16 / 05 / 2024

Emre Ilıcalı özgeçmişi

Emre Ilıcalı özgeçmişi

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı, 2008 yılında iki arkadaşıyla beraber Altensis'i kurdu. Emre Ilıcalı, halihazırda Kentsel Dönüşüm ve Yeşil binalar konusunda araştırma ve çalışmalarına devam etmektedir. Peki Emre Ilıcalı kimdir? İşte biyografisi...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

TOKİ Ankara 2023 projesini bekleyenler acilen bakın! Bu ilçedeki yeni proje için tarih belli oldu!

TOKİ Ankara 2023 projesini bekleyenler acilen bakın... Bu ilçedeki yeni proje için tarih belli oldu... İşte TOKİ Ankara projesi detayları...

TOKİ Balıkesir projesi için son dakika müjdesi! Tek bir ilçedeki 506 konut için tarih belli oldu!

TOKİ Balıkesir projesi için son dakika müjdesi... Tek bir ilçedeki 506 konut için tarih belli oldu... Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe alındı! İşte ayrıntılar...

"Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yürürlüğe alındı. İşte yönetmelikle ilgili tüm detaylar...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

'Gelecek Mars’ta Değil Metaverse’te mi?' paneli 18 Şubat'ta!

Denge Değerleme tarafından 18 Şubat'ta saat 10:30-12:30 arasında Digital Network Alkaş platformu üzerinden 'Gelecek Mars’ta Değil Metaverse’te mi?' paneli gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşümde gözler sıfır enerjili binalarda!

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen binaların “yeşil bina” şeklinde hayata geçirilmesinin sürdürülebilir kentler için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yararlandı. 

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği!

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

İstanbul’daki riskli yapıların yüzde 10’u daha dönüştürülmedi!

Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis kurucusu Emre Ilıcalı, akıllı kentleşme ve yeşil dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Ilıcalı'nın açıklamaları...

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Emre Ilıcalı özgeçmişi Haberi

Emre Ilıcalı özgeçmişi

Emre Ilıcalı kimdir?


1979 doğumlu Emre Ilıcalı, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Amerika Birleşik Devletlerinde  mühendislik ve proje yönetimi üzerine yüksek lisansını tamamlamış ve İnşaat  Mühendisliği Doktora programına devam etmiştir. 


Bu süre  boyunca yeşil binalar, yeşil tasarım ve sürdürülebilir malzemeler üzerine bir çok eğitim alan Emre Ilıcalı, aynı zamanda  birçok  çevre dostu  inşaat ve malzeme üretimi projesinde görev almıştır.  Daha sonra  Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’ de yerli ve yabancı birçok inşaat projesinde mühendis ve proje müdürü olarak çalışmıştır. 


2008 yılında iki arkadaşıyla beraber Altensis firmasını kuran Emre Ilıcalı, Altensis çatısı altında Türkiye deki birçok gayrimenkul projesinde yeşil binalar ve proje yönetimi konusunda danışmanlık ve mühendislik hizmetleri vermektedir.  


Yerli ve yabancı birçok profesyonel kuruma üyeliği bulunan  Emre Ilıcalı, ayrıca...