29 / 04 / 2024

Emlakçı komisyonu kdv

Emlakçı komisyonu kdv

Emlakçılar, taşınmaz mal alım satım ve kiralama gibi işlemlerde komisyon alıyor. Peki, emlakçı komisyonu nasıl hesaplanır? Emlakçı komisyonu yüzde kaç 2019? Sizler için araştırdık...

Emlakçı komisyonununa KDV dahil midir?

Emlakçı aracılığı ile yapılan anlaşmalarda komisyon ödenmesi gerekiyor. Satış işlemlerinde hem alıcıdan hem de satıcıdan alınan bu bedel kiralama işlemlerinde ise yalnız kiracıdan alınıyor. Peki, emlakçı komisyonununa KDV dahil midir?

Milli Emlak'tan 3 şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Sakarya, Rize ve Afyonkarahisar'da bulunan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arsa ve araziler KDV'den muaf...

Milli Emlak'tan Nisan 2024 fırsatı! 11 bin liradan başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa satacak! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Nisan 2024 ihaleleri kapsamında 2 şehirde 11 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa satacak. İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan o Nisan 2024 ihale ilanları...

Milli Emlak'tan Nisan 2024 fırsatı: İki şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi satacak!

Yeni bir yatırım yapmak isteyenlerin yakından takip ettiği Milli Emlak iki şehirde yine KDV'den muaf arsa ve arazi satacak. Satış ihaleleri Nisan ayı içerisinde yapılacak.

Milli Emlak'tan iki şehirde arazi fırsatı! KDV'den muaf arazi arayanlar bu tarihleri kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara ve Iğdır'da yer alan arazileri KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihaleleri 5 Mart ve 4 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Milli Emlak'tan tam 3 ilde KDV'den muaf arazi! 43 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Manisa ve Kahramanmaraş'ta 3 arazi satacak. Toplamda 3 şehirde satışa çıkarılan araziler KDV'den muaf olmasıyla da dikkat çekiyor.

Milli Emlak'tan KDV ve peşinat olmaksızın 2500 TL teminatla arsa!

Milli Emlak tarafından gerçekleştirilen arsa satışlarından rakamlar vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Buna göre, Milli Emlak'tan KDV ve peşinat ödemeden arsa sahibi olunabilir. Bu imlan ilk defa arsa alacaklara tam bir yatırım fırsatı sunmakta.

Milli Emlak'tan Ankara ve bir şehirde daha KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Manisa'da yer alan iki adet araziyi satışa çıkardı. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arazilerin satış ihalesi Şubat ayı içerisinde yapılacak.

Milli Emlak Ankara ve Antalya'da KDV'den muaf arazi satacak!

Ankara ve Antalya'da arazi arayanların beklediği müjde Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden geldi. Alanya ve Pursaklar'da yer alan iki arazi KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı.

Milli Emlak 3 ilde KDV'den muaf arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 3 şehirde KDV'den muaf arazi satacak. İhaleler 6 Şubat, 7 şubat ve 13 Şubat'ta yapılacak.

Milli Emlak'tan 4 ilde KDV'den muaf satılık arsa ve araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 4 şehirde yer alan arsa ve arazileri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkuller KDV'den muaf olmasıyla da yatırımcıların dikkatini çekiyor. İşte o ihale ilanları..

Milli Emlak'tan Milas'ta satılık 3 arazi fırsatı! KDV'den muaf ve yüzde 20 indirimle arazi alabilirsiniz! 

Muğla Milas Milli Emlak Müdürlüğü, Muğla Milas'ta yer alan 3 adet araziyi, hem KDV'den muaf olarak hem de yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Muğla Milas'ta yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak, o ilde KDV'den ve emlak vergisinden muaf arsa satıyor! 

Kırıkkale Milli Emlak Müdürlüğü, Kırıkkale ili, Delice ilçesi, Aktepe Mahallesinde yer alan arsa KDV'den ve emlak vergisinden muaf olarak satılıyor. Peki arsanın fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman? 

Kütahya'da 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor! Hem KDV, hem emlak vergisi ödemesi yok!

Kütahya Emet'te yer alan 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf olan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Emlakçı komisyonu kdv Haberi

Emlakçı komisyonu kdv

Emlakçılar, gayrimenkul alım satım ve kiralama gibi işlemlerin pazarlama faaliyetinde bulunup aracılık yapıyor. Alım satım ve kiralamaya konu taşınmazla ilgili inceleme, araştırma, raporlama ve danışmanlık yapan emlakçılar, iş sahibinin talebi halinde taşınmazın rayiç satış veya kira bedelini tespit edip, aracılık işlemlerine ilişkin diğer hizmetleri de yürütüyor. 

Ev alım satımında ya da kiralamada emlak danışmanlarına ödenen komisyonlar düştü. Eskiden satış bedeli üzerinden alıcı yüzde 3, satıcı yüzde 3 olmak üzere toplam yüzde 6 komisyon ödenirken, artık alıcı ve satıcı yüzde 2, toplam yüzde 4 ödeme yapılıyor. Bu durumda 250 bin liralık bir evin komisyonu 5 lira düştü.

Alıcıdan da satıcından da yüzde 2+KDV

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı kapsamında emlakçıların bu işlem karşılığı aldığı komisyon bedellerine sınırlama getiriliyor. Yönetmelikte gayrimenkul satış işlemleri komisyonu,...