05 / 05 / 2024

endonezya Sangeang Api yanardağı

endonezya Sangeang Api yanardağı

Endonezya’nın Sumbawa adasındaki Sangeang Api yanardağının faaliyete geçmesinin ardından volkanik küller Avustralya’daki Darwin Uluslararası Havaalanı'ndaki çok sayıda uçak seferlerini iptal ettirdi. Küllerin 24 saat içerisinde kaybolması bekleniyor...

Son Dakika! 6,1 büyüklüğünde deprem

Endonezya'nın güney bölgelerinden biri olan Doğu Nusa Tenggara eyaletinde, 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kahve tiryakilerine kötü haber! Kahveye zam geliyor!

Dünyanın önde gelen kahve üreticilerinden Brezilya ve Endonezya'da gerçekleştirilen araştırmalar, hava olaylarının kahve üretiminde verimi azalttığını gösterirken Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, kahve üretiminde yaşanacak düşüşün etkisiyle fiyatların zamlanacağını ifade etti.

Türk kahvesi tutkunlarına kötü haber: Üretim düşüyor, kahve fiyatları zamlanacak!

Uzmanlar, iklim krizi nedeniyle dünyanın önde gelen kahve üreticileri arasında bulunan Brezilya ve Endonezya’da kahve üretiminde verimin düştüğünü belirtiyor. Üretimde yaşanacak düşüşün ise önümüzdeki günlerde fiyatlara yansıması kaçınılmaz görünüyor.

SON DAKİKA: Endonezya'da 7,1 şiddetinde deprem oldu!

Endonezya'nın Bali Denizi açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte bütün ayrıntılar...

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketi ile mücadele ederken Amerika Birleşik Devletleri’nden Endonezya'ya kadar birçok ülkenin kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yardım çalışmalarına devam ediyor.

Endonezya'daki 100'den fazla tropik ada açık artırmaya çıkıyor!

ABD’li müzayede firması Sotheby’s, Endonezya’da yer alan 100’den fazla tropikal adanın ‘geliştirme haklarının’ 8 ila 14 Aralık tarihinde açık arttırmada satılacağını duyurdu.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

Dolar, euro ve altın yatırımcıları dikkat! Gözler çıkacak kararda

Piyasalar için kritik Merkez Bankası faiz kararları perşembe günü açıklanacak. Birincisi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıklayacak. Öte yandan Avrupa Merkez Bankası, Japonya, Endonezya, Ukrayna ve Güney Afrika merkez bankaları da faiz kararlarını duyuracak.

Ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak son dakika gelişmesi! TMO'nun hamlesi sonrasında yasak kararı geldi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ayçiçek yağında arz sorunu ve olası fiyat artışlarına karşı ihale açtığı haberinin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Endonezya palm yağı ihracatına yasak getirdi. Kararın ayçiçek yağı fiyatlarını ateşleyeceği öne sürüldü

Binance Endonezya’da kripto platformu kuracak!

Binance Holdings bir kripto para işlem platformu kurmak amacıyla Endonezya’nın en zengin ailesi Hartonolar ve devlete ait bir Telekom operatörü ile görüşmeler sürdürüyor.

Endonezya'da 415 yapı zarar gördü!

Endonezya'nın Batı Sulawesi eyaletinin Majene bölgesinde dün yaşanan deprem sonucunda 415 yapının zarar gördüğü kaydedilerek, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Türk müteahhitler için Endonezya fırsatı!

Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, Endonezya'da 12 milyar dolarlık bir dönüşüm yapılacağını, ülkede ciddi bir konut sıkıntısı yaşandığını belirtti. Hitay, "Türkiye’den inşaat şirketleri bu projelere katılabilir" dedi. 

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat sektörü Çin'den sonra ikinci sırada!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Endonezya düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Türk şirketleri, pandemiye rağmen Endonezya'ya yatırım yapma ilgililer. İki ülke arasında özellikle inşaat alanında kamu-özel işbirliği modelini de konuştuk" dedi.

endonezya Sangeang Api yanardağı Haberi

endonezya Sangeang Api yanardağı

Endonezya’nın Sumbawa adasında bulunan Sangeang Api yanardağının dün faaliyete geçmesinin ardından volkanik küllerin Avustralya’ya ulaşması üzerine, Darwin Uluslararası Havaalanı'ndaki uçak seferleri iptal edildi.


Avustralya’nın kuzey bölgesinin başkenti Darwin'deki havaalanının sözcüsü, bugün tüm uluslararası ve yurt içi uçuşlarının iptal edildiğini söyledi.


 Meteoroloji bürosundan verilen bilgiye göre, bölgedeki yerleşim yerlerinden Kimberley ve Top End’i etkileyen volkanik küllerin güneydoğu yönüne dağılarak gittiği belirtildi.


Volkanik küllerin etkisinin 24 saat içinde kaybolmasını beklediklerini ifade eden Darwin Volkanik Kül Danışma Merkezi’nden Tim Birch, küllerin Avustralya - Malezya -Singapur seferlerini de etkileyebileceğini belirtti.


Başbakan Yardımcısı Warren Trurss, yaptığı açıklamada, yolculara bilet aldıkları havayolu şirketleri ile irtibata geçerek uçuşlar hakkında bilgi almalarını tavsiye etti. Trurss, ‘‘Rüzgar ve hava şartlarına bağlı olarak küller, Brisbane dahil olma üzere diğer uçuşları da etkileyebilecek potansiyele...