09 / 05 / 2024

enerji teşvik sistemi

enerji teşvik sistemi

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Atilla Gürbüz, "2014 yılında enerji üretim tesislerinde yerli ekipman kullananlar garantili fiyat mekanizmalarının yanı sıra yerli katkı için de ayrıca teşvik alacaklar" dedi...

Bakan Tunç: Boş evini kiraya vermeyene ceza değil, teşvik verilebilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, boş tutulan ve kiraya verilmeyen evler ile ilgili gerek vergisel anlamda gerek diğer anlamlarda bir teşvik sistemi getirilebileceğini belirtti. Bakan Tunç, bu konuda cezai yaptırımın en son düşünülecek şey olabileceğini söyledi.

2020'nin ilk 6 ayında 156 yatırım projesi teşvik kapsamına alındı!

2020'nin ilk yarısında başta imalat sanayi olmak üzere eğitim, sağlık ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek 156 yatırım projesi de teşvik kapsamına alındı.

Hazine arazileri yetmez, teşvik sistemi de değiştirilmeli!

Ekonomide son alınan kararların korona virüs gerekçesiyle gündelik olmamasını temenni eden üreticiler, “Hazine arazileri yetmez, destekleme ve teşvik sistemi de değiştirilmeli” çağrısında bulundu. 

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

BDDK'dan konutlarda enerji verimliliğine teşvik!

BDDK'dan konutlarda enerji verimliliğine teşvik geliyor. Enerji performansı 'A' sınıfı olan konutlar için oran yüzde 90, 'B' sınıfı olan konutlar için oran yüzde 85'e çıkacak. 

125 milyarlık Proje Bazlı Teşvik Sistemi!

Ekonomi Bakanlığı "Süper teşvik" olarak da adlandırılan Proje Bazlı Teşvik Sistemi'ni hayata geçiriyor...

Yatırım teşvik sistemi iyileştirilecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, teşvik ve desteklerle ilgili bilgilendirme yaptı. Zeybekci, yatırım teşvik sisteminde ciddi iyileştirmeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Süper Teşvik Sistemi'nde yıl sonu hedefimiz 100 milyar TL!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada, "Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sisteminde (Süper Teşvik) yıl sonu hedefimiz 100 milyar lira." dedi.

Proje bazlı yatırım teşvik sistemi için görüşmeler başladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Zeybekci, proje bazlı yatırım teşvik sistemi için yoğun çalışıldığını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Teşvik Paketi Karadeniz'de de uygulansın!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, hükümetin doğu ve güneydoğu illeri için açıkladığı teşvik programını Karadeniz için de uygulanmasını istedi. Bektaşoğlu, bölgede işsizlik, yoksulluk, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, tarım gibi pek çok alanda kamu hizmetinin eksik dedi.

Güneş enerjisi santrali yatırımları teşvik kapsamında!

Hükümet, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiği desteği artırıyor. Bu çerçevede güneş enerjisi santrali yatırımları da teşvik kapsamına alındı.

Yabancı yatırımcıya yeni teşvik sistemi oluşturulacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için yeni bir teşvik sistemi oluşturulacağını belirtti.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

enerji teşvik sistemi Haberi

enerji teşvik sistemi


Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi tarafından ortaklaşa hazırlanan 2. Güneş Sempozyumu ile RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı eş zamanlı olarak başladı. 


Sempozyum ve fuar için düzenlenen resmi açılış töreninde konuşan Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Atilla Gürbüz, sosyal ve ekonomik kalkınmanın temel girdisi olan enerjinin çeşitliliği, verimliliği ve  maliyetinin azaltılmasına dönük tüm dünya ülkelerinin politikalar ürettiğini söyledi. 


Türkiye'nin de yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından öncelikli ve maksimum düzeyde yararlanmak için mevzuat çalışmalarını tamamladığını kaydeden Gürbüz, 2023 yılında tüketilen enerjinin asgari yüzde 30'unun yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmasının hedeflendiğini bildirdi. 


Enerjide dışa bağımlılığın asgariye indirilmesi için enerji sektörü endüstrisinin gelişmesini de arzu ettiklerini kaydeden Gürbüz, elektrik üretim tesislerinde yerli ekipmanın seçilmesi için teşvik...