05 / 05 / 2024

Emlak vergisinde özürlü indirimi

Emlak vergisinde özürlü indirimi

Emlak vergisinde 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan kimseler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, emlak vergisinde özürlü indirimi var mı? Vergi indirimi nasıl olur?

Emlak vergisinde engelli indirimi!

Emlak vergisinde engelli indirimine ilişkin esaslar, 27 Temmuz 2011 tarihinde 28007 sayılı Resmi Gazete'De yayımlanan 57 Seri No'lu emlak vergisi kanunu genel tebliği kapsamında yer alıyor. İşte emlak vergisi engelli muafiyeti...

1935'te Milli Emlak Müdürlüğü'nden 13 bin 977 TL'ye satılık han!

1935 yılında Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Mercan Ağa Mahallesi'nin Çakmacılar yokuşunda yer alan Yusufyan Hanı 13 bin 977 liraya satılmış.

300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına FBI dahil oldu!

ABD’de 300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen Türk emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına Amerikan Federal Soruşturma Bürosu da dahil oldu. 

Emlak vergisinde ‘büyükşehir’ detayına dikkat!

Emlak vergisinde 2023 yılı ikinci taksit dönemi 1 Kasım'da başladı. Ödemeler 30 Kasım mesai bitimine kadar sürecek. Ancak emlak vergisinde dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor, işte konu ile ilgili detaylar...

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

Hisar Emlak Müdürlüğü duyurdu! 30 bin TL teminatla 190 bin TL’ye araba sahibi olabilirsiniz!

Hisar Emlak Müdürlüğü duyurusunda 30 bin TL teminatla ekonomik ömrünü doldurmuş arabaların satış ihalesine çıkacağını duyurdu. Son tarih 7 Şubat 2023! Sakın kaçırmayın! İşte haberin detayları…

Yüzde 40 özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?

Engelli raporu, belli şartları taşıyan kişilere verilmektedir. Belirlenen engellilik oranına sahip olanlar bu raporu alabilir. Peki “Yüzde 40 oranında özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?” İşte detaylar!

Ulus Emlak Müdürlüğü Ankara'da 54 adet gayrimenkul satacak! 8 adet taşınmaz kiralayacak!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından Ankara ili, Kalecik, Altındağ ve Elmadağ'da yer alan 54 adet gayrimenkul satılacak ve 8 adet taşınmaz da kiraya verilecek. İşte o ilan...

Milli Emlak Müdürlüğü Ankara'da 62 adet kamu konutu satacak!

Milli Emlak Müdürlüğü, Ankara ili, Sincan ilçesi, Ahi Evran, Kızılay Yücetepe Mahallesinde yer alan toplam 62 adet konutu ihale ile satacak.

Milli Emlak Müdürlüğü'nden 29 adet gayrimenkul satışı! Diyarbakır'da!

Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Milli Emlak Müdürlüğü tarından 29 adet gayrimenkül satışının yapılacağı ilan edildi. 

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü Samsun'da 7 adet arsa satacak!

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü, Samsun ili, Atakum ilçesi,İncesu Mahallesinde yer alan toplam 7 adet arsayı ihale ile satacak.

Ulus Emlak Müdürlüğü'nden Ankara'da hazineye ait 1 adet arsa satılık!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Karşıyaka mahallesinde bir adet hazineye ait arsa ihale ile satılacak.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emlak vergisinde son dakika! İşte indirimli vergiden yararlanma şartları...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde emeklilerde sıfır oranlı emlak vergisinin detaylarını kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün o yazısı...

Balıkesir Milli Emlak Müdürlüğü Ayvalık'ta 2 arsa satıyor! Yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla! 

Balıkesir Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir ili, Ayvalık ilçesi, Küçükköy Mahallesi'nde yer alan 2 arsayı 8 taksit imkanıyla satıyor...

Emlak vergisinde özürlü indirimi Haberi

Emlak vergisinde özürlü indirimi

Emlak vergisinde özürlü indirimi var mı?

Emlak vergisinde mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Bu uygulamadan geliri olmayan ve 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan kimseler yararlanabiliyor.


Emlak vergisi muafiyetinden faydalanmak isteyen kimselerin, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye giderek bildirimde  bulunmaları gerekiyor. Peki, emlak vergisinde özürlü indirimi var mı?


Emlak vergisinde özürlü muafiyeti şu şekilde açıklanıyor:

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 5378 sayılı “Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” un 22’nci maddesi ile değişik 8’inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan indirimli bina vergisi oranına ilişkin hükme, özürlüler ifadesi eklenmiş, böylece özürlülerin de “sıfır” oranlı bina vergisi uygulamasından yararlanmaları sağlanmıştır.

47 Seri No.lu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği’ne göre, Türkiye sınırları içinde, brüt yüzölçümü 200 m2’yi...