28 / 04 / 2024

Emlak yasa tasarısı

Emlak yasa tasarısı

Gayrimenkul alım satım sektöründe alıcı, aracı ile satıcı arasında yaşanan problemlerin önüne geçmek için hazırlanan gayrimenkul yasa tasarısı yeniden düzenlenmesi gerekli..

Emlak danışmanlığı sektörü kısa zamanda hak ettiği prestije ulaşacak!

TURYAP Franchise Geliştirme ve Satış Müdürü Aslı Baloğlu, "2016 yılında emlak yasa tasarısının çıkmasını bekliyoruz. Yasayla birlikte sektör çok kısa zamanda hak ettiği prestije ulaşacak." dedi.

Emlak yer gösterme sözleşmesi!

Emlakçılar, müşterilerine istedikleri kiralık daire ve ya iş yerini göstermeden önce, daha önceden hazırlamış olduğu emlak yer gösterme sözleşmesi ni imzalatıyorlar. Örnek sözleşmeyi haberimizde inceleyebilirsiniz...

Emlak müşavirliği lisans şartları!

Söz konusu şartlar, Lisanslı emlak komisyonculuğu ve lisanslı emlak müşavirliği hakkında kanun tasarı taslağı kapsamında yer alan emlak müşavirliği lisans şartları nelerdir? İşte lisans şartları...

Emlak yasa tasarısı!

Lisanslı Emlak Komisyonculuğu ve Emlak Müşavirliği Hakkında Kanun Tasarısı kapsamında yapılan çalışma ile emlak sektöründe verilecek hizmetlerde lisanslama esası getiriliyor. İşte emlak yasa tasarısı maddeleri...

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

Türkiye'de bitcoin ve altcoin yasasında şok gelişme: Yasa sızdırıldı!

Türkiye'de Bitcoin ve altcoin alanında uygulanacak olan yasa tasarısı adımı uzun süredir gündemde yer alıyordu. Geçenlerde bu yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı bildirildi. Ana akım medyada da yasayla ilgili çeşitli yazılar yer almaya başladı.

Ukrayna'da yeni binaların satışı için yeni yasa tasarısı hazırlandı!

Ukrayna'da Bakanlar Kurulu, Verkhovna Rada’ya yeni inşa edilen konutlara yönelik KDV uygulamasını öneren yasa tasarı sundu.

Tesis yönetiminde yasa tasarısının ilk adımı atıldı!

Tesis Yönetim Derneği (TRFMA), Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ile beraber tesis yönetimi hizmetleri ile ilgili faaliyetlerin düzenlenmesi kapsamında yasa, yönetmelik ve gerekli mevzuatın hazırlanması için Tesis Yönetim Yasası Çalıştayı’nın ilk toplantısını yaptı. 

İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti!

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

Ürdün İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacak yasa tasarısını kabul etti!

Ürdün'ün tarihi Petra kentinde İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacağından endişe edilen tartışmalı yasa tasarısı, yapılan değişikliklerin ardından Temsilciler Meclisinde kabul edildi...

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısı protesto edildi!

Ukrayna'da tarım arazilerinin satışını öngören yasa tasarısına karşı gösteri düzenlendi. Protestocular ile polis arasında arbede yaşandı ve 2 polisin yaralandı...

Mısır'da gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık yasa tasarısı onaylandı!

Mısır'da gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesini öngören tasarı parlamentoda onaylanarak yasalaştı...

Tapu harcı indirimi kanun tasarısı metni!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısı ile yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında tapu harcının indirilmesine yönelik düzenleme geliyor..

Emlak Komisyonculuğu yasa tasarısı değişiyor!

Emlak sektörünün yasal bir zemine kavuşturulması için sektörün bir yasaya ihtiyacı olduğu konuşuluyordu. Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ilk adımı attı.

Gayrimenkul yasa tasarısı düzenlenmeli!

Gayrimenkul alım satım sektöründe alıcı, aracı ile satıcı arasında yaşanan problemlerin önüne geçmek için hazırlanan gayrimenkul yasa tasarısı yeniden düzenlenmesi gerekli..

Emlak yasa tasarısı Haberi

Emlak yasa tasarısı

Bugüne kadar gayrimenkul aracılık hizmetleri ile ilgili herhangi bir yasanın olmaması sektörde birçok problemin yaşanmasına neden oldu. Alıcı, aracı ile satıcı iş birliğini zedeleyerek sorunlar nedeniyle uzun yıllar sonuçlanmayan davaların oluşmasına sebep oldu. Tüm bu sorunlar için emlak yasası tasarısı hazırlandı.

Emlak yasası ile ilgili düzenleme taslağını incelendiğinde sektör için iyi şeyler yapmak niyetiyle yola çıkılsa da aslında mevcut taslak sektöre olumsuz etki yaratacak gibi duruyor. 

Konu ile ilgili analizlerde bulunan Metin Sığırtmaç, bu hataların elbette telafisi olacağını, zaten yasa taslağının görüşe sunulmasının amacı sektörün yani sorunları canlı yaşayan Profesyonel kesimin görüşüne başvurmak olduğunu düşündüğünü söylüyor. 

"Bu böyle olmaz ise sektör gelirinin yarısı hatta 10/9’u yok olacaktır. Bu durumda sektörün gelişmesi planlanıyorken geriye gitmesi büyük ihtimal. Kaş yapalım derken göz çıkarabiliriz. 

Mevcut...