05 / 05 / 2024

emlakçının yaptığı aracılık sözleşmesi

emlakçının yaptığı aracılık sözleşmesi

Konut alma veya satmak istediğinizde bir emlakçı ile çalışmayı düşünüyorsanız emlakçı bu işlem için gayrimenkulun sahibi ve alıcı kişi arasında aracılık ettiğinine dair yazılı bir sözleşme imzalatıyor. Söz konusu aracılık sözleşmesi nedir?...

İnvest Spot Gayrimenkul Aracılık Ve Öğrenci Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnvest Spot Gayrimenkul Aracılık Ve Öğrenci Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi  Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Mohammad Badarna tarafından kuruldu.

Rotam34 Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Rotam34 Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Duygu Yaşar tarafından kuruldu.

Erbi Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erbi Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Eren Bilen tarafından kuruldu.

Mac Realtors Emlak Danışmanlığı Aracılık Hizmetleri Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mac Realtors Emlak Danışmanlığı Aracılık Hizmetleri Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Allı Reza Sadeghı, Fereshteh Azızmohammadı ve Mac Master Group İnş. ortaklığında kuruldu.

Syg Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Syg Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Saygın Gayretliol tarafından kuruldu.

Özkul Gayrimenkul İnşaat Oto Aracılık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özkul Gayrimenkul İnşaat Oto Aracılık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Özkul tarafından kuruldu.

Tatil cenneti Bodrum’da emlak fiyatları zirve yaptı! Ev fiyatları şatolar ile yarışıyor! 

Tatil cenneti Bodrum’da emlak fiyatları zirve yaptı. Satılık konut fiyatların 5 milyon ile 550 milyon lira arasında seyrettiği Bodrum’da ev fiyatları Avrupa’da Cannes ve Monako’nun şatoları ile yarışıyor.

Bukar Emlak İnşaat Oto Aracılık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bukar Emlak İnşaat Oto Aracılık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Burak Karabuçak tarafından kuruldu.

26 Haziran 2023 günü sağlık ocakları açık olacak mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 26 Haziran 2023 Pazartesi gününde sağlık ocaklarının açık olup olmayacağı merak ediliyor. Bunun yanı sıra banka, noter ve adliye gibi resmî kurumların durumu da sorgulanıyor. 26 Haziran’da hangi resmî kurumlar açık olacak veya açık olacak mı? İşte tüm detaylar…

Aile Destek Programı ödemeleri bitiyor diye üzülenlere şimdi 2023 vatandaşlık maaşı müjdesi geldi! Bu maaşı kaçırmayın

Aile Destek Programı ödemeleri bitiyor diye üzülenlere şimdi 2023 vatandaşlık maaşı müjdesi geldi.. Bu maaşı kaçırmayın... İşte vatandaşlık maaşı detayları...

Temmuz 2023'te resmen Aile Destek Programı bitiyor ama vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşını kaçırmayın!

Temmuz 2023'te resmen Aile Destek Programı bitiyor ama vatandaşlık maaşı geliyor... Vatandaşlık maaşını kaçırmayın... İşte vatandaşlık maaşı detayları...

Tülin Birant Gayrimenkul Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Tülin Birant Gayrimenkul Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tülin Birant tarafından kuruldu.

Aile Destek Programı bitiyor ama şimdi de vatandaşlık maaşı veriliyor! 2023 yılı vatandaşlık maaşlarını sakın kaçırmayın

Aile Destek Programı bitiyor ama şimdi de vatandaşlık maaşı veriliyor... 2023 yılı vatandaşlık maaşlarını sakın kaçırmayın... İşte vatandaşlık maaşı detayları...

emlakçının yaptığı aracılık sözleşmesi Haberi

emlakçının yaptığı aracılık sözleşmesi


Aracılık sözleşmesi nedir?


Gayrimenkul aracılık sözleşmesi nedir?: Konut alma veya satmak istediğinizde bir emlakçı ile çalışmayı düşünüyorsanız emlakçı bu işlem için gayrimenkulun sahibi ve alıcı kişi arasında aracılık ettiğinine dair yazılı bir sözleşme imzalatıyor. Aracılık sözleşmesinin tarafları gayrimenkulün sahibi, alıcı ve emlakçı oluyor. Aracılık sözleşmesinin imzalanmasındaki amaç emlakçının komisyon ücretinin resmiyete dökülüp garanti altına alınması ve gayrimenkul için verilen kaporanın belli edilmesidir.


Emlakçının yaptığı aracılık sözleşmesi nedir? sorusundan devam edecek olursak yapılan bu sözleşmeye gayrimenkulün özelliklerini, tapu bilgilerini, istenilen satış bedelini detaylı bir şekilde yazmak gerekiyor. Bu işlemlerle satışı yapılacak gayrimenkulün yazılı bir şekilde tüm bilgileri ve alıcı tarafından yapılması gerekenler belli edilmiş oluyor. Bu bağlamda aracılık sözleşmesi yapılan işin adının konulması anlamına geliyor. 


Aracılık sözleşmesi nedir? (örnek)


1. GAYRİMENKUL SAHİBİ / VEKİLİ 

ADI...