25 / 07 / 2024

emsal hesaplamaya dahil olmayan alanlar

emsal hesaplamaya dahil olmayan alanlar

Kask; Yapımına başlanacak olan inşaatın hangi sınırlar içerisinde yapılması gerektiğini hesaplamak için Kaks hesabı kullanılıyor. Kask hesabı nasıl yapılıyor? Peki emsal hesabına konu alan nedir?

Yeni imar yönetmeliğinde emsale dahil edilmeyen alanlar!

Yeni imar yönetmeliği kapsamında emsal alanları yeniden şekillendiriliyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinde emsale dahil edilmeyen alanlar nelerdir?

Yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Bursa'da emsal artışı ile kentsel dönüşüm!

Konaklama tesisi sorununu turistik amaçlı tesislerde 0.50 emsal artışı ile çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı kentsel dönüşüm projeleri için de hayata geçiriyor.

Bursa'daki kentsel dönüşümde emsal artışı yetersiz!

İMO Başkanı Akyıldız, Büyükşehir Belediyesi'nin sadece Nilüfer Sitesi için değil, proje ile birlikte tüm kentte Kentsel Dönüşüme tabi tutulan alanlarda öngördüğü 0,50 emsal artışın yeterli olmadığını söyledi.

Ankara Hamamönü Avrupa'da tanıtıma dahil oldu!

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek Ankara turizmine kazandırılan ve 2011 yılında Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu seçilen Hamamönü, Avrupa'nın tanıtım ağına dahil oldu.

Tek katlı bir ev kaça mal olur?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde tek katlı bir ev inşa etmek istediğinizi düşünelim. Tek katlı bir ev kaça mal olur? Tek katlı ev yapmak için hangi masrafların hesaplamaya dahil edilmesi gerekiyor?

Kadıköy'de emsal artışı ne kadar?

Kentsel dönüşüm projeleriyle sık sık gündeme gelen Kadıköy'de emsal 2.07 olarak uygulanıyor. Emsal artışı bazı durumlarda yüzde 20 bazı durumlarda ise yüzde 25 olarak hesaplanıyor...

Emsal alanına dahil olmayan alanlar!

Bir arsanın üzerine yapılacak olan inşaatın kesin sınırları emsal oranları ile yapılan hesaplamalar ile tespit ediliyor. Bir inşaattaki bazı alanlar emsal hesaplamasına dahil edilmiyor. Peki, emsal alanına dahil olmayan alanlar nelerdir?

İnşaatta emsal alan nedir?

Emsal hesaplamalarında 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 oranları kullanılıyor. Peki, inşaatta emsal alan nedir? İnşaatta emsal hesaplaması nasıl yapılır?

Emsal artışı nasıl yapılır?

İnşaat çalışmalarına başlanacak yapının kesin sınırları 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 arasında değişen emsal oranları ile belirleniyor. Peki, emsal oranı arttırılabilir mi? Emsal artışı nasıl yapılır?

Emsal artışı nedir?

Yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı, emsal olarak nitelendiriliyor. Emsal değeri, inşaat çalışmalarına başlanacak bir binanın kesin sınır ve kat sayılarını söylüyor. Peki, emsal artışı nedir?

Emsal nasıl arttırılır?

Emsal; inşaat çalışmalarına başlanacak yapının bütün katlardaki alanları toplamının parsel alanına oranından elde edilen sayıya deniyor. Peki, bir bölgede emsal değeri arttırılabilir mi? Emsal nasıl arttırılır?

İşte İstanbul'da emsal artışı yapılan bölgeler!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Özel Projeler Departmanı Kıdemli Değerleme Uzmanı Ece Çalışkan Vural, İstanbul'da hangi bölgelerde emsal artışı yapıldığıyla ilgili bir yazı kaleme aldı..

emsal hesaplamaya dahil olmayan alanlar Haberi

emsal hesaplamaya dahil olmayan alanlar


Emsal hesabına konu alan nedir?


Bir arsa üzerinde yapılabilir maksimum inşaat alanının parsel alanına oranına emsal deniliyor. Emsal hesabında  0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 oranları kullanılıyor.


Emsal hesabına konu alan nedir?


1. Bodrum katlar dâhil 20 katı geçmeyen konut binalarında kat şeklinde düzenlenmemek şartıyla yapı inşaat alanının  % 5 ini aşmayan kısmı,


2. İç bahçe,


3. İBB İmar Yönetmeliği’nin 2.04.17 maddesinde tanımlanan kat bahçelerinin ait olduğu kat alanının %10’unu geçmeyen bölümü,


4. Işıklık ve hava bacaları ve havuz, havuza ait denge havuzu ve tamamı toprak altında kalan teknik birimler,


5. Ticari amacı olmayan ve yapının kendi ihtiyacı için otopark olarak kullanılan bodrum katlar,


6. Asansör boşluğu ile kalorifer dairesi,


7. 60 metrekareyi geçmeyen kapıcı dairesi ve...