30 / 04 / 2024

enflasyon tahmini

enflasyon tahmini

Goldman Sachs analistlerine göre, Türkiye'de enflasyonun yıllık bazda zirveyi göreceği tahmin ediliyor…

8 kurum yeni enflasyon tahminini peş peşe açıkladı!

Ülkemizde 2023 yılı enflasyon beklentileri ayrışıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz artışlarına rağmen enflasyon beklentilerinin yüksek olduğunu açıkladı. Gündemden düşmeyen asgari ücret zammı enflasyon beklentilerini etkilerken, 8 kurumun enflasyon tahmini de dikkat çekti...

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz beklentisini açıkladı.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

TCMB Başkanı Erkan resmen açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak güncellendi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan son dakika yıl sonu enflasyon açıklaması geldi. Erkan yıl sonu enflasyon tahmini orta noktalarını 2023 için yüzde 65 olarak açıkladı.

Son dakika! Merkez Bankası resmen açıkladı! Enflasyon tahmini yükseldi! Yıl sonunda dolar 30 lira olacak!

Son dakika haberine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) piyasa katılımcıları anketi sonuçları açıklandı. Buna göre  Katılımcıların 12 ay sonraki enflasyon beklentisi yükselirken, yıl sonunda dolar 30,14 lira olacak.

OVP hesapları sil baştan değiştirdi: Kıdem tazminatında yeni tavan ücret belli oldu... 

Toplu sözleşme zammı ve sene sonu enflasyon tahmini belli oldu. Orta Vadeli Program (OPV) hesapları yeniden şekillendirdi. Peki, Kıdem tazminatında yeni tavan ücret ne kadar oldu? İşte detaylar...

İngiliz dev bankadan dolar tahmini: Dolar o tarihte 39 TL olacak!

İngiliz banka Barclays tarafından enflasyon ve dolar tahmini geldi. Dev banka yüksek enflasyon ve yüksek cari açıktan dolayı hem kur hem de faiz tarafındaki beklentisini açıkladı.

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere son dakika yüzde 31.92 zam müjdesi! Emekliler hemen baksın!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca açıklanan yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 58 olarak paylaşıldı. Açıklanan oran sonucunda zamlı emekli maaşları için yeni hesaplamalar hız kesmeden sürüyor. Peki, emeklilerin yeni zamlı maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’liler için 2024 Ocak zammına ilişkin ilk zam oranı verildi!

Toplu sözleşme maratonu öncesi 6.5 milyon memur ve emekli, 2024 yılı Ocak ayı için beklediği zamma ilişkin ilk işareti aldı. Türkiye Cmuhuriyet Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini, ocak artışına ilave edilecek enflasyon farkı hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...

Ünlü ekonomistten enflasyon tahmini: TÜİK yüzde 4.95’in üzerinde bir oran açıklamayacak!

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş 5 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamı ile ilgili tahminde bulunarak TÜİK’in yüzde 4.95’in üzerinde bir oran açıklamayacağını belirtti.

SSK ve Bağ-Kur’da maaş enflasyon farkı belli oldu! İşte en yeni maaş tablosu!

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi temmuz ayı maaş zammını merak ederken, 4 aylık enflasyon hesaplamaları da şimdiden yapılmaya başlandı. Bu kapsamda, enflasyon tahmini de belli olmaya başladı.

Emekli ve memur maaşlarına zam netleşiyor! Tablo sil baştan değişti

Emekli zammı ve memur zammı için Temmuz 2023 rakamları ortaya çıkıyor. Bu kapsamda Merkez Bankası kritik bir veri paylaştı. 6 aylık enflasyon tahmini netleşirken hem emekli hem çalışan tüm meslek gruplarında yeni memur maaşları için hesaplama yapıldı. İşte tüm detaylar...

Memur ve emekli maşları sil baştan hesaplandı! Yeni maaşlar ortaya çıkmaya başladı! Son dakika...

Emekli ve memur zammı için Temmuz 2023 rakamları sil baştan hesaplandı. 6 aylık enflasyon tahmini netleşirken yeni maaşlar ortaya çıkmaya başladı.

enflasyon tahmini Haberi

enflasyon tahmini

Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs'ten, Türkiye için enflasyon tahminleri geldi. Rusya-Ukrayna savaşının gölgesinde Türkiye'de daha düşük büyüme ve daha yüksek enflasyona neden olacağı öngörülüyor. Goldman Sachs ekonomistleri, “Enflasyon yıllık bazda zirveyi görecek” derken bir diğer yandan büyüme oranının ise düşeceği konusunda uyardılar.

Türkiye'de enflasyonun yıllık bazda yüzde 60'ı aşarak zirveyi göreceği tahmininde bulunan Goldman Sachs analistleri, yıl sonunda ise yüzde 45 seviyesine kadar ineceğini bildirdi. Emtia fiyatları ve gevşek para politikası kaynaklı yukarı yönlü risklere dikkat çeken analistlerin, Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesinde büyüme ve cari denge göstergelerine ilişkin öngörüler de yer alıyor.

Bloomberght'nin haberine göre, enerji fiyatlarının artması ve turizmi bekleyen kesintiler de düşünüldüğünde tüm bu etkilerin cari açığa neden olması bekleniyor. Ayrıca 2022 yılı için büyüme tahminini yüzde 3,5...