05 / 05 / 2024

enflasyon neden yükseliyor

enflasyon neden yükseliyor

Ekonomist Dr. Şeref Oğuz, tüketici ve üretici fiyatları arasında 60 puan fark oluştuğunu açıkladı. ÜFE'nin yüzde 144.61'i gördüğünü açıklayan Oğuz, enflasyonun yüzde 140'a merdiven dayadığını belirtti.

Enflasyon ne zaman düşecek? Üç ekonomistten acı reçete!

Türkiye’de enflasyon problemi hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Hükümet bu sorunun kısa sürede çözüleceğini belirtirken ekonomistlere göre enflasyonun düşmesi pek olası değil.

Enflasyon neden yükseliyor?

Cuma günü açıklanan Haziran ayı enflasyon verileri, beklentilerin yaklaşık iki kat üzerinde gelerek senelik enflasyonu yüzde 12,6'ya çıkardı. Peki ne oldu da talebin böylesine düştüğü bir krizin ortasında enflasyon rakamı bu kadar yüksek geldi? İşte cevabı...

Dolar neden yükseliyor sorusuna, vatandaştan cevap!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan enflasyonla mücadele programına rağmen dolardaki artış devam ediyor.  Peki dolar neden yükseliyor? Vatandaş sosyal medya üzerinden bu sorunu cevabını bakın nasıl verdi.

Konut fiyatları neden yükseliyor? 36 yıllık emlakçı açıkladı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gazi Çelik açıklamasında konut fiyatlarının neden yükseldiğini de açıkladı.

Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 35 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar yükseliyor!

Yüksek enflasyon nedeniyle maliyetlerde yaşanan artış, iç turizmde bu sene de yüzde 100'den fazla zamlara sebep oldu. Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 35 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar yükseliyor. 

Dolar yükseliş trendine devam ediyor! Dolar neden yükseliyor? Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 8 Haziran 2023 dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru, haftanın dördüncü işlem gününde de yükseliş trendine devam ediyor. Peki dolar neden yükseliyor? Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 8 Haziran 2023 dolar/TL kuru.

Türkiye’nin CDS primi neden yükseliyor?

Türkiye'nin beş senelik CDS'i çarşamba günü 10 baz puan düşerek 668'e indi. Fakat CDS, 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde tamamlamasının ardından 200 baz puan artarak 702 puana kadar yükselmişti. Peki, neden CDS primi yükseliyor?

Konut fiyatları neden yükseliyor? Konut Fiyat Endeksi'ndeki artış 4 yılda yüzde 652 oldu!

Konut satışları Nisan'da yüzde 35, yılın ilk dört ayında yüzde 18.6 düştü. Ancak fiyatlardaki yükseliş tüm hızıyla sürüyor. Peki konut fiyatları neden yükseliyor?

Yumurta fiyatlarından üretici de şikayetçi!  Peki fiyatlar neden yükseliyor?

 Son dönemde yumurta fiyatındaki hızlı yükseliş vatandaşı isyan ettirirken, üreticilerin de hızlı yükselişten memnun olmadığı ortaya çıktı. Peki üretici fiyat artışına ne diyor? Yumurta fiyatları neden yükseliyor?

Kripto para yatırımcıları dikkat! Kripto paralar neden yükseliyor?

Her gün giderek artan takipçi sayısı ile kripto para piyasası gündemden düşmüyor. Peki kripto paralar neden yükseliyor?

Euro neden yükseliyor? Sorusunun yanıtı belli oldu! Euro kurunda son dakika gelişmeleri...

Dolar/TL kuru yerinde sayarken, euro son iki ayda ciddi yükseliş gösterdi. Ekim ayında 18,12 liradan işlem gören euro şu anda 19,50 TL'ye geldi. Peki euro neden yükseliyor? İşte euro kurunda son dakika gelişmeler.

Dolar neden yükseliyor? 

ABD Merkez Bankası (FED) faiz oranını beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artırdı. Karar sonrası dolar yükselmeye başladı. Peki dolar neden yükseliyor?

Konuta hücum başladı, fiyatlar bir yılda yüzde 200'e yakın arttı! Ev fiyatları neden yükseliyor? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut fiyatlarındaki artışı kaleme aldı. Peki ev fiyatları neden yükseliyor? İşte ayrıntılar...

Gram altında kayış koptu! Herkesin merak ettiği ''altın neden yükseliyor'' sorusunun net yanıtı şimdi geldi

Altın fiyatları son 7 ayın en hızlı yükselişini dün kaydetti. Gram altın 900 TL seviyesinden 1000 TL seviyesini geçt. Gram altında resmen kayış koptu. Peki altın fiyatları neden yükseliyor? İşte net yanıtı...

Dolar neden yükseliyor, yükseliş daha ne kadar sürecek? İşte tüm soruların yanıtı...

Uzmanlar, yüksek enflasyon endişesiyle Fed'in faiz arttırma kararına yönelik beklentilerin artması ve büyümeye dair endişelerin yatırımcıların güvenli liman olarak tanımladıkları dolara yönelmelerine sebep olduğunu ifade ediyor. 

enflasyon neden yükseliyor Haberi

enflasyon neden yükseliyor

Tüketici fiyatlarında meydana gelen artış son 24 senenin en yüksek seviyesi olan yüzde 79.9'a, üretici fiyatlarındaki artış da yüzde 144.61'e 

Dünya gazetesi yazarı Ekonomist Dr. Şeref Oğuz, kaleme aldığı yazısında TÜFE ve ÜFE fiyatlarını yorumladı. Oğuz, "Maliyetleriniz yüzde 144 artarken tüketiciye yansıtılabilen yüzde 80’de kalır mı?" diye bir soru yöneltti.

Oğuz daha sonra, TÜFE yani tüketici fiyatlarında yaşanan artışın yüzde 79,6'yı, ÜFE yani üretici fiyatlarındaki artış yüzde 144,61'yo gördüğünü belirtti. Bu durumun anlamını açıklayan Oğuz, "Bir üreticinin katlandığı maliyet; yüzde 144 oranında arttı. Aradaki fark ise 65 puan. Bu fark genelde 5-10 puan arasında değişir. Oysaki şimdi normalin 6 katına çıkmış durumda…" ifadelerini kullandı.

Bu durumun sürdürülebilir olup olmadığını sorgulayan Oğuz, Maliyetleriniz yüzde 144 artarken tüketiciye yansıtılabilen yüzde 80’de kalır...