10 / 05 / 2024

Emlak vergisinde muaflık

Emlak vergisinde muaflık

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Emlak vergisinde muaflıklar konusunu kaleme aldı. Emlak Vergisi Kanunu' nda da, diğer kanunlarda olduğu gibi çeşitli muafiyetlere yer verilmiştir...

Emlak vergisinde ‘büyükşehir’ detayına dikkat!

Emlak vergisinde 2023 yılı ikinci taksit dönemi 1 Kasım'da başladı. Ödemeler 30 Kasım mesai bitimine kadar sürecek. Ancak emlak vergisinde dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor, işte konu ile ilgili detaylar...

Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy 3. Etap projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO, Sarıyer Zekeriyaköy'deki arsasında yeni projesine başlıyor. Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy projesinin 3'üncü etabının yer teslimi yapıldı.

Dari Group Emlak Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dari Group Emlak Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Zahra Alouıs tarafından kuruldu.

Truva Yatırım Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Truva Yatırım Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Karaarslan tarafından kuruldu.

Signature Emlak Danışmanlık Otomotiv Gıda İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Signature Emlak Danışmanlık Otomotiv Gıda İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdulhamıd Kabbanı, Badar Kabbanı, Gade Kabbanlı ve Muhammet Kabbanlı ortaklığında kuruldu.

Trk Groub Emlak Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Trk Groub Emlak Danışmanlık Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Ahmed E.A.R.K, Ilham Rıfaı, M-eıd Alfaraj, Mohamed Aly S.E- Mohamed E.F.B, Saad S.E.A ve Tarık İbrahim ortaklığında kuruldu.

Metin Erdoğan Gayrimenkul Emlak Danışmanlık İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metin Erdoğan Gayrimenkul Emlak Danışmanlık İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Metin Erdoğan tarafından kuruldu.

World Emlak Danışmanlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

World Emlak Danışmanlık İnşaat Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Funda Karadağ tarafından açıldı. 

Efor Emlak Danışmanlık Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efor Emlak Danışmanlık Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mavluda Abidjanova tarafından kuruldu.

Concept Billion Emlak Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Concept Billion Emlak Danışmanlık Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Jackıe Ka-Keı, Yvonne Edith Kwan ve Ediie Kwan ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisinde son gün ne zaman?

Her yıl iki kez eşit taksitlerle ödenen emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde sona yaklaşılıyor. Mayıs'ta başlayan emlak vergisinde son gün ne zaman? İşte detaylar...

İndirimli emlak vergisinde özellikli durumlar!

Sıfır oranlı emlak vergisi uygulamasından yararlanabilmek için Türkiye sınırları içinde “tek eve sahip olmak ve evin brüt alanının 200 metrekareyi aşmaması” gerekiyor. işte İndirimli emlak vergisinde özellikli durumlar...

Yeniçağ Emlak Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Yeniçağ Emlak Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Pendik'te 30 bin TL sermaye bedeli ile Muammer Köksal tarafından kuruldu.

Emlak vergisinde muaflık Haberi

Emlak vergisinde muaflık

Emlak Vergisi Kanunu' nda da, diğer kanunlarda olduğu gibi çeşitli muafiyetlere yer verilmiştir. 


1-Binalarda Emlak Vergisi Muafiyeti a) Daimi Muaflıklar Emlak Vergisi Kanunu'nun 4. 

maddesinde, bina vergisinden sürekli olarak muaf tutulan binalar sayılmıştır. 

Katma bütçeli idarelere, il özel idarelerine, belediyelere, köy tüzel kişiliklerine, kanunla kurulan üniversitelere ve devlete ait binalar, Türk Silahlı Kuvvetlerini güçlendirmek amacıyla kurulmuş vakıflara ait binalar, ordu evleri, askeri gazinolar ve kantinler, köyler ve köy birliklerine ait tarım işletme binaları, soğuk hava depoları, içmeler ve kaplıcalar sürekli olarak bina vergisinden istisna olan binalardan bazılarıdır. 

b) Geçici Muaflıklar Konut olarak kullanılan bina ve apartman dairelerinin, 2.500 TL'den az olmamak üzere vergi değerinin 1/4'ü, inşaatlarının tamamlandığı takvim yılını izleyen takvim yılından itibaren beş yıl süre ile geçici muafiyetten yararlanacaktır. Ancak, bunun için...