18 / 05 / 2024

enerji tasarrufunun ülkeye faydaları nelerdir

enerji tasarrufunun ülkeye faydaları nelerdir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yardımcısı Hasan Murat Mercan, tüketiciyi yerli ve yenilenebilir kaynaklardan daha çok yararlanmaya çağırdı. Mercan, enerji tasarrufunun ekonomiye önemli katkı sunacağını ifade etti...

HD filtreli ve enerji tasarruflu Samsung AR35 silver split klimada süper fiyat!

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Samsung, adından çok söz ettirecek bir klima üretti. Enerji tasarrufunun, hd filtre ve iyi uyku modunun bulunduğu AR35 silver split klima görücüye çıktı.

Yapı Kredi'den konutlardaki yeşil dönüşüme destek!

Yapı Kredi Bankası, binalarda enerji tasarrufunun bilincini artırmak için Doğa Dostu Mortgage ürününü hizmete sundu.

Cafer Gürcafer: Ülkeye giren bütün inşaat malzemeleri denetlenmeli!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yönetim Kurulu Üyeleri, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy'u ziyaret etti. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Gürcafer ziyaret sırasında, 'Ülkeye giren inşaat malzemeleri denetlenmeli' dedi.

Altensis'ten kentsel dönüşüme yeşil güç önerisi!

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, dönüşümün yeşil bina standartlarına uygun yapılması halinde, senede 3 milyar dolarlık enerji tasarrufunun mümkün olduğunu belirterek, “Dönüşüm yatırımlarının hızlı amorti edilmesinin yolu yeşil binalardan geçiyor” dedi.

Ticari binalar ve AVM'lerde yüzde 15 enerji tasarrufu hedefleniyor!

Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Bıyık, ticari binalar ve AVM'lerde yüzde 15'e varan oranda enerji tasarrufunun hedeflendiği bir proje geliştirdi.

Doğru iklimlendirme enerji tasarrufunun en önemli konusu!

Isıtma-soğutma sektörünün öncü firması Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle yaptığı açıklamada azalan enerji kaynaklarına dikkati çekti.

Binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufu mümkün!

Mersin'de düzenlenen "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminerde, binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufunun mümkün olabileceği vurgulandı. İşte açıklamalar...

Türkiye'nin en büyük rüzgar enerji santrali açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en büyük rüzgar enerji santralinin açılışında yaptığı konuşmasında, "Benim kavgam ülkeye ve milletine düşmanlık edenleredir" dedi...

Polisan Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası aldı!

Polisan Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası aldı. Çevreci ve sürdürülebilir üretim prensibiyle sektörüne ve ülkeye katkılarına devam eden Polisan, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikasını aldı.

İbrahim Tuza: Çevreci ürünlerle geleceğe yatırım yapıyoruz!

Enerji Verimliliği Haftası'nda enerji tasarrufunun, ithalatta bağımlı bir ülke olan Türkiye'nin önemini belirten Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar için fırsat olduğunu söyledi.

İbrahim Tuza: Tasarrufun merkez üssü kentsel dönüşüm!

Enerji tasarrufunun, ithalatta dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye için önemine dikkat çeken Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

İbrahim Tuza: Kentsel dönüşüm çevreci binalar için fırsat!

Enerji Verimliliği Haftası’nda enerji tasarrufunun, ithalatta dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye için önemine dikkat çeken İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Zafer Yavuztürk'ten enerji tasarrufu önerileri!

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği Başkanı Zafer Yavuztürk, soğuk kış günlerinde enerji tasarrufunun önemine değinerek, evin tüm pencerelerinde ısı yansıtıcı film uygulanmasının soğuğu engelleyebileceğini belirtti.

enerji tasarrufunun ülkeye faydaları nelerdir Haberi

enerji tasarrufunun ülkeye faydaları nelerdir


5. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı WOW Hotel’de başladı. 11 Ocak'a kadar devam edecek forum ve fuarın açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yardımcısı Hasan Murat Mercan, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı tarafından yapıldı. 


Açılışta enerji verimliliğinin önemini anlatan Hasan Murat Mercan, Türkiye’nin kaynak kullanımında daha temkinli olması gerektiğini dile getirdi. Mercan, idare olarak yerli ve yenilenebilir kaynak kullanımını artırmayı temel aldıklarını belirtti ve “Enerjinin büyük bölümünü ithal eden, yüzde 75 oranında dışa bağımlı olan Türkiye’de yerli katkı oranını artırmak çok mühim.” dedi. İlaveten kıt kaynakların tasarruflu kullanımının ekonomiye katkı sunacağını; ithalat bağımlılığını daraltacağını kaydeden Mercan, enerjinin verimli kullanımı ile ilgili projelerde de yerlilik oranının artırılması temennisinde bulundu. 


Yenilenebilir...