25 / 07 / 2024

en yakın mirasçıların tamamı tarafından red

en yakın mirasçıların tamamı tarafından red

Mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanırlar. Ancak, mirasçıların mirası reddetme hakları da bulunuyor. Peki, miras red hakkı ne zaman düşer?

İstanbul’a yakın arsa fırsatı! Belediye 13 arsa satıyor

Yalova Çınarcık’ta 13 adet arsa ihale ile satışa çıkarıldı. Kapalı teklif usulüyle satılacak gayrimenkullerle ilgili ayrıntılar tek tek açıklandı. İstanbul’a yakın arsa sahibi olmak isteyenler için işte ihale şartları…

Prof. Dr. Naci Görür: Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak!

Çanakkale Ezine'de sün saat 17.39'da 4.7 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. İstanbul ve çevre kentlerden de hissedilen depremle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür şimdilik en yakın depremin Marmara içinde olacağını söyledi.

Arazi yatırımcıları dikkat! Nerelerden imara yakın arazi satın almalısınız?

Arazi yatırımcılarının merak ettiği "Nerelerden imara yakın arazi satın almalısınız?" sorusunun yanıtını Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül verdi. 

Yeni emekli olacaklar dikkat: Bunu yaparsanız 31 bin TL'ye yakın maaş alacaksınız! Hemen bakın!

Emeklilik dilekçesinin verildiği tarihteki güncelleme katsayısı ömür boyu alınan emekli  maaşına etki ediyor. Bunu yapan emekliler 31 bin TL'ye yakın maaş alacak. İşte ayrıntılar...

Harvard raporu: Kiracıların sadece yüzde 6’ya yakını ev alabiliyor!

Yüksek konut fiyatları ve faiz oranları, her yerde ciddi bir sorun haline geldi. ABD, 30 senenin en pahalı konut piyasasıyla boğuşuyor. Dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi’nin son raporuna göre, ABD’deki kiracıların sadece yüzde 6’ya yakını ortalama fiyatlı bir konut alabiliyor.

Vergi paketine ekleniyor: Engelli yakınının ölümü halinde mirasçılara ÖTV’yi ödeme zorunluluğu geliyor!

ÖTV’siz araç satın alan ailenin, engelli yakının yaşamını yitirmesi durumunda söz konusu aracın ÖTV’sini tümden ödemesini gerektirecek bir madde vergi paketine ekleniyor.

Arsa ve evden sonra şimdi de Hollywood yakınındaki köy satışa çıkarıldı!

Hollywood'a yakın bir konumda yer alan ve 28 binadan oluşan gizemli köy satışa çıkarıldı. Köyün 213 milyon TL karşılığında satışa çıkarıldığı belirtilirken, emlakçılar kimliği açıklanmayan ünlü bir film yapımcısının da söz konusu köyle ilgilendiğini söyledi.

Dolar tarihi rekoruna yakın seyrediyor! Bugün dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? 28 Mart 2024 döviz kurları

Dolar/TL bugün tarihi rekoruna yakın seyrediyor. Güne yükselişle başlayan döviz kurları yatırımcılar tarafından araştırılmakta. Bugün dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? 28 Mart 2024 döviz kurları...

Altın son 2 ayın zirvesine yakın seyrediyor! Elinde altını olan köşeyi döndü! 4 Mart 2024 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde son iki ayın zirvesine yakın seyrediyor. Bugün altın fiyatları yükselirken, yatırımcılar güncel canlı altın fiyatlarını araştırıyor. Altın fiyatları bugün ne kadar? 4 Mart 2024 altın fiyatları.

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Gaziantep'teki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi. Söz konusu proje kapsamında, depremlerden en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçesinden ise 5 bin 284 başvuru geldi.

en yakın mirasçıların tamamı tarafından red Haberi

en yakın mirasçıların tamamı tarafından red

Miras red hakkı ne zaman düşer?

Miras hukukuna göre yasal mirasçıya kalan miras, üç ay içinde reddolunabilir. Bu süre, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe mirasbırakanın ölümünü öğrendikleri; vasiyetname ile atanmış mirasçılar için mirasbırakanın tasarrufunun kendilerine resmen bildirildiği tarihten işlemeye başlar. Peki, miras red hakkı ne zaman düşer?


Ret hakkının düşmesi

Yasal süre içinde mirası reddetmeyen mirasçı, mirası kayıtsız şartsız kazanmış olur.


Ret süresi sona ermeden mirasçı olarak tereke işlemlerine karışan, terekenin olağan yönetimi niteliğinde olmayan veya mirasbırakanın işlerinin yürütülmesi için gerekli olanın dışında işler yapan ya da tereke mallarını gizleyen veya kendisine maleden mirasçı, mirası reddedemez.


Zamanaşımı veya hak düşümü sürelerinin dolmasına engel olmak için dava açılması ve cebrî icra takibi yapılması, ret hakkını ortadan kaldırmaz.


III. Mirasçılardan biri tarafından...