılık halleri..

Ajda Pekkan Kıbrıs'taki lüks villasını 38 milyon TL'ye sattı! 

Dillerden düşmeyen şarkılarıyla yıllara meydan okuyan süperstar Ajda Pekkan Kıbrıs'taki lüks villasını 38 milyon liraya sattı. 

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi 'kazanım' değil, rant projesidir!

Bazı Kadıköy sakinleri Söğütlüçeşme'de hayata geçirilen Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine karşı ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" diyerek tepki gösterdi.

Ticaret Bakanı Bolat Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "fiyat etiketi" uygulamasının 1 Ocak 2024 itibari ile başlayacağını duyurdu. Fake hesaplarla sahte kimliklere ilan yayınlamaya cezalar getirdiklerini anımsatan Bakan Bolat, "Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz" dedi.

Emlak vergisinde ‘büyükşehir’ detayına dikkat!

Emlak vergisinde 2023 yılı ikinci taksit dönemi 1 Kasım'da başladı. Ödemeler 30 Kasım mesai bitimine kadar sürecek. Ancak emlak vergisinde dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor, işte konu ile ilgili detaylar...

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Bukar Emlak İnşaat Oto Aracılık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bukar Emlak İnşaat Oto Aracılık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Burak Karabuçak tarafından kuruldu.

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk yarısında 29 milyar TL'lik satış! 

Emlak Konut GYO, 2023 yılının 2. çeyrek satış raporunu yayımladı. Buna göre şirket, 1 Ocak- 30 Haziran 2023 tarihleri itibarıyla, toplam 28 milyar 959 milyon 741 bin 267 TL'lik satış gerçekleştirdi. İşte detaylar...

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme, Yalıkavak, Kıyıkışlacık'a 3 yeni proje! 170 milyon dolarlık yatırım! 

Akfen GYO Kadıköy Söğütlüçeşme, Bodrum Yalıkavak ve Kıyıkışlacık’ta yer alan 3 yeni projeyi 2026'ya kadar bitirmeyi planlıyor. İşte ayrıntılar... 

ŞOK’ta ekmek kızartma makinesi 1050 TL’ye, sürgülü duş seti 120 TL’ye, merdiven 350 TL’ye düştü!

ŞOK Market, yeni paylaştığı indirimli ürünler kataloğu kapsamında 2 Haziran tarihinde indirime girecek ürünlerini müşterilerinin beğenisine sundu. Bu kapsamda, ŞOK'ta ekmek kızartma makinesi 1050 TL’ye, sürgülü duş seti 120 TL’ye, merdiven 350 TL’ye düştü. İşte 2 Haziran Cuma ŞOK fiyat listesi...

Lara Dizayn Emlak Gayrimenkul Otomotiv Kuyumculuk Aracılık Ve İnş.San.İç Ve Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Lara Dizayn Emlak Gayrimenkul Otomotiv Kuyumculuk Aracılık Ve İnş.San.İç Ve Dış Tic.Ltd.Şti. Başakşehir'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Fardad Javıdmehr tarafından kuruldu.

Suadiye Dizayn İnşaat Emlak Mimarlık Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Suadiye Dizayn İnşaat Emlak Mimarlık Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Görkem Şirin ve Oğuzhan Orçun Çakır ortaklığında kuruldu.

İstanbul Balık Hali'nde hamsi 75 TL, lüfer 65 TL, somon 60 TL! 5 Ocak 2023 fiyat listesi

İstanbul Balık Hali'nin 5 Ocak 2023 fiyat listesi yayımlandı. Halde hamsi 75 TL, lüfer 65 TL, somon 60 TL fiyatlarla satışa sunuldu. İşte 5 Ocak 2023 fiyat listesi...

emlak vergisinde kısıtlılık halleri Haberi

emlak vergisinde kısıtlılık halleri

Emlak vergisinde kısıtlılık nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kanunen tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin mükellefler tarafından ödenmesi gerekiyor.


Vergi hesaplamalarında bazı muafiyet ve kısıtlamalar da bulunuyor. Örneğin, 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip geliri olmayan kimseler vergiden muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisinde kısıtlılık nedir?


Emlak vergisi kanunu madde 30 gereğince; Kanunlar veya diğer kamu düzeni koyan mevzuatla tasarrufu kısıtlanan bina arsa ve arazinin vergisi, kısıtlamanın devam ettiği sürece 1/10 oranında tahsil olunur. 9 ve 19 uncu madde hükümleri saklıdır.


Kısıtlamanın kaldırılması halinde, kaldırılma tarihini takibeden bütçe yılından itibaren emlakin vergisi, tüm vergi değeri üzerinden ödenir. 


Kısıtlamanın devam ettiğı sürede tecil edilen verginin 9/10 u bina, arsa veya arazinin satılması, istimlaki veya hibe yoluyla ahara devir ve temliki halinde, tahsilat zamanaşımına...