13 / 05 / 2024

en az ne kadar konut kredisi alınır

en az ne kadar konut kredisi alınır

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi miktarı taşınmaza göre belirleniyor. Peki, "Konut kredisi en az ne kadar alabilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Asgari ücret en az 15 bin TL olacak! Milyonların beklediği haber geldi! Asgari ücretliler dikkat!

Milyonlarca asgari ücretlinin gözü 2024 yılında yapılacak olan zamma çevrildi. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar ''2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret yeni yılda ne olur?'' sorularını araştırırken Ekonomist Muhammet Bayram'dan asgari ücret '' en az 15 bin TL olacak'' açıklaması geldi.

Türkiye'de 7 yıl içinde orta vadede en az 20 bin market açılabilir!

Organize gıda perakende sektörüne yönelik hazırlanan "Ortakakıl Konferansları 2023" kapsamında açıklanan Ortakalan Perakende Raporu'na göre, Türkiye'de orta vadede en az 20 bin market açılması bekleniyor.

Son dakika asgari ücret zammında tarih belli oldu! Asgari ücret en az ne kadar olacak?

Asgari ücretli çalışan milyonlarca vatandaş gözünü temmuz zammına çevirdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam için 13 Haziran'da toplanacak. Peki, asgari ücret en az ne kadar olacak? İşte detaylar....

THY 11 ilde en az 17 bin TL maaşla çalışacak personel alacak!

Türk Hava Yolları deprem bölgesinde memur alımı gerçekleştireceğini duyurdu. İstihdam edilecek memur adaylarının en az lise ve ön lisans mezunu olması gerektiğini paylaşan Türk Hava Yolları, başvuru şartlarını da açıkladı.

İŞKUR tam 4321 kişi temizlik personel alımı yapacak! En az ilkokul mezunu olmanız yeterli

İş arayanların dikkatine siz de aradığınız işe çok yaklaşmış olabilirsiniz.  Her yıl binlerce kişiyi hayallerindeki işe yerleştiren İŞKUR en az ilkokul mezunu 4.321 kişilik personel alımı yapacağını açıkladı. Peki bu alım nasıl gerçekleşecek?

Çocuk destek parası peş peşe hesaplara yatıyor! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olan şimdi baksın! En az 350 TL veriliyor..

Çocuk destek parası peş peşe hesaplara yatıyor! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olan şimdi baksın! En az 350 TL veriliyor..

İŞKUR duyurdu! 18 bin 130 memur alınacak! KPSS'den en az puan alanlar ve KPSS puanı olmayanlar hemen bakın!

İŞKUR iş ilanları milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. KPSS'den en az puan alanlar ve KPSS puanı olmayanlar için İŞKUR üzerinden memur alımları başladı. 18 bin 130 memur alınacak! Hemen bakın...

İstanbul'da 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara'da yaşanabilecek bir olası deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbul çevresinde 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...

BM kalkınma uzmanları açıkladı! Depremden sonra en az 500 bin yeni konut gerekiyor!

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinde ölenlerin sayısı 43 bini geçerken, BM kalkınma uzmanları konu ile ilgili açıklamalarında, ülkenin güneyinde 1,5 milyon kişinin evsiz kaldığına ve en az 500 bin yeni evin inşa edilmesi gerektiğini aktardı. İşte ayrıntılar... 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı! Konutlar fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacak!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada depremden etkilenen kentlerde rezerv konut alanlarının belirlendiğini dile getirerek, yeni konutların fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacağını dile getirdi.

en az ne kadar konut kredisi alınır Haberi

en az ne kadar konut kredisi alınır

Konut kredisi en az ne kadar alabilirim?

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Mesken alımlarında kullandırılan bu kredinin koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Konut kredisi kullandırma süreleri, kullanılacak kredinin ödeme planına göre değişmek ile birlikte en fazla 120 aylık (10 yıl) vade ile kredi kullandırılıyor. Peki, Konut kredisi en az ne kadar alabilirim, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Banka tarafından başvuru sahibine verilecek konut kredisi miktarı ekspertiz raporuna göre veriliyor. Ekspertiz rapor aşamasında öncelikle ilgili taşınmaz inceleniyor. 


Bu incelemede metrekaresi, konumu, yaşı ve bulunduğu bölge gibi birçok özellik not alınıyor. Ayrıca bölge incelemesinde emsal karşılaştırma, gelir kapitalizasyonu ve inşaat maliyeti yöntemlerinden uygun olan incelemeler yapılıyor. 


Sonrasında konu taşınmazın ilgili tapu dairesinde üzerinde herhangi bir takyidat (ipotek, şerh, irtifak...