02 / 05 / 2024

emlakta harç takibi

emlakta harç takibi

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi yapıyor. Vergi gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Maliye Bakanlığı, tapu devrinde gayrimenkulün satış bedeli düşük gösterilerek eksik ödenen harçların takibini yapıyor.

Cins değişikliğinde cezalı harç!

Tapu paftasında ve tapu sicilinde yapılan cins değişikliği işlemi için gerekli belgeler ile tapuya müracaat ediliyor. Akabinde cins değişikliği harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, cins değişikliğinde cezalı harç nedir?

Emlakta oluşacak rant konutla tahsil edilecek!

Emlakta oluşacak rant konutla tahsil edilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, gayrimenkul rantlarından belediyelere verilecek payın 'konut' olarak ödenmesini, belediyelerin de bu konutları yoksula kiralamasını önerdi.

Paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar?

Taşınmaza paylı bir şekilde sahip olan kimselerin paydaşlığın giderilmesi için açtıkları ortaklığın giderilmesi davasında, yargılama masraflarına tüm hissedarların katılması gerekiyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davasında harç ne kadar?

Site yönetimine karşı icra takibi başlatılır mı?

Kat maliklerine karşı görev ve sorumlulukları olan site yöneticilerinin bu görevleri hakkıyla yerine getirmeleri gerekiyor.Peki,site yönetimine karşı icra takibi başlatılır mı?işte site yönetimine icra takibi davası..

İskan harç bedelleri 2015 ne kadar?

İskan, inşaat çalışmaları tamamlanan binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, mal sahiplerini gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan nasıl alınır? İskan harç bedelleri 2015 ne kadar?

Tapuda hibe harç oranı 2015!

Taşınmaz mal için bir bedel beklemeden bir başkasının mülkiyetine geçirilmesi hibe olarak tanımlanıyor.Her sene tapu hibe harç oranları yeniden hesaplanıyor.İşte tapuda hibe harç oranı 2015!

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi!

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi yapıyor. Vergi gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Maliye Bakanlığı, tapu devrinde gayrimenkulün satış bedeli düşük gösterilerek eksik ödenen harçların takibini yapıyor.

Kira depozitosu için icra takibi!

Kiracı evden çıkarken evi temiz bıraktıysa ve içerde de kira bırakmadıysa kira depozitosunu da geri alabiliyor.Eğer ev sahibi kirayı vermiyorsa hukuk yollara başvurabiliyor.İşte kira depozitosu için icra takibi!

Tapu'dan Hazine'ye 8 milyar lira harç geliri!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün geçen yıl Hazine'ye 7 milyar 945 milyon 311 bin 165 lira harç geliri aktardığını bildirdi.

Tapu harçları rehberi 2015!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, "Tapu İşlemlerinde Gayrimenkullerin Gerçek Alım Satım Bedellerinin Beyan Edilmesi Önemlidir!" başlığı ile bir rehber yayımlandı. İşte tapu harçları rehberi 2015...

İnşaat ruhsat harçları ne kadar?

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlamak için ilgili idarelerden inşaat ruhsatı alınması gerekiyor. Ruhsat için belediyeye harç ödeniyor. Peki, 2015 yılında inşaat ruhsat harçları ne kadar?

İmar harçları 2015!

Taşınmaz mallar ile ilgili belediyelerde yapılan bazı iş ve işlemler için belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi imar harçları 2015 ne kadar?

Vergi yargısı harçları 2015!

2015 yılında uygulanacak vergi yargısı harçları 30 Aralık 2014 tarih ve 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 73 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği'nde yer alıyor. İşte vergi yargısı harçları 2015...

emlakta harç takibi Haberi

emlakta harç takibi

Vergi gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Maliye Bakanlığı, tapu devrinde gayrimenkulün satış bedeli düşük gösterilerek eksik ödenen harçların takibini yapıyor. 


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, taşınmazlarla ilgili her türlü tapu ve tescil işlemi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor ancak bu işlemlerden doğan devlet alacakları Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından takip ve tahsil ediliyor. 


Tapu harçları ise emlak vergisi değerinden az olmamak koşuluyla, satın alan ve satan için ayrı ayrı olmak üzere, beyan edilen satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. 


Satış bedelinin eksik beyan edilmesi halinde ise devlet tapu harcı alacaklarından işlem başına binlerce lira zarara uğruyor. 


Tapudaki son 5 yıllık işlemleri incelemeye alan vergi müfettişleri, eksik beyan dolayısıyla yıllardır süren vergi kaçağını tespit etti. 


Eksik harç ödedikleri tespit edilen kişiler vergi dairelerine...