08 / 05 / 2024

Empire State binasının en büyük hissedarı kim

Empire State binasının en büyük hissedarı kim

Empire State binasındaki çoğu haneye sahip olan Malkins Ailesi, 2800 hissedarı ikna ederek geçen yıl Empire State binasına New York’ta bulunan birkaç araziyi daha dahil ederek bir gayrimenkul ortaklığı şeklinde şirket kurup halka açmışlardı...

Trump'ın Empire State Binası taslağı 16 bin dolara satıldı!

1995'te Florida'daki bir hayır kurumu için Trump tarafından yapılan Empire State Binası eskizi 16 bin dolara satıldı..

Katarlılar Empire State'in yüzde 10 hissesini satın aldı!

Katar Yatırım Fonu Empire State’in sahibi olan şirketin yüzde 10’unu satın aldı. New York’lu firmanın Manhattan’da dokuz ofis binası var ve bunlardan biri de, “dünyanın en tanınmış binası” unvanına sahip olan Empire State Building.

Muğla Valiliği 4 ilkokul binasının ihalesini 25 Ağustos'ta yapacak!

Muğla 'daki 4 ilkokul binasının yapım işi ihalesi Muğla Valiliği tarafından yapılacak. İhale 25 Ağustos 2014 tarihinde saat 10.30 'da açık ihale usulü gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşümde binasını yıkmak istemeyen vatandaşa güçlendirme imkanı verildi!

Kentsel dönüşüm yasası yönetmeliğinde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İnşaat şirketleri ve riskli bina tespiti yapan kuruluşlar disiplin altına alınırken, binasını yıkmak istemeyen vatandaşa güçlendirme imkânı verecek.

Gaziemir Belediye binasının zemini çöktü!

Gaziemir Belediyesi'nin Önder Caddesi'nde 1 ay önce görkemli bir törenle açılan yeni hizmet binası, daha şimdiden yap-boz tahtasına döndü. Belediye binasının önündeki zeminin çökmesi sonucu mermerler kırılarak yeniden yapılmaya başlandı.

TJK, Sosyal Eğitim Merkezi binasını yeniledi!

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), ‘Sosyal Eğitim Merkezi’ olarak adlandırdığı yaklaşık 510 metrekarelik binasını yeniledi. Dinlenme alanlarında geçirilen vaktin önemini anlayan kurumlar bu disiplinle yaşama mekanlarını yeniliyor ve alanlara değer katıyor.

Folkart, İzmir'e Avrupa'nın en yüksek binasını inşa edecek!

Avrupa'nın en büyük binasını yapmaya hazırlanıyor. Tasarımı süren bina 370 metre yüksekliğinde olacak. Şu an Türkiye'nin en yüksek binası 261. Avrupa'nın en yüksek binası 308 metre...

Folkart Yapı, İzmir'e Avrupa'nın en yüksek binasını inşa edecek!

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak Avrupa'nın en büyük binasını yapmaya hazırlanıyor. Tasarımı süren bina 370 metre yüksekliğinde olacak. Şu an Türkiye'nin en edecek yüksek binası 261. Avrupa'nın en yüksek binası 308 metre.

Borsa İstanbul, 34 milyon liralık binasını SPK’ya bağışladı!

Borsa İstanbul, Ankara’da sahip olduğu 34 milyon liralık binasını SPK’ya bağışladı. SPK, bu sayede tarihinin en büyük bağış geliri rakamına ulaştı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) geçtiğimiz yıl kurul tarihinin en yüksek bağışını aldı.

SGK Batman eski il müdürlüğü binasını satışa çıkardı!

Sosyal Güvenlik Kurumu İl müdürlüğü, kendisine ait olan Medical Park hastanesi yanındaki eski İl müdürlüğü binasını satışa çıkardı. 313 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen 6 katlı bina ihalesinin 25.06.2014 tarihinde gerçekleştirilecek...

İzmir'in ilk 'yeşil' kamu binasını İZKA yapıyor!

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), hizmet binası hazırlıkları kapsamında İzmir'in ilk yeşil kamu binasını yapıyor. İZKA; ulusal ve uluslararası LEED projeleri uygulayan Altensis firması ile danışmanlık hizmet sözleşmesi imzaladı...

İZKA İzmir'in ilk 'yeşil' kamu binasını yapıyor!

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), hizmet binası hazırlıkları kapsamında İzmir'in ilk yeşil kamu binasını yapıyor. İZKA; ulusal ve uluslararası LEED projeleri uygulayan Altensis firması ile danışmanlık hizmet sözleşmesi imzaladı...

Şikago'daki Willis Tower binasının 103'üncü katındaki camekan bölme çatladı!

Şikago'daki Willis Tower binasının 103'üncü katında bulunan camekan bölmenin 7.5 santimlik cam tabanı çatladı. 412 metreden şehir manzarası izlemeye çalışan turistler, büyük korku yaşadı...

Empire State binasının en büyük hissedarı kim Haberi

Empire State binasının en büyük hissedarı kim


New York'taki tarihi Empire State binası geçen yıl halka arz edildi. Fakat 2800 ortaklı bu binanın başı davadan kurtulmuyor.


Dünyanın en ünlü binaları arasında gösterilen New York’taki Empire State binası davalık oldu. Empire State binasındaki çoğu haneye sahip olan Malkins Ailesi 2800 hissedarı ikna ederek geçen yıl Empire State binasına New York’ta bulunan birkaç araziyi daha dahil ederek bir gayrimenkul ortaklığı şeklinde bir şirket kurup geçen yılın sonlarında halka açmışlardı.


Empire State GYO’nun 2800 yatırımcısı arasında bulunan Hope Ratner ve Mary Jane Fales ise Malkin ailesine dava açtı. Davanın nedeni ise 103 katlı binanın normal bedelinden daha düşük bir fiyata halka arz edilmesi. Yatırımcılar bundan dolayı 500 milyon dolar zarar ettiklerini belirtiyorlar. 


Fales ve Ratner hisse başına 13dolarlık fiyatın çok düşük olduğunu...