02 / 05 / 2024

emlakçı ücretini satıcı mı öder

emlakçı ücretini satıcı mı öder

Taşınmaz mal almak-satmak ya da kiraya vermek-kiralamak isteyen kimseler bu işlemin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için emlakçı ile çalışabiliyor. Peki, anlaşma sağlanması halinde emlakçı ücretini kim öder?

Donald Trump hakkında emlak dolandırıcılığı davası: Kapanış konuşmaları yapıldı!

New York'ta ABD eski Başkanı Donald Trump hakkındaki emlak dolandırıcılığı davasında kapanış konuşmaları yapıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı suçlamasına yönelik süren davanın duruşmasında ikinci defa hakim karşısına çıktı. Trump Jr, savunma tarafının ilk tanığı olarak ifade verdi. Trump Jr, verdiği ifadede suçlamaları reddetti.

Oğuz Satıcı kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akfen gayrimenkul yatırım ortaklığı A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı kimdir? Oğuz Satıcı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Oğuz Satıcı'nın eğitim hayatı nasıldı?   İşte Oğuz Satıcı`nın hayatına dair merak edilenler.

Uyanık instagram satıcılarına karşı uzmanlar uyardı! “İade almıyorum” yok!

Pek çok kişi için pratik ve kolay bir yöntem olarak alışkanlık haline gelen instagram gibi platformlardan veya özellikle alışveriş için açılmış uygulamalardan alışveriş yapıyor.  Belli bir dükkan ve muhatap olmadığı için bazı satıcılar ise uyanıklık yaparak bunu fırsata çevirmeye çalışıyor ve ürünü

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

E-ticarette hizmet sağlayıcı kişilere güçlü koruma kalkanı geliyor. Satış platformu, satıcıyı savunmasını henüz almadan tek taraflı sistemden çıkaramayacak, parasını da beş gün içinde ödeyecek. İşte detaylar…

Tapucom'dan bireysel satıcılara sıfır masrafla gayrimenkulleri satma fırsatı!

Değerinde tapu satmanın en hızlı ve kolay yolunu sunan Tapucom, kurumlardan sonra şimdi de bireysel satıcılar için gayrimenkullerini ücretsiz bir biçimde satma fırsatı sunuyor.

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

Tapuya alıcı mı satıcı mı başvurur?

Gayrimenkullerin devir işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Devir için öncelikle randevu alınması şart. Peki, tapuya alıcı mı satıcı mı başvurur?

İnşaat malzemeleri satıcıları fiyatlara çözüm bekliyor!

İnşaat sektöründe fiyat tartışmaları devam ediyor. Artan inşaat malzemeleri fiyatları, inşaat malzemeleri satıcılarını da zor duruma düşürdü...

Vekaletnameyle tapuda hem alıcı hem satıcı olunabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vekaletnameyle tapuda hem alıcı hem satıcı olunup olunamayacağını kaleme aldı.

emlakçı ücretini satıcı mı öder Haberi

emlakçı ücretini satıcı mı öder

Emlakçı ücretini kim öder?

Taşınmaz mal almak-satmak ya da kiraya vermek-kiralamak isteyen kimseler bu işlemin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için emlakçı ile çalışabiliyor.


Emlakçının müşteri portföyündeki alıcı ve satıcılar ya da mal sahibi ile kiracılar bir araya gelerek anlaşma sağlayabiliyor. Anlaşmanın yapılması sözleşmenin imzalanması halinde emlakçıya belli oranlarda ücret ödenmesi gerekiyor.


Emlakçı ücreti alım satım ve kiralama işlemlerinde farklı oranlarda ve farklı kimselerdan tahsil ediliyor. Peki, Emlakçı ücreti 2016 ne kadar? Emlakçı ücretini kim öder?


ALIM - SATIM

Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV


KİRALAMA

Yalnız kiracıdan,

Bir defaya mahsus olmak üzere,

Kontrat süresi ne olursa olsun,

1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV



Emlakçının tapu işlemleri!




Işıl Seren...