05 / 05 / 2024

Endonezya gecekonduları

Endonezya gecekonduları

Dünyanın en büyük dönüşümlerinden biri Endonezya'nın Kampung Pelangi isimli köyünde gerçekleşti. Düzensiz ve plansız gecekonduların bulunduğu köydeki 232 konut yenilendi.

SON DAKİKA: Endonezya'da 7,1 şiddetinde deprem oldu!

Endonezya'nın Bali Denizi açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte bütün ayrıntılar...

Endonezya'daki 100'den fazla tropik ada açık artırmaya çıkıyor!

ABD’li müzayede firması Sotheby’s, Endonezya’da yer alan 100’den fazla tropikal adanın ‘geliştirme haklarının’ 8 ila 14 Aralık tarihinde açık arttırmada satılacağını duyurdu.

Binance Endonezya’da kripto platformu kuracak!

Binance Holdings bir kripto para işlem platformu kurmak amacıyla Endonezya’nın en zengin ailesi Hartonolar ve devlete ait bir Telekom operatörü ile görüşmeler sürdürüyor.

Çekmeköy'de gecekondularının yerine site yapılan sakinlerden tepki!

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde 2018'de İSKİ tarafından, derenin ıslah edileceği nedeniyle gecekonduların yıkımı yapıldı, fakat aynı yerde site inşa edildi. Çekmeköy'deki Farabi Sokak’ta yaşayan mağdur aileler, yaşadıklarını anlattı.

Endonezya'da 415 yapı zarar gördü!

Endonezya'nın Batı Sulawesi eyaletinin Majene bölgesinde dün yaşanan deprem sonucunda 415 yapının zarar gördüğü kaydedilerek, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Türk müteahhitler için Endonezya fırsatı!

Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, Endonezya'da 12 milyar dolarlık bir dönüşüm yapılacağını, ülkede ciddi bir konut sıkıntısı yaşandığını belirtti. Hitay, "Türkiye’den inşaat şirketleri bu projelere katılabilir" dedi. 

Basuki Hadimuljono: Türk şirketleri Endonezya’yı üs olarak kullanabilir!

Endonezya Bayındırlık ve İskan Bakanı Basuki Hadimuljono, Türkiye’den yapılacak yatırımları teşvik edeceğini vurgulayarak, "Türk şirketleri, Asya pazarına girmek için Endonezya’yı üs olarak kullanabilir" diye konuştu.

Endonezya'daki Saka Buana Camisi'nin yüzde 60'ı bambudan yapıldı!

Endonezya'nın Banten şehrinde inşa edilen Saka Buana Camisi mimarisi büyülüyor. Caminin yüzde 60'ı bambudan inşa edildi...

Endonezya'da futbol sahası hastaneye dönüştürülüyor!

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yer alan bir futbol sahası hastaneye dönüştürülüyor.

Endonezya'da 5,6 büyüklüğündeki depremde bazı binalar hasar gördü!

Endonezya'nın Kuzey Sumatra eyaletinde yaşanan 5,6 büyüklüğündeki deprem bazı binalara hasar verdi...

TOKİ'den Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'ye konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'deki afetlerin ardından bölgelerde yardım amaçlı konut, eğitim ve sağlık tesisleri inşa etti.

Didim'de baraka ve gecekondular yıkılıyor!

Aydın Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Fevzipaşa mahallesinde deniz kıyısında bulunan baraka ve gecekonduların yıkıldığını açıkladı.

Koronavirüsü Endonezya'nın dev projelerini vurdu!

Koronavirüs salgını dünyada yayılmaya devam ederken piyasalara ve ekonomiye etkisi devam ediyor. Endonezya'da planlama ve yatırım koordinasyonundan sorumlu bakanlık, Çin'de başlayan salgının 11 milyar dolar değerindeki projeyi sekteye uğratacağını söyledi.

Endonezya gecekonduları Haberi

Endonezya gecekonduları

Endonezya'nın Kampung Pelangi isimli köyü şimdilerde turist akınına uğruyor. Sebebi ise yaşadığı büyük değişim. Düzensiz ve plansız gecekonduların bulunduğu köydeki 232 konut gökkuşağı renklerine büründü.






54 yaşındaki ortaokul müdürü Slamet Widodo tarafından başlatılan proje için 22 bin dolar harcandı. Köydeki neredeyse tüm evler rengarenk boyandı.






Sokakların duvarlarına...