07 / 05 / 2024

Emlakçılıkta sanal ofis sona mı eriyor

Emlakçılıkta sanal ofis sona mı eriyor

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Cem Sütçü, "Emlakçılık gibi interaktif ortamda görülen işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek."

Gündoğans Emlakçılık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gündoğans Emlakçılık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile İlker Gündoğan ve Mesut Gündoğan ortaklığında kuruldu. 

Karasu Emlakçılık İnşaat Mühendislik Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karasu Emlakçılık İnşaat Mühendislik Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Karasu tarafından kuruldu. 

Emlakçılık yapmak için hangi şartlara sahip olunmalı?

Emlak sektörünün en etkin aktörleri emlakçılar. Çoğu zaman emlakçı ile kiralayan veya emlakçı ile gayrimenkul satın alan arasında sorunlarla karşılaşılabiliyor. Peki taraflar arasında alım ve satım sürecinde neler yapılmalı? Herkes emlakçılık yapabilir mi?

Önder Bekensir emlakçılığa başladı!

Demet Akalın'ın eski eşi Önder Bekensir, emlakçılık sektörüne atıldı. 

Depreme dayanıklılıkta önemli olan zemine uygun evlerin yapılması!

Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, depreme dayanıklılıkta önemli olan unsurun binanın zemine uygunluğu olduğunu belirtti. Bulut, depremde zeminin etkisini anlattı.

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğe göre, belgesiz işletmeler artık emlakçılık yapamıyor. Peki yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında belgesi olmayan emlakçılar artık faaliyette bulunamayacak. Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...

Bu şartları taşımayan emlakçılık yapamayacak!

Taşınmaz ticareti faaliyeti gösteren emlak işletmelerinin faaliyetlerini sürdürebilmesi için almaları gereken yetki belgesinde tanınan süre 31 Ağustos 2020 tarihinde sona erdi. Peki kimler emlakçılık yapabilecek? Emlakçılık yetki belgesi nedir?

The Whıte Gayrimenkul Kiralama Ve Emlakçılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

The Whıte Gayrimenkul Kiralama Ve Emlakçılık Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Yüksel Suçıkar tarafından kuruldu.

Emlakçılıkta sanal gerçeklik gözlüğü dönemi yeniden başladı!

Koronavirüs salgını sonrasında sosyal mesafenin daha da önem kazanması emlakçılık sektörünü de etkiledi. Son yıllarda emlak sektörünün tartışmalı konusu olan VR gözlükler pandemi ile beraber yeniden gündeme geldi. 

Emlakçılıkta haksız rekabet ortadan kalkacak! 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik dahilinde emlak aracılık faaliyetlerinin, sadece Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabileceğine dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayınladı. Prokule Türkiye Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Hasan Gürlek söz konusu yeni yönetmeliği değerlendirdi.

Emlakçılık yetki belgesi ücreti 2020!

Artık belgesi bulunmayan emlakçılar iş yapamayacak. Belgesi olmadan satış yapan kişileri 25 bin TL ceza kesilecek. Peki emlakçılık yetki belgesi ücreti ne kadar? 

Emlakçılıkta sanal ofis sona mı eriyor Haberi

Emlakçılıkta sanal ofis sona mı eriyor

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği 5 Haziran'da Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Taşınmaz ticaretiyle iştigal edecek olan işletmelere ise, Ticaret il müdürlükleri tarafından yetki belgeleri birkaç ay içerisinde verilmeye başlanacak. 

İşletmenin yetki belgesine sahip olup olmadığı işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmeden önce kontrol edilecek ve yetki belgesi olmayan işletmelere ise ruhsat verilmeyecek. Konuya ilişkin açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Taşınmaz ticareti yönetmeliğine göre her bir işletme yetki belgesi verilecek. İşletmeye yetki belgesi verilebilmesi için, emlak işletmesinin bağımsız bölüm niteliğinde ve net alanının en az otuz metrekare olması gerekiyor. Bu da mevcut durumda sanal ofisler üzerinden emlakçılık yaparak haksız rekabete neden olan birçok aracının ortadan kalkmasını sağlayacak” diye konuştu.


İhbar Hattı Kurulmalı

Yönetmeliğine göre yetki belgesinin verilmesinde aranan şartlardan en az...