04 / 05 / 2024

en çok ölümlü iş kazası olan sektör

en çok ölümlü iş kazası olan sektör

DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, Türkiye'de en fazla ölümlü iş kazasının inşaat sektöründe olmasının tesadüf olmadığını söyledi. Riskleri göze alarak inşaatı hızlıca bitirme telaşının sebebi bellidir...

Türkiye en çok vatandaşlık satan ülke oldu: Konuta erişim imkansızlaşır!

Siyaset Sosyolojisi Doçenti Surak, yaklaşık 20 ülkenin yatırım yoluyla vatandaşlık sağladığına dikkat çekti ve Türkiye'nin en çok vatandaşlık satan ülke olduğunu açıkladı. 

Yatırımla en çok göç alan ülkeler belli oldu! Vatandaşlık ve oturum için konut yatırımcılarının gözü o ülkelerde!

Yatırım Göç Programları 2024 raporu belli oldu. Rapora göre yatırımla en çok göz edilen ülkeler açıklandı. Malta, küresel vatandaşlık programlarında üst üste dokuzuncu yılında liderliğini koruyor. 

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!

Türkiye'de 2023 senesinde otomobil satışları açısından rekorların olduğu bir dönem olduğu belirtildi. Buna göre, Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller hangileri?

Arsa yatırımı 2023 yılının yıldızı oldu! Bu sene yatırımcılar en çok arsa aldı!

Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral, 2023 yılında yatırımcıların en çok arsaya yatırım yaptıklarını açıkladı.

Türkiye’de mezunları en çok para kazanan bölümler hangileri? Lisans ve önlisans için tek tek açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı yüzde 71,7 şeklinde olurken; lisans mezunlarında ortalama iş bulma süresi ortalama 13,9 ay olarak belirlendi. İşte en çok iş bulabilen ve en çok kazandıran bölümler...

Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisse hangisi oldu? 15 Haziran 2023

Yatırımcılar Borsa İstanbul'un güne nasıl başladığını sorguluyor. Peki, Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisse hangisi oldu? 15 Haziran 2023...

Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok hangi hisseler kazandırdı?

Borsa İstanbul yatırımcıları borsanın güne nasıl başladığını sorguluyor. Peki, Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok hangi hisseler kazandırdı? İşte detaylar...

2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracı gümüş mü olacak? Altının pabucu dama atılıyor! Yatırımcılar hemen bakın!

Emtia uzmanı Haluk İzzet Mutlu 2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracının gümüş olabileceğini belirtti. Altının pabucu dama mı atılıyor! Altın ve gümüş yatırımcıları baksın, iste son dakika gümüş yorumu...

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

Nisan'da en çok kazandıran külçe altın oldu! En çok kaybettiren yatırım aracı da açıklandı! 

TÜİK verilerine göre, Nisan ayına aylık en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,83, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,15 oranlarıyla külçe altında kaydedildi. Peki en çok hangi yatırım aracı kaybettirdi? 

İslam Memiş resmen açıkladı: 2023 yılında sizi en çok zengin edecek yatırım aracı bu! Hemen bakın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 2023 yılında yatırımcıları en çok zengin edecek yatırım aracını açıkladı. Hemen bakın!

İslam Memiş üstüne basa basa uyardı! 2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracı o olacak! Hemen bakın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, 2023 yılının en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı. Üstüne basa basa uyardı. Hemen bakın!

Otomobilde geçen yıl en çok o kategori tercih edildi!

Türkiye'de tüketici her ne kadar pahalılıktan şikayet etse de, otomobilde geçtiğimiz yıl en çok ithal otomobillerin tercih edildiği ortaya çıktı.

en çok ölümlü iş kazası olan sektör Haberi

en çok ölümlü iş kazası olan sektör

DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, 3. Boğaz Köprüsü viyadüğü inşaatında beton dökme çalışmaları sırasında beton yükünü taşımayan kalıpların çökmesi sonucu meydana gelen göçükte 3 işçinin hayatını kaybetmesini hatırlatarak"inşaatı sürdüren taşeron şirketlerin bu riskleri göze alarak inşaatı hızlıca bitirme telaşının sebebi bellidir"dedi. 


Başaraner, Türkiye'de en fazla ölümlü iş kazasının inşaat sektöründe olmasının tesadüf olmadığını söyledi. Başaraner, "Üzülerek görüyoruz ki bu ölümler önlenemez değildir. Aksine göçük bölgesinde yapılan ilk incelemelerde en basit güvenlik önlemlerinin bile alınmadığı gözlemlenmiştir. Kalıp ve iskelelerde gerekli denetimler yapılmadan işe başlandığı, işin çabuk bitirilmesi için işçilere haddinden fazla iş yüklendiği tespit edilmiştir. işçilerin ölümüne sebep olan acelenin sebebi de bellidir. Zengin takımına büyük rantlar sağlamak. 2014 yılının ilk 95 gününde 87 inşaat işçisi hız ve...