29 / 04 / 2024

en yakın yasal mirasçılar kimlerdir

en yakın yasal mirasçılar kimlerdir

Bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu menkul ve gayrimenkuller mirasçılara kalıyor. Peki, en yakın yasal mirasçılar kimlerdir?

Yasal mirasçılar kimlerdir?

Bir kimsenin vefat etmesi durumunda, geride bıraktığı taşınmaz malları miras hukuku gereğince yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, kanunen yasal mirasçılar kimlerdir? En yakın yasal mirasçılar kimlerdir?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Gaziantep'teki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi. Söz konusu proje kapsamında, depremlerden en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçesinden ise 5 bin 284 başvuru geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projelere başlayacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası'ndaki 3 ilçeden geçen 8 istasyon ve 10,9 kilometrelik Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli Metro hattında kazı çalışmalarını bitirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projeleri başlayacağız.

Metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor! İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları!

Endeksa tarafından açıklanan resmi verilere göre, metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor. İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları...

Okul servis ücretleri tavan yaptı: En yakın mesafe İstanbul'da 11 bin 310, Ankara'da 10 bin 400 TL oldu! 

Okul servisi ücretlerinde yaşanan artış, okulların açılmasıyla yeniden gündeme geldi. Açıklanan rakamlara göre, en yakın mesafe İstanbul'da 11 bin 310, Ankara'da 10 bin 400 TL oldu. İşte ayrıntılar...

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

Yarısı Bizden Kampanyası'na en az başvuru faya en yakın yerden!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına yapılan başvuru sıralamasında Adalar en alt sıralarda yer aldı.

Benzine büyük zam geliyor! Rakamı duyan sürücüler direksiyonu en yakın en yakın akaryakıt istasyonuna kırdı!

Benzine büyük zam geliyor! Resmen tek tek açıklandı, rakamı duyan sürücüler direksiyonu en yakın en yakın akaryakıt istasyonuna kırdı.

Doların 19 lira olacağı tarih! Analistler art arda açıkladı! Bir nefes kadar yakın, koşun hemen bakın!

Doların 19'u ne zaman göreceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Analistler ise 19 liranın dolara bir nefes kadar yakın olduğunu belirtti. Şansınız varken hemen bakın, sonra üzülmeyin! Peki, dolar ne zaman 19 lira olacak? İşte o tarih...

Okul servis ücreti nasıl hesaplanır 2022? En yakın ve en uzak okul servis ücreti ne kadar?

Okul servis ücretlerine dair aramalar hız kazandı. İşte en yakın ve en uzak yerlerin okul servis ücretleri!

Emekli maaşı alanlar yarın en yakın PTT şubesine koşsun! En az 30 bin TL yatırılacak! İşte detaylar!

Emekli maaşı alan vatandaşlar yarın en yakın PTT şubesine gidip başvursun. İşte merak edilen detaylar!

İstanbul'daki riskli 200 bine yakın yapı dönüştürülmeli!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’un çare bulmak zorunda olduğumuz en kritik meselesi, bizim tespitlerimize göre, 200 bine yakın riskli yapının bir şekilde dönüştürülmesi" dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın iş yerlerinde kira tartışması!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 20 yıl süre ile işletme hakkını elinde tutan Malezyalı, Malaysia Airports Holdings Berhad pandemi nedeniyle zor günler yaşayan, havalimanı içinde hizmet sunan 50'ye yakın iş yerine kiralarını ödemedikleri için ihtarname gönderdi.

en yakın yasal mirasçılar kimlerdir Haberi

en yakın yasal mirasçılar kimlerdir

Mirasbırakanın en yakın yasal mirasçıları kan hısımları oluyor. Kan hısımları altsoy, anne-baba, büyük ana ve büyük baba, evlilik dışı hısımlar ve sağ kalan eş olarak sıralanıyoe.

Medeni Kanun gereğince mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçı oluyor.

Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alıyor.

Ana ve babanın mirasçılığı

Çocuğu veya çocuğunun çocukları bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babası oluyor. Anne ve baba eşit olarak mirasçı oluyor. 

Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alıyor.

Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalıyor.

Büyük ana ve büyük babanın mirasçılığı

Altsoyu, ana ve babası ve onların altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, büyük ana ve büyük babaları oluyor. Bunlar, eşit...