16 / 05 / 2024

enflasyondan etkilenen şirketler

enflasyondan etkilenen şirketler

Çoğu kişi artan enflasyondan şikayetçi olsa da bu şekilde daha fazla para kazananlar da bulunuyor. Bazı sektörler son dönemlerde karını büyük oranlarda yükseltti. Peki karını yükselten sektörler hangileri? Enflasyon hangi şirketlerin işine yarıyor? İşte enflasyondan mutlu olan 5 sektör! 

Çiftçiler dikkat! Gübre fiyatlarında son dakika! Zam üstüne zam geliyor! Hangi gübre kaç lira oldu?

Gübre fiyatları da enflasyondan etkilenen kalemler arasında yer alıyor. Peki gübre fiyatlarında son durum ne? Hangi gübre kaç lira oldu?

FC Barcelona'nın stadını Türk şirketler mi yenileyecek?

FC Barcelona Gelirler Bölümü Başkanı Francesco Calvo, "İnşaat işleri 2018 yazında başlayacak. Türk şirketler de teklif verebilir. Biz stadyumumuzu yenilerken en iyi çözüm olsun istiyoruz, taraftarımız en iyi deneyimi yaşasın istiyoruz.

Merosa Şirketler Grubu basın lansmanı bugün!

25 yıl aşkın süredir Türkiye'nin geleceğine yatırım yapan Merosa Şirketler Grubu, Güneşli Tower Projesi ve diğer projelerinin tanıtımının yapılacağı lansman toplantısı bugün yapılacak.

Küresel şirketler yatırımlarını artıracak!

Türkiye'de yıllardır faaliyet gösteren birçok firma yatırımlarını artıracaklarını belirtti. Şirketler, ülke ekonomisine duydukları güvenin tam olduğunu belirtti.

Gül Şirketler Grubu 10 milyar liralık 12 proje yapacak!

Gül Şirketler Grubu yeni yatırımlar için düğmeye bastı. Şirket, 10 milyar lira değerinde 12 proje hayata geçirecek. Yatırımların yarısı Beylikdüzü'nde yer alacak. Şirketin bu yıl ciro hedefi ise 4 milyar lira.

TMSF'ye devredilen şirketler hakkında karar verildi!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen şirketler hakkında karar verildi. Zarar eden 40'a yakın şirket tasfiye edilirken, suça karışmayanlar ise sahibine iade edilecek.

Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan şirketler yeniden yapılandırılacak!

Türkiye Varlık Fonu’na aktarılan şirketlerin yeniden yapılandırılması için çalışma başlatıldı. Şirketler fonksiyonel hale getirilecek.

Gül Şirketler Grubu'ndan 8 yeni proje geliyor!

Gül Şirketler Grubu, şimdi de rekor sayılabilecek seviyedeki yatırımları için düğmeye bastı. 2017 yılında da yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gül Şirketler Grubu, toplam 10 milyar TL değerinde yatırıma imza atmaya hazırlanıyor.

Almanya'da iflaslardan en çok etkilenen sektör inşaat oldu!

Almanya'da 2016'nın ekim ayında bin 621 işletme iflas açıklarken, 2015 yılının aynı ayına kıyasla iflaslar yüzde 18,8 geriledi.Almanya'da iflaslardan en çok etkilenen sektör inşaat oldu!

TMSF'ye devredilen şirketler 'basiretli tüccar' gibi yönetilecek!

TMSF'ye devredilen veya kayyum olarak TMSF'nin atandığı şirketler, soruşturma ve kovuşturma sonuna kadar "basiretli tüccar" gibi yönetilecek.

MMK Şirketler Grubu’nun İskenderun’daki fabrikası satılmayacak!

Türkiye’deki en büyük Rusya sermayeli yatırım olan İskenderun’daki MMK Şirketler Grubu’na ait metalürji fabrikasının satışından vazgeçildiği bildirildi.

Bankacılardan FETÖ kapsamındaki şirketler için talep!

Bankacılar FETÖ kapsamdaki şirketler için hükümetten kayyum ataması yerine önce el koyma, ardından da varlıklar değer yitirmeden satışlarının yapılmasını istiyor.

Acarlar Şirketler'in acı günü! İsmail Can Özersin vefat etti!

Acarlar Şirketler Topluluğu'nda avukat olarak çalışmış olan Belgin Özersin'in oğlu İsmail Can Özersin vefat etti. Acarlar Şirketler Topluluğu taziye ilanı yayınlattı.

enflasyondan etkilenen şirketler Haberi

enflasyondan etkilenen şirketler

Son zamanlarda yükselen enflasyon gündemden düşmüyor. Çoğu kişi artan enflasyondan şikayetçi olduğunu belirtiyor. Buna rağmen tam tersi durumlarda yaşanabiliyor. 

Bazı sektörler son dönemlerde karını büyük oranlarda yükseltti. Yani yüksek enflasyon bazı sektörler ile şirketlerin işine geliyor. 

Peki karını yükselten sektörler hangileri? Enflasyon hangi şirketlerin işine yarıyor? İşte enflasyondan mutlu olan 5 sektör! 

BBC News Küresel Ticaret Muhabiri Dharshini David, artan fiyatlardan mutlu olan sektörleri bir bir anlattı.  

Enerji devleri

Fosil yakıt çıkaran ve onları rafine eden şirketlerin kârlarının rekorlara imza atması son aylarda sık sık basında yer aldı. 

Uluslararası piyasalarda toptan gaz fiyatları rekor kırarken,  petrol fiyatları ise varil başına 100 doları geçti. Bu durumda koronavirüs salgını sonrasında yükselen talep ile Rusya'nın Ukrayna'yı işgali de etkili oldu. BP’nin kârı 6,9 milyar sterline, Shell’inki...