03 / 05 / 2024

emlak yasaları

emlak yasaları

Lisanslı Emlak Komisyonculuğu ve Emlak Müşavirliği Hakkında Kanun Tasarısı kapsamında yapılan çalışma ile emlak sektöründe verilecek hizmetlerde lisanslama esası getiriliyor. İşte emlak yasa tasarısı maddeleri...

Fransa, yapay zeka ile kaçak 20 bin havuz saptayıp emlak vergisi gelirini 10 milyon Euro artırdı...

Fransız yasalarına göre havuzlar, evin değerini artırdığı için emlak vergisinin de yükselmesini sağlıyor ve yetkililere bildirimi zorunlu. Fransız hükümeti, yüzme havuzlarını beyan etmeyen ev sahiplerini bulmak için ilginç bir yol buldu: Yapay zeka teknolojisini kullanmak. İşte haberin ayrıntıları..

Emlak Vergisi ödeyenler dikkat!

Yasalar belli şartlarda ekonomik açıdan zorda olanları vergi anlamında da koruyor. Emlak Vergisi de bu kapsamda yer alıyor. Hatta bu muafiyeti bilmeden ödeme yapanlar geçmişe dönük 5 senelik talepte bulunabiliyor.

Emlakçılardan komisyon atağı!

Emlak sektörünün yasalar ile zemine kavuşturulması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan Emlak Komisyonculuğu Yasa Taslağı sektör temsilcilerinin görüşüne sunuldu. 

Emlak vergisini ödemeyenlere yeni yasalar geliyor!

şžükrü Kızılot: Yaklaşık 22 milyon emlak vergisi mükellefi var. Bunlardan birkaç milyonu, emlak vergisi borcunu ödememiş ya da bildirimde bulunmamışlar

Yağma yasaları, 'yeni emlak pazarı' oluşturmayı amaçlıyor

Başbakan dış politikaya kilitlenirken 'yağma yasaları' TBMM gündemine geldi

New York'ta emlak fiyatları yerle bir

Dünyanın en lüks ofislerinin olduğu New York'ta emlak fiyatları yerle bir oldu.

Emlak Fuarı'na bakmaya değil almaya gelecekler

En iyi yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul alanındaki yenilikler İstanbul CNR Expo'da 2.EUROEMLAK Fuarı'nda "Emlak Festivali"nde tanıtılacak.

Emlak GYO 'hasılat'ı Ağa gibi alacak

Emlak GYO, hasılat paylaşımı modeliyle ürettiği projelerinde, Ağaoğlu'nun bin 200 konutluk My City Bahçelievler projesinde yaptığı kampanyayı uygulayacak

Milli Emlak Konya'da arsa satacak

Konya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Selçuklu ilçesinde bulunan 5 bin 523 metrekarelik arsayı satışa çıkardı.

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

emlak yasaları Haberi

emlak yasaları

LİSANSLI EMLAK KOMİSYONCULUĞU VE EMLAK MÜŞAVİRLİĞİ ,HAKKINDA  KANUN  TASARI TASLAĞI 


HAZIRLAYAN: 

İSTANBUL TİCARET ODASI 24 NOLU GAYRİMENKUL HİZMETLERİ  MESLEK KOMİTESİ 

Genel Açıklama

Yapılan çalışma ile emlak sektöründe verilecek hizmetlerde lisanslama esası getirilmiştir. Uygulamada lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanlığı, lisanslı harita büroları gibi çeşitli örnekler bulunmaktadır. 

Lisans alınarak sürdürülecek faaliyetler üç gruba ayrılmaktadır. Bunlar; 

a) Lisanslı emlak müşavirleri 

b) Lisanslı emlak müşavirlik şirketleri 

c) Lisanslı emlak komisyoncuları  

Lisanslı emlak müşavirleri, danışmanlık, bilirkişilik, raporlama, gayrimenkul alım satımına ilişkin aracılık ve kiralama hizmetleri ile gayrimenkulün devri , ayni ve şahsi hak tesisine ilişkin işlemleri (ipotek, irtifak, v.s)  belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde takip edip gerçekleştirebileceklerdir.  

Lisanslı emlak komisyoncuları,  gayrimenkul alım satımına aracılık ve kiralama hizmetleri verecektir. Bugünkü emlak komisyonculuğu faaliyeti de esasında söz konusu işlemlerdir. Bu alanda en geniş kesimi de...