06 / 05 / 2024

engelli seyahat kartı yenileme

engelli seyahat kartı yenileme

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Çiftçi:''Engelli vatandaşların ücretsiz seyahat hakkından yararlanmasına ilişkin esasları düzenleyen yönetmelik hazırlanarak Başbakanlığa gönderildi'' dedi

Kredi kartlarına taksit sınırı mı geldi? Kredi kartı taksitlendirme süreleri değişti mi? Yurt dışı seyahat, havayolu...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ekonomiye ilişkin kritik bir karar alarak kredi kartı taksitlendirme sürelerinde değişikliğe gitti. Bu kapsamda, kredi kartı harcamalarına taksit sınırı geldi. İşte detaylar...

Kredi kartı kullananlar dikkat! BBDK yasakladı: O harcamalara taksit yapılamayacak

Son dakika haberine göre; Artık kredi kartıyla havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurtdışı harcamalara taksit yapılamayacak.

Engelli Kimlik Kartı sahipleri için önemli duyuru! Artık bu şekilde kullanılacak!

Engelli kimlik kartı olan vatandaşlara yönelik yeni bir karar alındı ve ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla birlikte Engellilik Kimlik Kartı'nın kullanımıyla ilgili düzenlemeler yapıldı. İşte tüm ayrıntılar...

Kimlik kartlarında yeni gelişme! E-Devlet’ten verilecek! Aile Bakanlığı resmen açıkladı!

Engelli bireylere kimlik kartı verilmesine ve ulusal engelli bilgi sistemi oluşturulması ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte engelli bireylere tanınan hak ve hizmetlerden faydalanmalarını öngören Engelli Kimlik Kartı Verilmesine dair ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Toplu taşımada artık kullanamayacaklar! 65 yaş ve öğrenci kartı kullananlar için peş peşe açıklandı!

EGO’da indirimli olan 65 yaş, öğrenci kartı, engelli kartı gibi toplu taşıma kartı kullananlara kritik bir uyarı yapıldı. İşte detaylar!

Bakanlık harekete geçti! Şehit ve gazi yakınlarına indirim geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları için harekete geçti. Bakanlık ile THY arasında imzalanacak protokol ile ücretsiz seyahat kartı aktif olan tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına bilet ücretlerinde indirim yapılacak.

Axess sahipleri dikkat! Hepsiburada Seyahat’ten 200 TL chip para kampanyası…

Axess kredi kartı sahipleri Hepsiburada Seyahat üzerinden yapacakları 2500 TL ve üzeri ödemelerde 200 Türk Lirası değerinde chip para hediyesi kazanacak. Kampanya 30 Eylül 2022 tarihine kadar geçerli. Bu fırsat seyahat tutkunları için kaçmaz...

Pendik'te engelli dostu konutlar inşa edilecek!

Hedef Pendik'te yılda 400 adet engelli dostu konutun inşa edilmesi. 8.5 milyon engellinin yaşadığı Türkiye'de, bu grubun ihtiyaçlarına yönelik konut projeleri tasarlamak bir süredir hükümet ve STK'larm öncelikli konuları arasında.

65 yaş üstü yaşlıların toplu taşımada nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterli!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "65 yaş üstü yaşlılarımız için biniş kartı (ücretsiz seyahat) dağıtmayacağız. Ücretsiz biniş için nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterlidir. Uygulamamız başlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi...

Pendik'te engelli dostu konuta teşvik!

Pendik'te engelli dostu konuta teşvik yapılıyor. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, engelli yaşamı kolaylaştıran ve ucuz konut yapan şirketlere yüzde 20 ruhsat teşviki getirdiğini açıkladı.

GMSİ kredi kartı ile ödeme!

Gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) için ilk taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla başladı. Vergi ödemelerinin 31 Mart'ta son bulacağı GMSİ vergisi kredi kartı ile ödenebilir mi?

Kira gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunu gayrimenkulün bağlı bulunduğu vergi dairesine ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi? İşte anlaşmalı bankalar bu haberde...

Kredi kartıyla emlak vergisi ödenir mi?

2014 yılı vergilerinin ilk taksitlerinin ödeneceği emlak vergisi için son ödeme günü 31 Mayıs 2014. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? Kredi kartıyla emlak vergisi ödenir mi?

engelli seyahat kartı yenileme Haberi

engelli seyahat kartı yenileme


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, engellilerin ücretsiz seyahat hakkından yararlanmasına ilişkin esasları düzenleyen yönetmeliğin Başbakanlığa gönderildiğini bildirdi.


Çiftçi, bu haktan yararlanılırken de kullanılan "engelli kimlik kartı"nın sadece ağır engelliler için yenilendiğine, kartları olan diğer engelli vatandaşların kartlarını yenilemelerine ihtiyaç olmadığına dikkat çekti.


Engellilerin, ücretsiz seyahat haklarına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Çiftçi, engellilerin ücretsiz toplu taşınmasına ilişkin kanunun geçen yıl yürürlüğe girdiğini, kanunun nasıl uygulanacağına ilişkin esasları düzenleyen yönetmeliğin de hazırlanarak, Başbakanlığa gönderildiğini bildirdi.


65 yaş üstü kişilere ve engellilere ücretsiz toplu taşıma hakkı getirildiğini ifade eden Çiftçi, bu hakkın illerdeki farklı uygulamaları ortadan kaldırmak ve tek bir uygulamaya dönüştürmek için verildiğini belirtti.


Bunun bir hak olduğunu vurgulayan Çiftçi, ''Eğer engelliyseniz, yaşlıysanız bu Adana'da...