05 / 05 / 2024

en çok deprem hangi şehirde

en çok deprem hangi şehirde

Deprem, yer kabuğunda beklenmedik bir anda meydana gelen yeryüzünü sarsması oluyor. Bu afet, yapıların yıkılmasına neden olabiliyor. Peki, Türkiye'de en çok deprem hangi şehirde olur? İşte en çok deprem olan bölgeler..

Konut satışı en çok Hatay'da arttı! İşte satışların en çok arttığı iller ve artış oranları...

TÜİK mart ayına ilişkin istatistikleri açıkladı. Hemen ardından satışların en çok arttığı iller ve artış oranları da belli oldu. İşte burada deprem bölgesi dikkatleri çekti. 

SONDAKİKA: AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? En son deprem ne zaman oldu? İşte 4 Temmuz 2023 son depremler!

4 Temmuz 2023 tarihinde meydana gelen son depremler listesi, birçok kişi tarafından hissedilen depremlerle ilgili bilgilerin hala internet üzerinde araştırılmaya devam edildiğini gösteriyor. Az önce deprem oldu mu? En son deprem ne zaman oldu? İşte ayrıntılar...

Son dakika: Az önce deprem mi oldu? En son deprem ne zaman oldu? İşte 3 Temmuz 2023 son depremler!

3 Temmuz 2023 tarihinde meydana gelen son depremler listesi, birçok kişi tarafından hissedilen depremlerle ilgili bilgilerin hala internet üzerinde araştırılmaya devam edildiğini gösteriyor. Az önce deprem oldu mu? En son deprem ne zaman oldu? İşte ayrıntılar...

DEPREM Mİ OLDU? Az önce sallandık mı? En son deprem ne zaman oldu? İşte 2 Temmuz 2023 son depremler!

2 Temmuz 2023 tarihinde meydana gelen son depremler listesi, birçok kişi tarafından hissedilen depremlerle ilgili bilgilerin hala internet üzerinde araştırılmaya devam edildiğini gösteriyor. Az önce deprem oldu mu? En son deprem ne zaman oldu? İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 

Şubat'ta meydana gelen deprem Türkiye’de değer artışı haritasının değişmesine neden oldu. En çok değerlenen 10 şehirlik listede deprem güvenliği dikkat çekti. Kırklareli ve Edirne ilk sıralara yerleşirken, Karadeniz bölgesinden 5 il birden listeye girdi.

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

İstanbullu Mart ayında en çok deprem, ekonomi ve seçim konuştu!

İstanbul Planlama Ajansı Mart ayı raporu, İstanbullu’nun nabzını tuttu.  “İstanbul Barometresi” araştırmasına göre İstanbullular, geçen ay evlerinde en çok Kahramanmaraş Depremi, ekonomik problemler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda konuştu.

Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Binanın metrekaresini artırmak ve alan kazanmak için yapılan çıkmalı binalar deprem felaketi sonrasında yeniden gündem oldu. Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Deprem profesörü Naci Görür İstanbul depreminde en çok etkilenecek bölgeyi açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Büyük bir depremin İstanbul'un kapısına dayandığını belirten Deprem profesörü Naci Görür İstanbul depreminde en çok etkilenecek bölgeyi açıkladı!

İstanbul'da deprem göçü hızlandı! Şehrin kuzeyine ve TOKİ konutlarına talep katlandı! İşte en çok talep gören yerler...

45 bini aşkın vatandşaın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremlerinin ardından risk altındaki kentlerden göç hızlandı. En çok talebi TOKİ konutları görüyor. İşte ayrıntılar...

Antalya'da en çok tercih edilen sigorta DASK oldu!

Antalya'da en çok tercih edilen sigortacılık ürün ve hizmetleri yüzde 44.4 ile zorunlu deprem sigortası (DASK) oldu.

En çok DASK yaptıranlar Ankara'dan!

Ankara'nın sigortacılık haritası açıklandı. Açıklanan verilere göre başkentliler en çok deprem sigortası yaptırdı.

İstanbullular en çok DASK'ı tercih ediyor!

Generali Sigorta tarafından açıklanan sigortacılık haritası verilerine göre, İstanbulluların en çok tercih ettiği sigortacılık ürün ve hizmetleri ise sırasıyla zorunlu deprem sigortası (DASK) oldu...

en çok deprem hangi şehirde Haberi

en çok deprem hangi şehirde

Türkiye'de en çok deprem olan şehirler!

Deprem, yer kabuğunda beklenmedik bir anda ortaya çıkan enerji sonucunda meydana gelen sismik dalgalanmalar ve bu dalgaların yeryüzünü sarsması olayı olarak ifade ediliyor. 


Bu afet, şiddetine göre, yapıların yıkılmasına, tsunami olmasına ve yangın çıkmasına neden olabiliyor. 


Depremin oluşmasında en çok hangi illerde riskin olduğu, deprem haritaları ile tespit edilebiliyor. Deprem haritası, Dünya üzerinde ülke ülke, şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği harita olarak karşımıza çıkıyor.


Deprem haritasına göre ülkemizde beş farklı deprem bölgemiz bulunuyor. Deprem risk bölgeleri; 1. derece deprem bölgeleri, 2. derece deprem bölgeleri, 3. derece deprem bölgeleri, 4. derece deprem bölgeleri ve 5. derece deprem bölgeleri olmak üzere 5'e ayrılıyor.


1.derece deprem bölgelerinde yer alan şehirlerde deprem olma riski çok fazla iken, 5. derece...