15 / 05 / 2024

En Temiz Köyüm Projesi

En Temiz Köyüm Projesi

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerdeki temizlik sorununun çözümü için başlatılan ''En Temiz Köyüm Projesi'' yarışmasında ilk üçe girecek köylere para ödülü verilecek

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, dün 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve asrın felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’taydı. Ercan kentte yaptığı gözlemler ile ilgili paylaşımlarının arasında kıyım olabilecek bir başka bölgeyi de açıkladı. 

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

En düşük emekli maaşına düzenleme: 11-12 bin TL'yi bulacak! Milyonlara son dakika müjdesi!

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği emekli maaş zammı için geri sayım başladı. Bunun yanı sıra en düşük emekli maaşının yükseltilmesi de gündeme geldi. İşte merak edilen ayrıntılar...

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Emekliye zam farkı müjdesi! Ocak 2024'te en düşük emekli maaşı 5 haneli oluyor!

Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK), Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine son dakika müjdesi geldi. 2024 yılının Ocak ayında en düşük emekli maaşı 5 haneli oluyor...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önceden iptal etmişti! İkizdere'deki kıyım için tekrar kollar sıvandı!

Fevzi Reis’in şirketi Reis RS Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İkizdere’deki kıyım için kolları yeniden sıvadı.

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Bakan Özhaseki’den müjde! Deprem bölgesine 100 bin çelik karkas köy evi!

Kayseri’de Anadolu Mobilya Fuarı’nda konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde köy evleri modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, en kısa zamanda çelik karkas üzerine depreme dayanıklı evlerin yapımına başlanacağını belirtti.

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen köy evleri Kasım'da teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felakei olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Hatay'da, Hatay'da depremzedeler için inşa edilen köy evleri Kasım'da teslim edilecek.

Emekliye yüzde 39,61 zam! En düşük emekli maaşı 10 bin 470 TL olacak! İşte kuruş kuruş hesaplanan yeni zamlı maaşlar...

Emeklileri ilgilendiren en düşük emekli aylığı miktarının tümüyle değiştirileceği açıklamaları yapılırken, yapılacak ek zam ve 2024 Ocak ayı artışına yönelik beklentiler de gündemdeki yerini koruyor. Bu kapsamda, emeklilere yüzde 39,61 zam gündeme geldi. İşte kuruş kuruş hesaplanan yeni maaşlar...

En Temiz Köyüm Projesi Haberi

En Temiz Köyüm Projesi

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerdeki temizlik sorununun çözümü için başlatılan ''En Temiz Köyüm Projesi'' yarışmasında ilk üçe girecek köylere para ödülü verilecek. 

     Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Banu Aslan Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerdeki temizlik sorununu gidermek için para ödüllü yarışma düzenlediklerini, yarışma için 1 Ocak itibarıyla başvuruları almaya başladıklarını söyledi. 

     İl genelinde 158 köyün yarışmaya katılabileceğini bildiren Can, yarışmaya katılmak isteyen köy muhtarlıklarının 15 Ocak'a kadar Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini kaydetti. 

     Köy muhtarlarının yarışma için gerekli taleplerin bulunduğu dosyayı müdürlüğe ulaştırmaları gerektiğini vurgulayan Can, şunları söyledi: 

     ''Muhtarlıklar tarafından sunulacak dosyalarda çevre düzeni, altyapı çalışmaları ve temizliğiyle ilgili konularda köy halkıyla birlikte yaptıkları çalışmalar, komisyon...