02 / 05 / 2024

emlakçı nereye şikayet edilir

emlakçı nereye şikayet edilir

Bir ücret karşılığında, gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin yapılması konusunda taraflar arasında aracılık eden kişiye emlakçı deniyor. Peki,emlakçının haksız para talebinde bulunması durumunda emlakçıyı nereye şikayet edebilirim?

Evi, iş yeri ve arsası olanlar şimdi bakın: Emlak vergisi nasıl, nereye ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi nasıl, nereye ödenir? İşte gayrimenkul sahiplerinin ödeyeceği o vergi ile ilgili tüm merak edilenler...

2024 Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ve nereye ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte merak edilen o sorularını yanıtları ve tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

Kiraya yüksek oranda zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Ev sahipleri eğer kiraya çok fazla zam yaparlarsa bu durumda kiracılarda zor durumda kalıyorlar. bu şekilde bir sorun yaşayan kiracılar ise ev sahibini nereye şikayet edebilecekleri de merak konusu. İşte ayrıntılar...

Emlak beyannamesi nedir? Nereye verilir?

Emlak beyannamesi, gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren terimlerden biridir. Vergi yükümlülüğünü ifade eden bu terim, belirli işlemleri kapsamaktadır. Emlak beyannamesi nedir, nereye verilir ve emlak beyannamesi verilirken gereken belgeler nelerdir? Emlak beyannamesi ile ilgili bilgiler...

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Emlak vergisi borcu nasıl ödenir? Emlak vergisi nereye ödenir?

Mülk sahibi olan kişiler emlak vergisini ödemekle mükelleftir. Bu emlak vergisi ödeyecek olan vatandaşlar, konu nezdinde birtakım soruların yanıtını aramaktadır. İşte emlak vergisine dair sorulan o sorular ve yanıtları!

Hasarlı bina nereye şikayet edilir? Bina çatlakları var nereye bildirilir? Hangi çatlaklar tehlikelidir?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük depremlerden sonra vatandaşlar kendi binalarının sağlam olup olmadığını bilmek istiyor. Bu yüzden de pek çok soru yöneltilir.

Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve ev sahipleri iyi geçinebildiği gibi bazı sebeplerden ötürü bu ilişkileri hasara uğrayabilir. Bu durumda genellikle zam konusundan çıkmaktadır. Peki “Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?” İşte detaylar!

Kiraya yüzde 25’den fazla zam yapılır mı? Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kira artış oranı bilindiği üzere yüzde 25 oranında sabitlendi. Ancak bu duruma hiçe sahip kirayı istedikleri miktarda arttıran ev sahipleri bulunuyor. Peki bu durumda ne yapılır?

Emlak sektörü nereye gidiyor? 

Hilmi Işıkören kaleme aldığı yazıda "Emlak piyasası nereye gidiyor?" sorusunu konu aldı. Bu soru günümüzde emlak profesyonelleri tarafından en çok aranan sorulardan birisi.

Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve mülk sahibi arasında kontrat yapılmaz ise ne olur? Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir? İşte merak edilen detaylar!

Apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Apartmanlarda kat maliklerinin kullanımına ayrılmış olan her yer ortak alan olarak ifade ediliyor. Merdiven boşlukları, kömürlük, bahçe hatta duvarlar dahi ortak alandır. Peki, apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

emlakçı nereye şikayet edilir Haberi

emlakçı nereye şikayet edilir

Emlakçıyı nereye şikayet edebilirim?

Emlakçı; bir ücret karşılığında, gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin yapılması konusunda taraflar arasında aracılık etmeyi meslek edinmiş kişiye deniyor.  Emlakçı, müşteri için aracılık faaliyetini, bir ücret yani komisyon karşılığında üstleniyor.


Bir emlakçı ile çalışıyorsanız satılık veya kiralık ev gezmelerinde kesinlikle hiçbir ücret ödenmesi gerekmiyor. Emlak şirketleri iki şekilde hizmet bedeli talep edebiliyorlar. Kiralamalarda kontrat imza edildikten sonra bir yıllık kiranın %10'u KDV hariç veya 1 yıllık kiranın %12'si KDV dahil. Satılıklarda tapu alım-satım işlemi gerçekleştikten sonra her iki taraftan ayrı ayrı %2 KDV hariç veya %3 KDV dahil olarak. 


Ekspertizlik veya benzeri hizmetler için yazılı bir tarife yer almıyor. Hizmet bedeli karşılıklı anlaşmaya göre belirleniyor.Alım-satım veya kiralamalarda yerin beğenilmesi durumunda mal sahibine kısa sürede ulaşılamaması halinde emlakçıya kaparo verilebiliyor ancak...