04 / 10 / 2024

enflasyon faiz

enflasyon faiz

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun TL cinsinden kredi kullanacak şirketlere 'Elindeki fazla dövizi sat' anlamına gelen 24 Haziran kararından ilk etapta bine yakın şirketin etkilenmesi bekleniyor. Peki şirketler bu durumda ne yapacak? Uzmanlar yorumladı...

UBS, BBVA ve Barclays’ten TCMB faiz tahmini! Faiz indirimi 2025’e ötelenebilir...

UBS, BBVA ve Barclays, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi beklentilerini duyurdu. Buna göre, bu kurumlar, enflasyon verileri ve mevcut ekonomik koşullara dayanarak farklı tarihlerde faiz indirimi öngördüklerini kaydettiler. UBS, BBVA ve Barclays'ın faiz tahmini ne yönde?

Yüksek faiz ve enflasyon baskıları son çeyrekte konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Konut piyasası, son dönemde çeşitli dinamiklerle şekilleniyor. Gayrimenkul uzmanı Ceyda Ufuk, yüksek faiz oranları ve enflasyon baskılarının sektöre etkilerine değinerek önemli değerlendirmelerde bulundu.

10 milyonluk dairenin kirası 50 bin TL, faiz getirisi 450 bin TL! Konut mu, faiz mi? 

Yükselen enflasyon karşısında vatandaşlar ellerindeki parayı değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Bunlardan biri de son zamanlarda bir çok yatırımcının tercih ettiği mevduat faizi. Peki 10 milyon lira ile bir konut almak mı, 450 bin liralık faiz getirisi mi? Hangisi mantıklı?

Haziran ayı faiz kararı bu hafta belli olacak! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bu hafta bir toplantı gerçekleşecek. Bu kapsamda, yapılacak toplantıda Haziran ayı faiz kararı ele alınacak. Merkez Bankası faiz kararına kısa süre kala beklenti anketi sonuçları duyuruldu. Haziran ayı enflasyon beklentisi rakamları neler?

Mevduat faiz oranları değişti! 1 milyon TL'si olanlar, 42 bin TL alabilir...

Haziran 2024 itibari ile Türkiye'deki mevduat faiz oranları, Merkez Bankası'nın para politikası kararları ve enflasyon verileri kapsamında değişiklik gösterdi. Buna göre faiz oranları da güncellendiği kaydedildi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Yüksek enflasyon ve faiz ortamı konut satışlarını durma noktasına getirdi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt düşüş gösteren konut satışlarına değinerek yüksek enflasyon ve faiz ortamının konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Faiz, dolar, enflasyon yıl sonunda böyle olacak!

Merkez Bankası, piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren mayıs ayı anketini açıkladı. Buna göre yıl sonunda

300 bin liranın faiz getirisi rekor kırdı! 300 bin TL 3 ayda ne kadar getiri sağlıyor!

Vatandaşlar sürekli yatırım konusunda, mevduat mı? altın mı? döviz mİ? taşınmaz mı? nereye yatırım yapmalıyım diye araştırıyor. Enflasyon, geçim sıkıntısının yaşandığı son yıllarda elinde bir miktar parası olan vatandaşlar faiz getirisi olan mevduata yönlendiriyorlar.

8 kurum yeni enflasyon tahminini peş peşe açıkladı!

Ülkemizde 2023 yılı enflasyon beklentileri ayrışıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz artışlarına rağmen enflasyon beklentilerinin yüksek olduğunu açıkladı. Gündemden düşmeyen asgari ücret zammı enflasyon beklentilerini etkilerken, 8 kurumun enflasyon tahmini de dikkat çekti...

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz beklentisini açıkladı.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

32 günlük vadeli mevduat faiz oranları son derece rekabetçi bir seviyeye ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından, bankaların vadeli mevduat hesapları için sunulan faiz oranlarında belirgin bir artış yaşandı. Vadeli mevduat hesaplarına yatırım yapmak bu dönemde oldukça önemli bir finansal karar haline geldi.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

enflasyon faiz Haberi

enflasyon faiz

AK Parti Türkiye Ekonomi Modeli adını verdiği yeni sistemle düşük faiz, yüksek ihracat adımını attı. 'Faiz sebep enflasyon sonuçtur' olarak açıklanan ekonomi modelinde büyümeyi desteklemek için faizler düşük tutuluyor. Düşük faiz enflasyonu tetikliyor. Faizlerin enflasyona paralel bir şekilde artması engellenince bu sefer gerek kişisel gerek kurumsal düzeyde tasarruflar dövize kayıyor.

Düşük faiz ortamında Türk Lirası cinsi varlıklar cazip olmadığı için ülkeye dışarıdan döviz girişi olmuyor tam tersine artan kırılganlık ve risklerle içerideki döviz arzı da dışarı kaçıyor. Bu nedenle bir süredir döviz likiditesinde ciddi bir açık yaşanıyor.

Hükümet döviz açığını azaltmak için şirketlerin elinde tuttukları dövizi piyasaya sürmesini istedi.

Döviz piyasasına yapılan ek düzenlemeler giderek artan döviz ihtiyacına dikkat çektiği için dolarizasyonu daha da artırması bekleniyor.

Peki şirketler bundan sonra ne yapar, süreç nereye doğru evrilir uzmanlar yorumladı.

BBC...