27 / 05 / 2024

en fazla endüstriyel tasarım başvurusunun yapıldığı il

en fazla endüstriyel tasarım başvurusunun yapıldığı il

Geçen yıl TPE'ye yapılan endüstriyel tasarım başvuruları, bir önceki yıla göre yüzde 9,4 arttı. Bu dönemde, en fazla başvuru 17 bin 723'le İstanbul'dan gerçekleştirilirken, 17 şehirden başvuru yapılmadı

TİM açıkladı! Kasım'da otomotiv endüstrisi en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu

Otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapan sektör olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan veriler ve haberin ayrıntıları...

Haziran ayında en fazla ihracatı otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi!

Açıklanan rakamlara göre, otomotiv endüstrisi, geçen ay 3 milyar 9 milyon dolar ile en fazla ihracat yapan sektör oldu. Otomotiv endüstrisini, 2 milyar 365 milyon dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1 milyar 659 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon izledi.

Nisan ayında en fazla ihracat otomotiv endüstrisinde gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapılan sektör oldu.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması” sonuçlandı.  Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen yarışma sonucunda kazananlara 74 bin TL’lik para ödülü verildi.

Şen Endüstriyel Metal İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Şen Endüstriyel Metal İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Şen tarafından kuruldu. 

Varyap Dış Ticaret İnşaat Endüstriyel Temizlik Maddeleri Turizm Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Varyap Dış Ticaret İnşaat Endüstriyel Temizlik Maddeleri Turizm Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Samet Pekşen tarafından kuruldu.

Hikra Turizm ve Endüstriyel Hizmetler Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hikra Turizm ve Endüstriyel Hizmetler Ticaret Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile Yavuz Selim Güncüoğlu ve Seyhan Ayşen Göcüoğlu ortaklığında 25 Ekim'de kuruldu. 

Endüstriyel kalıba geçişin en büyük sebebi hız ve güvenlik!

İskele ve kalıp sektörünün sadece ürün tedarik edilen, üretip satılan bir sektör olmadığını belirten Doka Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay, “Kara kalıptan endüstriyel kalıba geçişin en büyük sebebi hız ve güvenlik” dedi.

İzmir’de en fazla turist Efes’e geldi!

UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin Almanya’da yapılan toplantısında Dünya Miras Listesi’ne kabul edilen Efes, yılın ilk 6 ayında İzmir’in en fazla turist çeken yeri oldu.

Son 3 yılda konutta en fazla fiyat artışı Sultanbeyli’de oldu!

Sahibinden.com, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan gayrimenkul sektörü için kapsamlı bir emlak piyasası endeksi oluşturdu.Geliştirilen sahibindex Emlak Endeksi'ne göre Son 3 yılda en fazla fiyat artışı Sultanbeyli’de oldu.

Erguvan İnşaat Kurtköy'de en fazla konut projesi yapan firma oldu!

Kurtköy’de 5. Projesinin hazırlığını yapan Erguvan İnşaat, bölgenin en fazla konut projesi yapan firması oldu. Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı, Kurtköy’ün tıpkı Ataşehir gibi gelişmekte olduğunu söyledi.

Baom Endüstriyel Ürünler Limited Şirketi kuruldu!

Baom Endüstriyel Ürünler Limited Şirketi, Mert Yamaç ve Burak Yamaç ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 3 Temmuz'da Ümraniye, Şerifali Mahallesi, Çetin Caddesi' nde kuruldu.

Gazi Çelik: Urankent en fazla talep alan bölgeler arasında!

Kent merkezine yakın konumu ile dikkati çektiğini kaydeden Uransan AŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, Urankent'in konut alıcısının en fazla talep gösterdiği bölgeler arasında olduğunu belirtti.

en fazla endüstriyel tasarım başvurusunun yapıldığı il Haberi

en fazla endüstriyel tasarım başvurusunun yapıldığı il


Türk Patent Enstitüsüne (TPE) geçen yıl yapılan endüstriyel tasarım başvuruları, önceki yıla göre yüzde 9,4 artarak 45 bin 129'a ulaştı.


AA muhabirinin TPE verilerinden derlediği bilgiye göre, 2012 yılında 41 bin 220 olan endüstriyel tasarım başvuru sayısı, 2013 yılında yüzde 9,4 artarak 45 bin 129'a yükseldi. 


Bu dönemde yapılan başvuruların 43 bin 629'unu yerli tasarımlar oluştururken, yerli başvuru oranı önceki yıla göre yüzde 9,3 artış gösterdi. 


Geçen yıl en fazla endüstriyel tasarım başvurusu 17 bin 723'le İstanbul'dan gerçekleştirildi. Bu kentten yapılan başvurular yerli başvuruların yüzde 40'ını oluşturdu.


İstanbul'u, 5 bin 81 başvuruyla Gaziantep, 3 bin 655 başvuruyla Bursa, 2 bin 746 başvuruyla Ankara, 2 bin 429 başvuruyla İzmir izledi.


Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Erzincan, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Siirt, Sinop, Şırnak,...