29 / 04 / 2024

en çok kredi kullanımı hangi ilde

en çok kredi kullanımı hangi ilde

Bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi yüzde 15 artış hızına gerilerken, ilk altı aylık verilere göre bireysel kredi kullanımında en hızlı il Hakkari oldu. En çok ticari kredi ise depremden sonra yaralarını sarmaya çalışan Van'a açıldı

Harcama rekoru kırıldı! Banka ve kredi kartıyla en çok nerelerde harcama yapıldı?

Temmuz ayı itibari ile Türkiye'de kredi kartı sayısı 109.8 milyon, banka kartı sayısı 181.1 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 81 milyon adete çıkarken, banka ve kredi kartıyla yapılan harcamalar da artmaya devam diyor. Peki, kartla en çok hangi alanda alışveriş yapıldı? İşte detaylar...

Türkiye’de 2022'de kart ile 3,7 trilyon TL değerinde harcama yapıldı! Kartlar en çok market ve AVM’lerde kullanıldı

Kredi veya banka kartı… Nakit ödeme yapma devri artık tarihe karışıyor. Ülke olarak çoktan alıştık bile. 2022 yılında Türkiye’de 3,7 trilyon TL değerindeharcama kart ile yapıldı. Kartların en çok kullanıldığı yerler ise şaşırtmadı: Marketler ve AVM’ler.

Kredi çekecekler bakmadan geçmeyin! En ucuz kredi faizi hangi bankada?

Kredi konusu pek çok kişinin aklını kurcalayan konulardan biridir. Özellikle ucuz kredi veren bankalar sıklıkla araştırılmaktadır. İşte en ucuz kredi faizine sahip banka!

Fitch Ratings: Koronavirüs Çin’in en çok elektronik sektörünü etkiliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, koronavirüs salgını nedeni ile tedarik zincirinde en çok aksamanın elektronik sektöründe görülmesinin beklendiğini aktardı.

En çok konuta kredi aranıyor!

Konut kredisi faiz oranları, Merkez Bankası'nın peş peşe yaptığı politika faizi indirimleri ile beraber son iki yıldaki en düşük seviyelere ulaştı. İnternetteki araştırmalar en çok konut kredisinin araştırıldığını ortaya koydu...

Türkiye'ye en çok kredi Körfez bankalarından!

Bloomberght'de yer alan habere göre Körfez Bölgesi’ndeki bankalar, Türkiye’de en az 6 yılın en fazla kredi verme işini yapıyor.

Konut kredisi en çok ne kadar kullanılır?

18.12.2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı gereğince, evin tamamına kredi verilmiyor. Peki, konut kredisi en çok ne kadar kullanılır?

Türk turistler en çok İtalya'ya gitti!

Erken rezervasyon imkanlarının artmasıyla yurt dışında daha fazla tatil imkanı bulabilen Türk tatilciler, ocak ayından bu yana en çok İtalya turlarını tercih etti.Yurt dışına çıkan vatandaşlar, Pisa Kulesi'ni görme imkanı buldu.

Turistler en çok İtalya'ya gitti!

Turistler en çok İtalya'ya gitti. Erken rezervasyon imkanlarının artmasıyla yurt dışında daha fazla tatil imkanı bulabilen Türk tatilciler, ocak ayından bu yana en çok İtalya turlarını tercih etti.

Konut fiyatları en çok hangi ülkelerde arttı?

Ev fiyatlarının sadece Türkiye'de çok yükseldiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Dünya çapında bir yükseliş eğiliminden söz edebiliriz. Global Property Guide, dünyada konut fiyat artışının en çok yaşandığı ülkeleri sıraladı. İşte o ülkeler...

İzmir'e en çok yabancı turist Almanya'dan geliyor!

İZMİR Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bu yılın ilk 8 ayı verilerine göre, sınır kapılarından giriş yaparak kente en çok yabancı turist 228 bin 938 kişiyle Almanya'dan geldi, ikinci sırada Fransa yer aldı...

Enerji tüketimi en çok ulaştırmada artacak!

Enerji tüketimi en çok ulaştırmada artacak. Türkiye'de 2030 itibariyle enerji tüketiminde payını en çok artıran sektör ulaştırma olacak. Sektörün nihai enerji tüketimindeki yüzde 20’lik payı yüzde 25’e çıkacak.

Enerji tüketimi en çok ulaştırmada artacak!

Enerji tüketimi en çok ulaştırmada artacak. Türkiye'de 2030 itibariyle enerji tüketiminde payını en çok artıran sektör ulaştırma olacak. Sektörün nihai enerji tüketimindeki yüzde 20’lik payı yüzde 25’e çıkacak.

en çok kredi kullanımı hangi ilde Haberi

en çok kredi kullanımı hangi ilde


2011 yılında deprem felaketiyle sarsılan Van yaralarını kredi ile sarıyor. Kredilerini depremden bu yana ikiye katlayan Van’da artış ağırlıklı olarak ticari kredi. Bu yılın ilk altı aylık döneminde de en çok kredi kullanan il olan Van’da toplam 3.4 milyar TL’ye geldi. Bireylerin kredi ve kart kullanımı birlikte bakıldığında ise Hakkarili vatandaş daha hızlı çıktı. Ayrıca illerdeki bireysel kredi ile ticari kredi kullanımının dengesine bakıldığında 6 aylık veriler daha normal çıktı. Artık şirketlerinden daha fazla kredi kullanan 16 ildeki vatandaş reel sektör ile başa baş geldi. Bu yılın haziran ayında bankacılık sektörünün nakdi kredi hacmi yılbaşına göre yüzde 7.4, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22’lik artışla 1 milyar 112 milyon TL’ye çıktı. Her zaman olduğu gibi İstanbul 451.4 milyar...