07 / 05 / 2024

en yaygın metro hatları

en yaygın metro hatları

Günümüzün büyük kentlerinde en önemli ulaşım araçlarının başında yer alan metro hatları hızlı ve güvenli bir yolculuk fırsatı sunuyor. İşte dünyanın en yaygın metro ağına sahip kentleri...

TÜİK açıkladı: 5 bin 126 çift, 1 sene dolmadan boşandı!

TÜİK tarafından Türkiye'de 5 bin 126 çiftin 1 sene dolmadan boşandığı, en yaygın boşanma sebebinin de şiddetli geçimsizlik olduğu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti 25 Aralık'ta açılıyor! 2024'e iki pistle girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 25 Aralık Pazartesi günü açılacağını duyurdu. İşte detaylar...

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!

Milyonlarca vatandaş, artan kira giderleriyle baş etmenin yollarını arıyor. Bunlardan en yaygın olanı ise ‘ev arkadaşlığı’ oldu. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla bireyin yaşadığı konutların sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Bitcoin Fed kararı sonrasında 35 bin doların üstüne çıktı!

En yaygın kripto para birimi olan Bitcoin, Fed’in faizi sabit bırakmasından sonra 35 bin doların üstünü gördü. Karar sonrası 35 bin 990 dolar seviyesini gören kripto para birimi 35 bin 134 dolar seviyesinde seyrediyor.

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Dacia'dan bu yılın en çılgın kampanyası! Duster fiyatları otomobil sektörünü yıktı geçti! 

Yeni otomobil almak isteyen kişiler otomotiv markalarının kampanyalarını mercek altına aldı. Dacia'dan bu yılın en çılgın kampanyası! Duster fiyatları otomobil sektörünü yıktı geçti. İşte detaylar...

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti için geri sayım başladı! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımında sona gelinen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistini inceledi. Pisti tamamlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Okul servis ücretleri tavan yaptı: En yakın mesafe İstanbul'da 11 bin 310, Ankara'da 10 bin 400 TL oldu! 

Okul servisi ücretlerinde yaşanan artış, okulların açılmasıyla yeniden gündeme geldi. Açıklanan rakamlara göre, en yakın mesafe İstanbul'da 11 bin 310, Ankara'da 10 bin 400 TL oldu. İşte ayrıntılar...

Atağa geçen doların fırlayacağı tarih belli oldu! O gün ekranlar patlayacak, dövizciler dolup taşacak

Dün kapanışını 20,45 TL'den yapan dolar kuru bugün yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar kaç lira? soruları gündemde yer alıyor. Bununla birlikte doların ne kadar olacağı ise merak ediliyor. Atağa geçen doların fırlayacağı geçeceği tarih belli oldu!

Bizim Toptan’ın net satış gelirlerinde akılları baştan alacak büyüme!

Türkiye’nin mağaza sayısı konusunda en büyük ve en yaygın organize toptan marketi Bizim Toptan, 2023’ün ilk çeyrek sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Bizim Toptan, net satış gelirlerinde yüzde 91,5 büyüme gerçekleştiğini paylaştı.

Sağlık çalışanları dikkat! 120 saati geçen icap nöbetlerinde son dakika gelişmesi! Ücret verilecek mi? 

Sağlık çalışanlarının 120 saati geçen icap nöbetleri ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Anayasa Mahkemesi, yeni alınan bir kararı paylaştı. 

Ocaklı fırınlar kaç TL, en uygun fiyatla nereden alınır? 6 Nisan 2023 fiyat listesi...

Mutfakların olmazsa olmazları arasında yer alan, çeşit çeşit yemeği aynı anda pişirme imkanı sağlayan ocaklı fırınlar yaygın bir kullanıma sahip. Peki, ocaklı fırında en çok tercih edilen marka hangisi? Beko ocaklı fırın kaç TL? İşte detaylar...

en yaygın metro hatları Haberi

en yaygın metro hatları

Günümüzün büyük kentlerinde en önemli ulaşım araçlarının başında yer alan metro hatları hızlı ve güvenli bir yolculuk imkanı sağlıyor. Milliyet Gazetesi'nden İhsan Dindar'ın haberine göre, metro hatları gelişen ülkelerin en büyük göstergesi olarak görülüyor. İşte dünyanın dört bir yanında en yaygın metro ağına sahip şehirleri..

1- Londra, İngiltere

Londra, İstanbul ve Paris ile birlikte dünyanın en eski metrosuna sahip şehirleri arasında bulunuyor. 1863 yılında hizmete açılan Londra metrosu 11 hat ve 270 istasyona sahip. Londra metrosu şu an günlük ortalama 4.5 milyon yolcuya hizmet veriyor. 

2- Hong Kong

218 kilometrelik bir uzunluğa sahip Hong Kong metro ağı 1979 yılında açıldı. Hong Kong metro hattının toplam 161 istasyonu bulunuyor.

3- Singapur

1987 yılında açılan Singapur metrosu, 170 kilometre uzunluğa sahip. 154 istasyondan oluşan...