05 / 05 / 2024

emlakta takas

emlakta takas

Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak takası nasıl yapılır? Emlak takası hangi tapu müdürlüğünde yapılır?

Nissan Juke'a 4 aydır zam yok! İşte 10 bin TL takas destek fırsatlı Juke 1 Kasım 2022 fiyat listesi!

2022 model Nissan Juke'a 4 aydır tek kuruş zam gelmedi. Peki Nissan Juke'un Kasım ayı fiyatları ne kadar? İşte 10 bin TL takas destek fırsatlı Nissan Juke 1 Kasım 2022 fiyat listesi...

MG’den 50 bin liraya varan takas desteği ve avantajlı kredi fırsatı!

Elektrikli modellerinin de ürün gamına katılması sonrasında yeni bir dönem başlatan MG, 2022 yılının son çeyreğinde Ekim ayına özel düşük faizli kredi veya takas desteği sunuyor.

Suzuki'de 200 bin liraya varan kredi avantajı ya da 30 bin liralık takas desteği!

Ekim ayı kampanyasını duyuran Suzuki, Swift Hibrit, Jimny, Vitara Hibrit ve S-Cross Hibrit modelleri 200 bin TL için 12 ay vade ve yüzde 0,99 faizli kredi ya da 30 bin TL’lik takas desteği imkanı sunuyor.

Nissan Juke modelinde Eylül'e özel takas desteği ve ödeme kolaylığı kampanyası! 18 Eylül 2022 Nissan Juke fiyat listesi

Nissan Juke, Eylül ayına özel 2022 Model yıllarında anahtar teslim fiyatında 15.000 TL takas desteği veya 70.000 TL 12 ay 0%* faizli kredi kampanyası alternatifi ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Dacia'dan Mart ayına özel kampanya: 4 bin TL takas indirimi! İşte 22 Mart 2022 Fiyat listesi...

Dacia, Mart ayında geniş kampanya seçeneklerini müşteriler ile buluşturuyor. Dacia, eski aracını getirene 4 bin TL değerinde takas indirimi sunuyor. İşte kampanyanın detayları...

Emlakta Metaverse'ün yeri ne olacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse emlak sektörünü de etkiledi. Peki emlakta Metaverse'ün yeri ne olacak?

Tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul tapuları satış yolu ile devredilebildiği gibi takas yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu takas harcı 2022 ne kadar?

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Emlakta 2022 nasıl geçecek?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 29 maddelik o analizi...

Cavit Arı'dan Kaş'taki Kaymakamlık lojmanının villayla takasına tepki!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Kaş ilçesindeki usulsüz lojman takası ile satın alınan 2 adet villanın satışa sunulmasına tepki gösterdi. Arı, “Villaların satılması değil, lojman arazisinin geriye alınması gerekir” dedi.

Antalya Kaş'ta takas edilen villalar satılıyor!

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kaş Çukurbağ Yarımadası'ndaki takas edilen iki villa için satış kararı aldı.

Kaş'taki kaymakamlık konutunun villa ile takası TBMM gündeminde!

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan kaymakamlık konutunun bir villa ile takas edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

emlakta takas Haberi

emlakta takas

Emlak takası nasıl yapılır?

Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Takasa konu olacak mallar; taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. 


Takas ile değiştirilecek emlakların değerlerinin birbirine eşit olması şartı aranmıyor. Taşınmazların değerleri arasında eşitlik olmaması halinde, bu fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor. 


Değer eşitliği için  ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyecekse, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor.


Farklı il ve ilçelerde bulunan taşınmaz malların takas yapılabiliyor. Peki, emlak takası nasıl yapılır? Emlak takası hangi tapu müdürlüğünde yapılır? 


Farklı il veya ilçedeki taşınmaz malların takas istemi taşınmazların bulunduğu il veya ilçelerden herhangi birinde yapılabiliyor. 


İstemin yapıldığı tapu sicil müdürlüğünce, diğer ilçe tapu sicil müdürlüğünden kayıt örneği ve yetki istenerek işlem sonuçlandırılır ve...