08 / 05 / 2024

emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder

emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder

Emlakçı aracılığı ile ev satın alan kimselerin, emlakçıya ödeyeceği komisyon bedeli nedeniyle toplam masrafları artıyor. Peki, emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder?

ATEM Başkanı Akçam: Emlak danışmanları, ev sahibi ile kiracılar arasında kalıyor!

Konut ve kiralık daire fiyatlarının her geçen gün yükselişe geçmesi vatandaşları mağdur ediyor. Yetkililer tarafından konut sorunlarına çözümler aranırken emlak danışmanları da mevcut sorunlardan nasibini alıyor.

Fikret İnan'dan son dakika Fi Side açıklaması! Fi Side Bahçeşehir'den ev alanlar dikkat!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan Fi Side Bahçeşehir'den ev alanlar için bir son dakika açıklaması yaptı. İşte detaylar...

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev Global Emlak Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Ev Global Emlak Danışmanlık Limited Şirketi Kağıthane’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Maryam Farsı tarafından kuruldu.

Emlakçıdan ev alacaklar dikkat!

Vatandaşlar ev alırken ya da ev satarken eğer emlakçılarla çalışıyor karşılığında komisyon ödemesi gerekiyor. Peki emlakçı komisyonu ne kadardır, emlakci komisyonu ne demek, emlakçı komisyonu nasıl hesaplanır? İşte merak edilen her şey...

Emlak danışmanları ‘kalıcı hediye’ ile fark yaratıyor!

Emlak sektöründeki canlılık yeni iş kollarının ve adetlerin doğmasına neden oldu. Satış kapama hediyesi” bunlardan biri. Yeni ev sahibine kalıcı bir hediye veren emlak danışmanları iletişimde fark yaratıyor...

Emlak Konut'tan daha önce ev alanlar için kazandıran fırsatlar!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yeni bir kampanyaya başladı. Daha önce ev alanlar için bailatılan kampanya 31 Mayıs'a kadar devam edecek...

Bumerang Kartal'dan ev alanlar tapu harcı ödemiyor!

Kartal'ın en merkezi noktasında inşa edilen Bumerang Kartal projesinden ev satın alanlar tapu harcı ödemiyor.

Buray Amsterdam'dan ev alacak!

Ünlü şarkıcı Buray, gittiği Avrupa turnesinde Amsterdam'dan ev almaya karar verdi. Emlakçılarla görüşen Buray, araştırmalara başladı.

Emlak Konut'tan ev alanlar dikkat!

Emlak Konut GYO'dan ev alanlar dikkat. Dev firmanın tam 37 projesinde inşaat çalışmaları devam ediyor. İşte projelerdeki son durum...

Bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

2018 yılı içinde ev satın alanlar ilk emlak vergisi borcunu 2019'da ödeyecek. Peki, bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

Emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder?

Emlakçı aracılığı ile ev satın alan kimselerin, emlakçıya ödeyeceği komisyon bedeli nedeniyle toplam masrafları artıyor. Peki, emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder?

6 soruda emlakçıdan ev alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Emlakçılar aracılığı ile yapılan alım satım ve kiralama işlemlerinde alıcı veya kiracı tarafın bazı hususlara dikkat etmesi gerekiyor. Peki, siz de "Emlakçıdan ev alırken nelere dikkat etmeliyiz?" diyorsanız işte yanıtı..

emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder Haberi

emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder

Ev sahibi olmak isteyen kimseler, istedikleri bölgelerde istedikleri özelleriklere sahip ve bütçelerine uygun daireleri emlakçılar aracılığı ile daha hızlı bir şekilde bulabiliyor.

Ancak emlakçıların gösterdikleri evin beğenilmesi ve satın alınması halinde tapu masraflarına bir de emlakçı komisyonu ekleniyor. Dolayısı ile bu süreçte satış bedeli haricinde belli bir nakitin de olması gerekli oluyor.

Peki, emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder? Emlakçı komisyonu ne kadar? Tapu harçları ne kadar?

Emlakçılar mevcut uygulamada evin satış bedeli üzerinden alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı yüzde 2 + KDV bedelinde komisyon alıyor.

Kiralamalarda ise söz konusu komisyon yalnız kiracıdan alınıyor. Komisyon, bir defaya mahsus olmak üzere, kontrat süresi ne olursa olsun, 1 yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV bedelinde tahsil ediliyor.

Komisyona sınırlama geliyor

Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik...