15 / 05 / 2024

emlak vergisini ev sahibi mi öder

emlak vergisini ev sahibi mi öder

Arsa, araz, işyeri ve mesken gibi taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, bir evde kiracı varsa ödeme nasıl yapılır? Emlak vergisini ev sahibi mi öder?

Emlak vergisini ödemeyenler dikkat! Emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!

Ev sahiplerinin gündeminde emlak vergisi ödemeleri yar alıyor. Emlak vergisini ödemeyen ev sahipleri son tarihi merak ediyor. Peki emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!

Emlak vergisi ödemesinde son durum nedir?

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödeme tarihleri ile ilgili araştırmalar başlamış durumda. Buna göre senede 2 sefere mahsus olmak üzere ödenen emlak vergisini isteyen vatandaşlar peşin isteyenler de taksitli olarak  ödeyebiliyor.

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Evi, arsası, arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte vergi rehberi...

Emlak vergisi kapsamında 2'nci taksit ödemelerinin son günü 30 Kasım. Peki emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte merak edilen tüm detaylar...

Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

Japonya Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı, firmasının emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek, görevinden istifa etti. Bakam yardımcısının istifasına yönelik açıklama yapan Japonya Başbakanı Kişida, "Görevlerimizi daha büyük bir ciddiyet duygusuyla yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte 2023 emlak vergisi muafiyeti

Ev sahipleri, her sene mayıs ve kasım aylarında iki taksit olacak şekilde emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Bazı durumlarda ise emlak vergisinden muaf olunabiliyor. Peki kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte emlak vergisi muafiyeti...

Emlak vergisini ödeyene güzel haber! Paranızı geri alacaksınız!

Emlak vergisini ödeyene müjde. Devletin size borcu olabilir. Hemen bakın. İşte detaylar!

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

Milyonlarca gayrimenkul sahibi ilgilendiriyor! Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

T24 Gazetesi köşe yazarı Murat Batı, bugünkü köşesinde emlak vergisini kaleme aldı. İşte Murat Batı'nın '26 soruda “sıfır oranlı emlak vergisi” istisnası' başlıklı yazısı...

2022'de emlak vergisini kimler ne kadar ödeyecek?

Emlak vergisi ilk taksit dönemi 1 Mart itibarıyla başlıyor. Peki, 2022'de emlak vergisini kimler ne kadar ödeyecek?

Devredilmemiş evin emlak vergisini kim öder?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

Emlak vergisi ödeme yolları neler?

Milyonlarca ev sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için ödemeler devam ediyor. Taşınmaz sahibi olan vatandaşlar emlak vergisini nasıl ödeyeceğini merak ediyor. İşte detaylar...

emlak vergisini ev sahibi mi öder Haberi

emlak vergisini ev sahibi mi öder

Emlak vergisini ev sahibi mi öder?

Arsa, araz, işyeri ve mesken gibi taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. 1319 sayılı kanun gereğince ödenebilen vergi, her sene belli tarihlerde ödeniyor.


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. İlk taksit dönemi içerisinde verginin tamamı da ödenebiliyor.


Ancak ikinci taksit dönemi için aynı şey söz konusu olmuyor. İlk taksit döneminde ödememe yapmamak, ikinci taksit döneminde tamamını ödemek gibi bir tahsilat uygulaması bulunmuyor. Peki, bir evde kiracı varsa ödeme nasıl olur? Emlak vergisini ev sahibi mi öder?


Emlak vergisini ev sahibi..

Emlak Vergisi Kanunu madde 3 gereğince, emlak vergisini taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor.

Bir binaya paylı...