18 / 05 / 2024

emlak vergisinde taksit yapan bankalar

emlak vergisinde taksit yapan bankalar

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından yıllık olarak ödenen vergiler arasında yer alıyor. Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Peki, emlak vergilerinde taksitlendirme mümkün mü?

Evi ve arsası olanlar dikkat! Emlak vergisinde son tarih 31 Mayıs!

1 Mart tarihinde başlayan emlak vergisi ilk taksit ödemeleri için son tarih 31 Mayıs 2024 olarak açıklandı. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? İşte merak edilen sorunun yanıt...

Konut sahipleri dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? 2024 emlak vergisi taksit ödeme takvimi!

Milyonlarca konut sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde son ödeme tarihi araştırılıyor. Peki emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman ödenecek, son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir?

Konut, iş yeri, arsa tapusu olanlar aman ödemeyi unutmayın! Emlak vergisinde geri sayım başladı! 

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödenmişti. İkinci taksit ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zamana kadar sürecek? 

Emlak vergisinde ‘büyükşehir’ detayına dikkat!

Emlak vergisinde 2023 yılı ikinci taksit dönemi 1 Kasım'da başladı. Ödemeler 30 Kasım mesai bitimine kadar sürecek. Ancak emlak vergisinde dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor, işte konu ile ilgili detaylar...

2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri önceki aylarda sona erdi. Şimdi ise bu yılın ikinci taksitleri gündemdeki yerini aldı. Emlak vergisinin 2’nci taksitini ödemek isteyenler arama motorlarında ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? İşte detaylar.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisinde geriye dönük para iadesi yapılacak

Emlak vergisi ikinci taksit ödeme dönemi başlarken milyonlarca tapu sahibi de geriye yönelik 5 senelik para iadesi hatırlatması kaydedildi. Listede adı soyadı olanlar 563 Türk Lirası para iadesi alacak. İşte ayrıntılar...

O ilde hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf 35 adet arsa ve arazi satılıyor! Milli Emlak'tan taksit fırsatı! 

Konya ili Hüyük Milli Emlak, Konya ili, Hüyük ilçesinde yer alan 35 adet Hazine gayrimenkulünü en çok iki sene taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Konya Hüyük'te yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

Emlak vergisinde 2. taksit ödemesi için son bir hafta! Bu tarihi kaçırma!

Emlak tapu sahipleri için oldukça önemli olan emlak vergisi ödeme tarihleri 2023 yılı için açıklandı. Yılda iki kez yapılan ödemelerde 1. ve 2. taksitler için belirlenen tarihlerde ödeme yapmak gerekiyor.

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 6 gün sonra sona eriyor! Kimler emlak vergisi ödemez? 

Emlak vergisinin ilk taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2022 tarihinde sona eriyor. Peki kimler emlak vergisi ödemez? Emlak vergisinde muafiyet şartları neler? İşte merak edilen ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisinde ilk taksit dönemi başladı! 

Milyonlarca gayrimenkul sahibinin mükellefi olduğu emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri bugün itibarıyla başladı...

2022 emlak vergisinde artış oranları ne oldu?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisinde artış oranları belli oldu. İşte yeni yılda ödenecek vergi oranları...

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 5 gün sonra sona eriyor!

Türkiye'de milyonlarca mükellefi yakından ilgilendiren emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri bu ayın 1'inde başlamıştı. Emlak vergisinde ikinci taksit dönemi 5 gün sonra sona eriyor.

emlak vergisinde taksit yapan bankalar Haberi

emlak vergisinde taksit yapan bankalar

Emlak vergilerinde taksitlendirme!

Emlak vergisi, arsa, arazi, konut ve işyeri sahipleri tarafından yıllık olarak ödenen vergiler arasında yer alıyor.  Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. 


Ancak vergisi ödenecek taşınmazın bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde, internet üzerinden de online bir şekilde ödeme yapılabiliyor.


Peki, emlak vergilerinde taksitlendirme nasıl yapılır? Emlak vergilerinde taksitlendirme hangi aylarda yapılıyor?


Emlak vergisi yılda iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İsteyenler emlak vergisi borcunu ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor.


Emlak vergilerinde taksitleri..

Emlak vergisi 1. taksit dönemi: Mart, Nisan ve Mayıs ayları.

Emlak vergisi 2. taksit dönemi: Kasım ayı.


2014 yılı emlak vergisi oranları:

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2  ...