02 / 05 / 2024

emlakçı ücreti alıcı mı satıcı mı öder

emlakçı ücreti alıcı mı satıcı mı öder

Taşınmaz mal almak-satmak ya da kiraya vermek-kiralamak isteyen kimseler bu işlemin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için emlakçı ile çalışabiliyor. Peki, anlaşma sağlanması halinde emlakçı ücretini kim öder?

Birleşerek arsa alan yerli alıcılarla konut kooperatifi yeniden canlanabilir!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasında giderek daralan pazar emlakçıların da yabancı müşteri portföylerini dış pazarlara yönlendirmesine neden oldu. Birleşerek arsa alan yerli alıcılar da neredeyse unutulan “konut kooperatifi” seçeneğini yeniden canlandırabilir. 

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

En hızlı alıcı bulan konutlar hangi şehirlerde?

Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da alıcısını en hızlı bulan ilçelere ilişkin araştırma gerçekleştirdi. Satılık evlerde ilanlar İstanbul’da 65, İzmir ve Antalya’da 67, Ankara ve Bursa’da 72 gün yayında kalarak alıcıyı buldu.

Ajda Pekkan’ın villasına Dubai'den alıcı çıktı!

Ajda Pekkan’ın yıllardır satamadığı Bahçeköy’de bulunan villasına Dubai’den alıcı çıktı. Üstelik evi satın almak isteyen kişi bir prens.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

Villasına alıcı bulamayan Ajda Pekkan, emlakçılara dava açıyor!

Süperstar Ajda Pekkan, Bahçeköy'de bulunan villasına bir türlü alıcı çıkmayınca faturayı emlakçılara kesti. Villasını fiyatla internetten satmak için ilana koyan birçok farklı emlakçıya dava açıyor.

İzmir'de depremden zarar görenlerden emlak komisyonu alınmayacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Yardımcısı Gönül Vural yaptığı açıklamada depremde evi hasar görenlerden emlak komisyonu alınmayacağını açıkladı.

İki ünlü sahibi de 3 yıl arayla ölen eve alıcı bekleniyor!

İki ünlü sahibi de üç yıl arayla ölmüştü. Şimdi o ürkütücü ev alıcı bekliyor.

Emlakçılık yetki belgesiyle emlak dolandırıcılığına son!

Emlak Profesyonelleri Derneği (The Turkish Property Professionals-TTPP) Başkanı Dr. Yakup Uslu, emlakçılık yetki belgesi düzenlemesi ile emlak dolandırıcılığının minimuma ineceğini, artık sadece işi emlak pazarlama olan şirketlerin emlak komisyonculuğu yapabileceklerini belirtti...

Gayrimenkul sektöründeki fiyat artışı emlakçı ve alıcıyı mağdur ediyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan yaptığı açıklamada "Mal sahipleri ve müteahhitler sürekli fiyat artırımına gidiyorlar. Anlaşma yapılan fiyat üzerinden pazarlık bozuluyor. Bu durum hem emlakçıyı hem de alıcıyı mağdur ediyor." diye konuştu.

Emlak satış ofisleri yerli alıcıyla buluştu!

Efe Yapı İcra Kurulu Üyesi Paris Efe, bankaların sağladığı konut kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Piyasalardaki durgunluğa rağmen ciddi ilgi gördü ve satış ofisleri uzun zaman sonra yerli alıcıyla buluştuğunu açıkladı.

Ajda Pekkan: Villamın fiyatı aynı duruyor, alıcısı varsa satabilirim!

Geçtiğimiz akşam balıkçıdan çıkarken görüntülenen Ajda Pekkan, gazetecilerin sorularına yanıt verdi. “Villanızı satılığa çıkarmıştınız. Son dönemde fiyatta bir artış oldu mu?” sorusuna cevap veren Pekkan, ''Alıcısı varsa hemen satabilirim” dedi.

emlakçı ücreti alıcı mı satıcı mı öder Haberi

emlakçı ücreti alıcı mı satıcı mı öder

Emlakçı ücretini kim öder?

Taşınmaz mal almak-satmak ya da kiraya vermek-kiralamak isteyen kimseler bu işlemin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için emlakçı ile çalışabiliyor.


Emlakçının müşteri portföyündeki alıcı ve satıcılar ya da mal sahibi ile kiracılar bir araya gelerek anlaşma sağlayabiliyor. Anlaşmanın yapılması sözleşmenin imzalanması halinde emlakçıya belli oranlarda ücret ödenmesi gerekiyor.


Emlakçı ücreti alım satım ve kiralama işlemlerinde farklı oranlarda ve farklı kimselerdan tahsil ediliyor. Peki, Emlakçı ücreti 2016 ne kadar? Emlakçı ücretini kim öder?


ALIM - SATIM

Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV


KİRALAMA

Yalnız kiracıdan,

Bir defaya mahsus olmak üzere,

Kontrat süresi ne olursa olsun,

1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV



Emlakçının tapu işlemleri!




Işıl Seren...