22 / 05 / 2024

en az konut satılan il hangisi

en az konut satılan il hangisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yılın 11 ayında en fazla bağımsız bölüm satışı 258 bin 106 ile İstanbul'da yapılırken, Hakkari 89 satışla son sırada kaldı...

Türkiye'nin en çok ve en az konut satılan illeri belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerine göre, Kasım 2023'te satışlar yüzde 20.6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Peki, en çok konut satılan iller hangisi oldu?

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

BM kalkınma uzmanları açıkladı! Depremden sonra en az 500 bin yeni konut gerekiyor!

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinde ölenlerin sayısı 43 bini geçerken, BM kalkınma uzmanları konu ile ilgili açıklamalarında, ülkenin güneyinde 1,5 milyon kişinin evsiz kaldığına ve en az 500 bin yeni evin inşa edilmesi gerektiğini aktardı. İşte ayrıntılar... 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı! Konutlar fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacak!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada depremden etkilenen kentlerde rezerv konut alanlarının belirlendiğini dile getirerek, yeni konutların fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacağını dile getirdi.

Ruslar çanta dolusu parayla Türkiye'ye akın ediyor! Aynı günde en az 4 konut alıyorlar! 

Ruslar çanta dolusu paralarla Türkiye'ye akın ediyor. Türkiye'deki konut alımlarını da hızlandıran Rus vatandaşlar, aynı günde en az 4 konut alıyorlar...

Kira sözleşmesi en az kaç yıl olur?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kiralanmasında taraflar arasında sözleşme yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi en az kaç yıl olur?

Kadıköy en fazla konut stokuyla ilk sırada!

Endeksa, İstanbul’da konut stok adedi ve pazarlama sürelerine ilişkin çarpıcı verileri paylaştı. Buna göre en fazla konut stoku Kadıköy’de iken en az konut stoku Çatalca ilçesinde...

En az 393 TL taksitle ev sahibi olma şartları!

TOKİ'de Ekim ayı fırsatları devam ederken vatandaşlar ucuz konut kampanyalarını araştırmaya başladı. İşte en az 393 TL taksitle ev sahibi olma şartları...

En uygun konut kredisi dosya masrafı hangi bankada?

Bankaların faiz oranlarını indirmesiyle, sektörde adeta bir talep patlaması yaşandı. Peki en uygun konut kredisi dosya masrafı ücretleri hangi bankada?

En uygun konut kredisi faiz oranı Ağustos 2019’da ne kadar?

Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrasında konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüş hareketi hızlandı. Güncel olarak en uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

En uygun konut kredisi faizi hangi bankada Temmuz 2019?

Konut alacak vatandaşlar en uygun konut kredisi faizini hangi bankanın verdiğini merak ediyor. Peki en uygun konut kredisi faizi hangi bankada Temmuz 2019?

En uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar Temmuz 2019?

Konut kredisi faiz oranları haftalardır düşmeye devam ediyor. Son indirimlerin ardından en uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

En uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş Temmuz ayında hızlandı. Bankalar arka arkaya faiz indirimi uyguluyor. En uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

en az konut satılan il hangisi Haberi

en az konut satılan il hangisi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yılın 11 ayında en fazla bağımsız bölüm satışı 258 bin 106 ile İstanbul'da yapılırken, Hakkari 89 satışla son sırada kaldı. Türkiye genelinde Ocak-Kasım döneminde 1 milyon 225 bin 331 konut ve iş yeri el değiştirdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, en fazla satış 258 bin 106 bağımsız bölümle İstanbul'da yapıldı. İstanbul'un konut satışında en gözde ilçesi ise 32 bin 561 ile Esenyurt oldu. Küçükçekmece 13 bin 660, Pendik 12 bin 242, Maltepe 11 bin 704, Ümraniye 11 bin 232, Beylikdüzü 10 bin 895 konut ve iş yeri satışıyla Esenyurt'u takip etti.


Ev ve iş yeri satışında Ankara, İstanbul'un ardından ikinci sırada yer aldı. Ankara'da 11 ayda 145 bin 799...