16 / 05 / 2024

Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Endüstri bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte endüstri bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik metni..

Endüstri Bölgeleri Yönetmeliği'nde değişiklik Resmi Gazete'de!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o yönetmelik ve yapılan değişiklikler...

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31905 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri  Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmlik bugünkü 31780 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31768 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31602 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31493 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Baykar Makina'nın Arnavutköy'deki arazisi Özel Endüstri Bölgesi oldu!

İnsansız hava aracı projeleriyle ön planda olan Baykar Makina'ya ait arazi, Cumhurbaşkanı Kararı'yla İstanbul Özel Endüstri Bölgesi kapsamına alındı. Özel endüstri bölgelerine dahil edilen firmalar önemli imkanlar buluyor. 

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tescil yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mustafa Varank'tan Filyos Endüstri Bölgesi açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Filyos Endüstri Bölgesi'ne ihalesiz şekilde 2 milyar liralık kamu yatırımı yapılacağı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

OSB Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik!

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre; imar mevzuatına ilişkin yeni düzenlemeler getirildi.

Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Haberi

Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Endüstri bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik tam metni!

Endüstri bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, yapılan değişiklikler şu şekilde sıralanıyor;


ENDÜSTRİ BÖLGELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 16/12/2004 tarihli ve 25672 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinde yer alan “Fizibilite raporu” ve  “Özet değerlendirme raporu” tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 


“Fizibilite raporu: Endüstri Bölgesi kurulacak ilin özelliklerini, ekonomik ve sanayi yapısını, talep edilen alanın konumu ve kadastral durumu ile diğer fiziki özelliklerini içeren raporu,”


“Özet değerlendirme raporu: Endüstri bölgesi kurulması talebinde bulunan kurum ve kuruluşların hazırlayacağı fizibilite raporu ile Bakanlıkça hazırlanan yer seçimi raporu bilgilerinin özetlendiği, Kurula önerilebilecek özellikteki en uygun alanı ve yerleşim birimini tanıtıcı bilgileri...