30 / 04 / 2024

emlakçı çalışma sistemi

emlakçı çalışma sistemi

Emlakçı eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı' na bağlı, mesleki uzaktan eğitim programına katılım sağlayanlara veriliyor. Emlakçı eğitimi programının bitmesi durumunda emlakçılık belgesi yani sertifikası TEMFED'den alınabiliyor....

Emlak görme belgesi!

Emlak görme belgesi, ilgili taşınmaz malın, satım veya kira sözleşmesi yapılmadan önce alıcı veya kiracı tarafından görüldüğünü ve dolayısıyla aracılık hizmetinin verildiğini gösteren belge oluyor...

Emlakçı çalışma sistemi!

Emlakçı çalışma sistemi genellikle prim sistemine dayanıyor. Maaşlı çalışılan sistemde maaşa ek olarak satış veya kiralama yaptığınızda bu bedel üzerinden belli oranda bir prim de alabilirsiniz. Emlaktan alınan komisyon değişkenlik gösterebilir...

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

Çalışma hayatında 2 flaş değişiklik!

Ekonomik reformlar kapsamında çalışma hayatında birçok değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda uzaktan çalışma sistemi yasal bir zemine oturtulacak ve kısmi çalışan kişilere de önemli fırsatlar sağlanacak.

Emlakçı alım satım sözleşmesi örneği 2017!

Ev, işyeri asra veya arazi alıp satmak ya da kiraya vermek isteyen kimseler emlakçılar ile anlaşabiliyor. Anlaşma sağlayan taraflar emlakçı ile sözleşme imzalıyor. İşte emlakçı alım satım sözleşmesi örneği 2017..

İZSU ve JICA'dan ortak çalışma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin kanalizasyon sistemi için risk yönetiminin ve varlık yönetiminin oluşturulması amacı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile ortak çalışma başlattı.

Emlakçı alım satım komisyon sözleşmesi 2016!

Taşınmaz mal sahipleri, emlakçılar ile anlaşma yaparak, taşınmazın kısa sürede istenilen fiyatta satılmasını sağlayabiliyor. Bunun için öncelikle sözleşme imzalanıyor. İşte emlakçı alım satım komisyon sözleşmesi 2016 örneği...

Emlakçı alım satım komisyonu 2016!

Kimi alıcı veya satıcılar taşınmaz mal devir işlemlerini emlakçı aracılığı ile halledebiliyor. Tarafların anlaşma sağlamaları durumunda emlakçı komisyon hak etmiş oluyor. Peki, emlakçı alım satım komisyonu 2016 ne kadar?

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları!

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi yönetmeliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce üretilen veya arşivlenen verilerin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi çalışma esasları..

Emlak alım satım harcı nasıl ödenir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesinde verilen hizmet karşılında hem alıcı hem de satıcıdan emlak alım satım harcı talep ediliyor. Peki, emlak alım satım harcı nasıl ödenir?

Tapu dairesi çalışma saatleri 2015!

Tapu dairesinde, içinde bulunduğu ilçe sınırlarındaki taşınmaz malların tapu alım satım işleri kayıt altına alınıyor. Peki, tapu dairesi çalışma saatleri kaçla kaç arasındadır? İşte tapu dairesi çalışma saatleri 2015...

Belediye çalışma saatleri 2015!

Belediyelerin çalışma saatleri, vatandaşların günlük yaşamda merak ettiği hususlar arasında yer alıyor. Taşınmaz malları ile ilgili işlemler hangi saatlerde yapılıyor? İşte belediye çalışma saatleri 2015...

AVM'lerin çalışma esasları yeniden düzenleniyor!

AVM'lerin çalışma esasını düzenleyen kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Teklifte AVM'lerin kuruluş izninden, faaliyetlerine ve denetimlerine kadar her şey yeniden düzenleniyor. İşte yasa teklifinde öne çıkanlar...

Diyarbakır Cezaevi'nin müzeye dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı!

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, 12 Eylül askeri darbesinin ardından adı işkencelerle gündeme gelen E Tipi Cezaevi' nin İnsan Hakları ve Yüzleşme Müzesi'ne dönüştürülmesi için çalışma başlattı.

Yepyeni bir çalışma hayatı düşlüyorsanız, değişime ofisinizden başlayın!

Axis İstanbul projesinde yüzde 10 indirim ve 60 ay vade farksız kampanya başladı. "Yepyeni bir çalışma hayatı düşlüyorsanız, değişime ofisinizden başlayın" sloganıyla yola çıkan proje yeni ofis seçenekleri sunuyor.

emlakçı çalışma sistemi Haberi

emlakçı çalışma sistemi


Emlakçı eğitimi!


Emlakçı eğitimi sonunda verilen emlakçılık belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı, mesleki uzaktan eğitim programına katılım sağlayan ve başarılı olan kişilere veriliyor. Emlakçı eğitimi programına katılabilmek için bazı şartlar gerekiyor. Bu şartları aşağıdaki gibi açıklayabiliriz:


Emlakçı eğitimi için başvuru şartları:


* 18 yaşını doldurmuş olmak

* En az lise mezunu olmak; Ancak, Emlak Müşavirliği mesleğini bu yönergenin yayım tarihi itibaren önce fiilen yürütenlerde, belgelendirmeleri kaydıyla bu şart aranmıyor.


Emlakçılık belgesi için gerekenler:


T.C. Uyruklu adaylar

- Mesleki ve Teknik Açıköğretim Okulu Müdürlüğüne hitaben kursa kayıt olma isteğini belirten dilekçe.

- Öğrenim belgesinin onaylı fotokopisi

- Nüfus cüzdanı fotokopisi

- Yeni çekilmiş 4.5x6 cm boyutlarında 2 adet vesikalık fotoğraf

- Banka dekontu


Yabancı Uyruklu adaylar

- Mesleki ve Teknik Açıköğretim Okulu Müdürlüğüne hitaben kursa kayıt olma isteğini belirten dilekçe.

- Öğrenim belgesi; Milli...