18 / 07 / 2024

emre özpeynirci

emre özpeynirci

Ünlü otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, ikinci el otomobil satışına uygulanan kısıtlamalarının pansuman olmayacağını ifade ederek, "Fiyatlar artmaya devam edecektir" şeklinde konuştu. İşte detaylar…

Yüzde 30'a kadar ÖTV indiriminden faydalanacak modeller belli oldu! Otomobil alacaklar dikkat! 

Gazeteci Emre Özpeynirci, yüzde 30'a kadar ÖTV indiriminden faydalanacak otomobil modellerini açıkladı. İşte o modeller...

Emre Özpeynirci: Otomotivde çarşı iyice karışacak! Otomobil piyasasını neler bekliyor?

Dünyanın ilk seri üretim şarj edilebilir hibrit otomobilini üreten BYD Türkiye'de yatırım kararı aldı. Gazeteci Emre Özpeynirci bu gelişmeyi değerlendirerek '' Otomotivde çarşı iyice karışacak'' dedi. Otomobil piyasasını neler bekliyor?

Parası olan sıfır aldı, ikinci el otolar elde kaldı!

Otomotiv piyasında durgunluk sürerken, ikinci elde satışlar geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 geriledi. İlan sitelerinde ikinci el araç fiyatlarının sıfırlarından pahalı olması ise vatandaşın tepkisine neden oldu. Gazeteci Emre Özpeynirci son durumu özetledi.

Nissan Qashqai’nin yenisi eskisinden daha ucuz fiyata geldi

Otomotiv piyasasındaki durgunluk devam ederken, otomobil şirketleri yeni kampanyalar açıklıyor. Gazeteci Emre Özpeynirci, yeni gelen Nissan Qashqai’nin mevcuttakinden daha ucuz olduğunu duyurdu.

Otomotivde kriz yaratan '7 Temmuz' tarihi çıkmazında son nokta! Sadece bu araçların satışı ve üretimi 2 ay ertelendi!

Araba fiyatlarını yükseltmesi beklenen ve AB'deki güvenlik şartlarını zorunlu hale getiren yönetmeliğin yürürlüğe girme tarihi 7 Temmuz'dan 31 Ağustos'a ertelendi. Gazeteci Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından duyurdu. 

Engelli aracı alımında yeni düzenleme! 5 yıl satamama şartı 10 yıla mı çıkartılıyor?

Yeni vergi paketinde engellilere ÖTV'siz araç alma hakkıyla ilgili bazı değişikliklerin olması bekleniyor. Gazeteci Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından ÖTV'siz araç alımında yeni düzenlemeleri duyurdu.

Emre Özpeynirci: Teşvik yoksa elektrik yok!

Avrupa’da elektrikli otomobillerin payı yüzde 13 ile 2022’nin bile gerisine düştü. Gazeteci Emre Özpeynirci elektrikli otomobil piyasasını değerlendirerek ''Teşvik yoksa elektrik yok'' dedi. 

Otomobillere yüzde 40 vergi gelmesi piyasayı nasıl etkileyecek? Araba almak isteyenler ne yapmalı? 

Çin'den ithal tüm otomobillere yüzde 40 ek vergi gelmesi gündemi sallamaya devam ederken, Gazeteci Emre Özpeynirci, piyasanın bu durumdan nasıl etkileneceğini açıkladı.

Emre Özpeynirci 'Geçmiş olsun' diyerek açıkladı: Tüm otomobiller için yüzde 50 ek vergi ödenecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, Çin'den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi getirilmesine karar verildi. Elektrikli otomobiller için uygulanan yüzde 40'lık vergi tüm yakıt tiplerindeki araçlar için de uygulanacak.

Otomobil piyasası o güne kilitlendi! Otomobil fiyatları düşecek! Emre Özpeynirci'den tarih açıklaması!

İkinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Otomobil piyasası her geçen ay daralırken, bayilerden indirim ve kampanya haberleri gelmeye devam ediyor. Peki otomobil piyasası ne olacak? Gazeteci Emre Özpeynirci, otomobil fiyatlarının düşeceği net tarihi açıkladı.

Emre Özpeynirci açıkladı! Araba kiralamak daha mı avantajlı?

Gazeteci Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından araba kiralamanın daha avantajlı olduğunu açıkladı. 

Ona vergi buna engel, olan niye hep vatandaşa oluyor!

Otomobil fiyatlarındaki yükseliş sürerken, Gazeteci Emre Özpeynirci, Çinli araçlara konulan engeller ve yüksek vergiler nedeniyle vatandaşın ucuz otomobile ulaşamadığını söyledi. Özpeynirci, “Ona vergi buna engel, olan niye hep vatandaşa oluyor" dedi.

Otomobil satışları rekor kırarken, bundan sonra yeni bir araç alamayacaklar açıklandı!

Otomobil satışları şubat ayında rekor kırarken, otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, yeni bir otomobil alamayacakları açıkladı ve seçimden sonrayı işaret etti.

emre özpeynirci Haberi

emre özpeynirci

İkinci el otomobil satışlarında yeni dönem başlıyor. Dün, ikinci el otomobil satışları ile ilgili altı ay, 6 bin km yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci ise konu ile alakalı olarak Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’nda ikinci el satışları ile ilgili getirilen kısıtlamayı değerlendirip, "Talebe karşı arz sıkıntısı olduğu için bu tedbirler pansuman gerçekleşmez" ifadelerini kullandı.

Özpeynirci, bu konuyu ilk dile getiren kişinin kendisi olduğunu söylerken, ”Altı ay, 6 bin kilometre konusunu geçen hafta pazartesi günü ilk ben yazmıştım aynı zamanda Ticaret Bakanlığı da hemen arkasından bunu teyit etmişti. Dün ise geceki resmi gazete ile de yürürlüğe girdi. Yaptıkları yaraya merhem olmaz. Çünkü otomotiv fiyatları öyle bir seviyeye gelmiş vaziyetteki fiyatlar inmeden istediğinizi suçlayın. Eğer vatandaşlar otomotiv alamıyorsa...